Albumo apžvalga. „Siela“ „Pasaulio kraštas“ (video)

23 metus gyvuojanti grupė „Siela“ vis dar vadinama Lietuvos gotikinio roko pranašais, nors sunku atsakyti, ar šis apibūdinimas jiems tinka. Ypač šiame minialbume, kur muzikantai klaidžioja tarp roko ir dainuojamosios poezijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Mar 9, 2013, 5:03 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:05 AM

Leidinio vėliavnešė - prieš penkerius metus grupės pristatyta daina „Pasaulio kraštas“, tiesa, čia skambanti kitaip. Kartu su labai specifinės manieros „Sielos“ vokalistu Aurelijumi Sirgedu ją šįkart įrašė TV šou „Lietuvos talentai“ atradimas Raminta Naujanytė - Bjelle.

Herojiško patoso kupina daina (kai tekste randi eilutę apie rankas ant pasaulio krašto, galima atspėti, kaip ji skamba) čia įgyja naujų spalvų. Ramintos balsas šį, ne patį stipriausią „Sielos“ kūrinį kilsteli į visai įdomių dainų kategoriją - būtų visai įdomu išgirsti, ką dar šie muzikantai galėtų nuveikti kartu.

Likusi minialbumo dalis - kūriniai, prieš porą metų įrašyti koncerte Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Didžioji dalis jų nepateko į tą įvykį įamžinusią plokštelę „Visa matanti akis“, o dabar pagaliau atiduodami klausytojų teismui. Su akordeonu ir kitais papildomais prieskoniais daina „Be vienos dienos pilnatis“ primena nesantuokinį akustinio folkroko ir bardų dainų vaiką. Kiti kūriniai, įskaitant ir vieną populiariausių „Sielos“ dainų „Juodo opiumo žemė“, eina tuo pačiu keliu - jaukus ir kiek sušvelninto skambesio.

Galbūt tai ir ne pati įdomiausia muzika, bet su nemaža doze melancholiško nuoširdumo. Sužavėti naują kartą klausytojų „Siela“ tikriausiai turi nedaug galimybių, bet „Pasaulio kraštas“ nesuteikia nė vienos priežasties nusisukti seniesiems.

Įvertinimas - 8 iš 10.

„Sielos“ daina „Provincija“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.