Albumo apžvalga. SBS „Heaven Can Wait“ (audio)

Lietuvos scenoje yra nedaug žmonių, taip pasišventusių savo veiklai, kaip Vitalis Kairiūkštis. Metalo veteranas su savo grupe SBS kiekviename koncerte bando sukurti rimtą šou, o naujo disko įrašuose dalyvauti įkalbėjo porą garsių užsienio muzikantų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

2013-03-16 11:45, atnaujinta 2018-03-09 21:42

Tarp jų - vokiečių klavišininkas Freddy Doernbergas, grojęs su rokeriams gerai žinomu gitaros virtuozu Axeliu Rudi Pellu. Pridėkite tai, kad albumas įrašytas Rygoje, o apie jo kūrimą dar susuktas ir dokumentinis filmas, pristatytas atskiru renginiu - tiek pastangų kai kurie kiti Lietuvos muzikantai neįdeda ir į dešimt leidinių.

Penkiolika albumo kūrinių - tai, ko daugmaž ir galima tikėtis iš šios grupės. Herojiškai į priekį šuoliuojantis melodingas progresyvusis metalas su visais klasikiniais jo elementais, pasiutiško greičio gitaros soluotėmis, didingais klavišinių instrumentų garsais ir V. Kairiūkščio riktelėjimais visose reikalingose vietose.

„Puolęs angelas“, „Judo bučinys“, „Kruvinos vestuvės“ - šie dainų pavadinimų vertimai daugmaž nusako, kad tekstai irgi nėra nutolę nuo metalo klišių (bet tai ne priekaištas, kitaip reikėtų išbrokuoti 90 procentų šio žanro grupių).

Yra ramesnis instrumentinis intarpas, yra kiek lengvesnio skambesio daina „Cinderella“, yra ir visai rami baladė „Waiting On Dark“. Teatrališka V. Kairiūkščio dainavimo maniera ir pats jo balsas - ne kiekvieno skoniui, tačiau viską atperka entuziazmas. „Religion Of Rock“ - himnas pamėgtai muzikai, kuris neleidžia abejoti, kad SBS lyderis savo veiklą mato ne kaip pomėgį, o kaip misiją.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Naujo SBS albumo anonsas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.