Išdalinti alternatyvios muzikos apdovanojimai T.Ė.T.Ė.

Šeštadienio vakarą Vilniaus menų fabrike „Loftas“ nusilenkta tiems muzikos atlikėjams, kurių rečiau šmėžuoja TV ekranuose ir radijo eteryje. Antrą kartą surengtoje apdovanojimų ceremonije T.Ė.T.Ė. įvertinti alternatyvios muzikos kūrėjai. Dviem statulėlėmis džiaugėsi hiphopo grupė „Tie geresni“, o geriausio albumo autoriumi išrinktas Markas Palubenka.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 3, 2013, 4:46 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:05 PM

Pernai T.Ė.T.Ė. atsirado kaip reakcija į pirmą sykį surengtą M.A.M.A. apdovanojimų ceremoniją – grupės „Skamp“ nariui Viliui Alesiui pastebėjus, kad pastarojoje nemažai atlikėjų lieka „už borto“.

Šįmet ceremonijos rengėjas ragino jau neieškoti paralelių su M.A.M.A. „Nesvarbu, ar bus ana ceremonija, T.Ė.T.Ė. yra ir bus“, - pakilęs į sceną sakė ceremonijos rengėjas.

Kaip ir pernai, apdovanojimų ceremonija į „Loftą“ priviliojo apie tūkstantį žiūrovų. Jiems koncertavo keliolika įvairių žanrų alternatyvios muzikos atlikėjų, kurie daugiausia susitelkė į muziką ir ne itin rūpinosi šou elementais – kaip jų žanrams ir pridera.

Šou pasirūpino ceremonijos rengėjai. Renginio pradžioje į sceną stikle įrėminto diskinio pjūklo statulėles įnešė akrobatai ant kojūkų – užrakinę prizus lagamine. Vienas jų rankose laikė veikiantį benzininį pjūklą, kas ne vieną žiūrovą privertė pasijusti ne itin jaukiai.

„Šou“ blizgesį ar parodiją simbolizavo ir scenoje įrengtame narve šėlusios dvi merginos, o taip pat šou vedėjai.

Aktoriai Viačeslavas Mickevičius ir Šarūnas Banevičius specialiai šiai ceremonijai pasivadino duetu „Sadistai“ - parodijuodami sausį surengtos M.A.M.A. ceremonijos rengėjus „Radistus“.

Grojusius muzikantus jie kankino tokiais klausimais kaip raginimais įvardyti mėgstamiausią merginų grupių „ŠarkA“, „69 danguje“ ar „Naujos pupytės“ narę.

V. Mickevičius netgi kėsinosi pakartoti pernykštį metalo grupės „Mandragora“ žygį – prieš metus šios grupės narys, šokęs į publiką ir nusileido ant grindų, patirdamas sunkių traumų.

Anot gerai informuotų šaltinių, šios grupės muzikantai į ceremoniją neatvyko, nes vis dar ne itin linksmai prisimena tą šuolį: „Tam muzikantui tik neseniai iš kojos išimtas metalas“.

Įspūdingų muzikinių akimirkų vis dėlto irgi netrūko. Metalistai „Wulture“ ir „Roadkill“ tėkštelėjo solidžią kietos gitarinės muzikos dozę– pastariesiems nesutrukdė ir techniniai nesklandumai, privertę keletą minučių laukti jų pasirodymo.

Geriausio hiphopo atlikėjo titulo laimėtojas Lilas scenoje pasirodė su baltais tramdomaisiais marškiniais. Grupės „G & G sindikatas“ nario DJ Mamanios ir dueto „The Perfect Pill“ būgnininko Josho McClungo duetui pradėti ceremoniją padėjo prie jų prisijungęs reperis Pushaz, kuris pasirodymo pabaigoje paragino pagerbti pernai mirusį legendinės repo grupės „Beastie Boys“ narį MCA.

Grupė „Karma“ pasidalino gaiviu melodingo roko gūsiu, kuris paliko įspūdį grupės „Skamp“ vokalistei Ericai Jennings: „Jie tikrai geri. Ir man patinka vokalisto šukuosena“.

Buvusi grupės „Magic Mushrooms“ vokalistė Umiko panardino į svaigias elektronikos ir balso bangas, pritemdytoje scenoje apsiginklavusi tik mikrofonu ir nešiojamuoju kompiuteriu. Grupė „Liūdni slibinai“ publiką pradžiugino feminizmo himnu „Jeigu aš būčiau vyras“, o veteranai "Siela" surengė pasirodymą su dainininke Raminta Naujanyte - Bjelle.

Aštresnį toną bandė rodyti aktorius ir dainininkas Vidas Bareikis, savo pasirodymo metu keikęs „žurnalų herojus“ ir „įvairių komisijų narius“ - tikriausiai norėdamas įgelti televiziniams muzikiniams projektams.

Nors T.Ė.T.Ė. žadėjo „duoti tiems, kuriems nedavė M.A.M.A.“, vieną svarbiausių prizų laimėjo ir M.A.M.A. du sykius šįmet triumfavęs atlikėjas Markas Palubenka. Jo diskas „No Fun In 101“ pripažintas geriausiu metų albumu.

„Tai tikrai labai smagu. Meluoja tie, kurie sako, kad pripažinimas muzikantui nereikalingas. Aš labai džiaugiuosi. Jau rudenį ketinu išleisti antrąjį diską“, - sakė praėjusių metų atradimu kone vieningai tituluojamas atlikėjas, laimėtą prizą skyręs sekmadienį gimtadienį švenčiančiai savo mamai.

Apdovanojimų laureatus rinko komisija, sudaryta iš su muzikos pasauliu susijusių žmonių.

T.Ė.T.Ė. apdovanojimų laimėtojai:

Metų debiutas: „Tie geresni“.

„Tautos balsas“ (rinko publika): „Tie geresni“.

Metų albumas: Markas Palubenka „No Fun In 101”.

Metų vaizdas: „Deeper Upper“ „In The Sands Of A Desert“.

Metų charizma: Dominykas Vaitiekūnas („Liūdni slibinai“).

Metų metalas: „Awakening Sun“.

Metų eksperimentinė grupė: „Avaspo“.

Metų roko grupė: „Garbanotas bosistas“.

Metų elektronika: „Golden Parazyth“.

Metų DJ komanda: „Baltic Balkan“.

Metų „punk“: „Lucky Strike“.

Metų festivalis: „Satta Outside“.

Metų muzikos skleidėjas: music.lt.

Metų hiphopas: Lilas.

Metų fankas: „Saulės kliošas“.

Metų etno: „Spanxti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.