Lietuvos gėjams dainavęs A. Rybakas: „Nebijau homoseksualų, jie kūrybingi ir talentingi“

2009-aisiais „Euroviziją“ laimėjęs Alexanderis Rybakas po metų pertraukos sugrįžo į Lietuvą, šį kartą jis koncertavo Lietuvos gėjams „Soho“ klube. Vaikinas tvirtina nebijantis koncertuoti gėjų klubuose, esą, jį žavi gėjai savo talentu ir kūrybingumu, bet ir neneigia savo kitokio požiūrio į seksualumą.

A. Rybakas koncertavo gėjų klube Vilniuje<br>V. Valentinavičius
A. Rybakas koncertavo gėjų klube Vilniuje<br>V. Valentinavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Mar 16, 2013, 11:00 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:57 PM

„Niekada nežinai, kas bus rytoj“, – kalbėdamas apie savo seksualinę orientaciją, lrytas.lt žurnalistui sakė Baltarusijoje gimęs, Norvegijoje gyvenantis atlikėjas.

Savo atvirumu Lietuvos visuomenę stebinantis smuikininkas ir dainininkas gėjų klube pasirodė gerokai po vidurnakčio – pusę trijų nakties. Prieš tai publiką "apšildė" ne pirmą kartą gėjų klube „Soho“ koncertuojantis Dima Šavrovas - Sasha Songas.

Norvegijos dainininkas ne tik pasisako už gėjų teises, bet ir pats dalyvavo homoseksualų eisenoje Belgijoje, o apie gėjus atsiliepia itin šiltai. Vilniaus gėjų klube A. Rybakas nevengė publikos, dažnai nulipdavo nuo scenos ir panirdavo į vaikinų minią.

A. Rybakas teigė nebijantis homoseksualų. Anaiptol, tvirtina vengiantis itin įkyrių gerbėjų merginų. „Jau geriau tegul mano užpakalį liečia 100 vyrų, nei persekioja viena išprotėjusi gerbėja“, – yra tvirtinęs atlikėjas. Šį kartą jis tai pakartojo gėjų klube. Pasakodamas apie „išprotėjusią“ gerbėją iš Izraelio, jis atliko dainą „Leave Me Alone“.

„Jie kūrybingi ir talentingi, labiausiai tai mane žavi. Su manimi dirba daug talentingų prodiuserių, kurie yra homoseksualūs. Su jais man dirbti labai smagu“, – sakė dainininkas.

Prieš „Euroviziją“ 2009 metais atlikėjas draugavo su 21-erių mergina Ingrida Berg Mehu, spėjama, kad būtent jai ir buvo parašyta eurovizinė daina „Fairytale“.

„Žinoma, ši daina buvo parašyta jai, visuomet sugrįžtu į savo praeitį. Mano kūryba atskleidžia ją, noriu kad gerbėjai susipažintų su mano išgyvenimais. Išsiskirdamas su mergina galvojau, kad rasiu kitą, – galbūt, geresnę, mielesnę, bet iki šiol už ją nieko geresnio neradau“, – atviravo žvaigždė.

Vis dėlto apie vaikino seksualinę orientaciją sklando gandai, vieni teigia, esą, jis – gėjus, kiti sako – biseksualus. Pats vaikinas į tokias kalbas paprasčiausiai numoja ranka.

„Nieko blogo, jei mane vadintų gėjumi. Esama daug gandų apie mane, tačiau jei aš būčiau homoseksualus, visiems duočiau suprasti, pasakyčiau. Žinoma, yra teigiančių, kad kiekvienas vyras – šiek tiek homoseksualus. Niekas nežino, gal taip ir yra. Niekada nežinai, kas bus rytoj“, – šypsodamasis kalbėjo A. Rybakas.

Atlikėjas tvirtino didelį dėmesį skiriantis santykiams su žmogumi, o ne jo lyčiai ar seksualinei orientacijai.

„Buvau kartą Tailande ir galvojau, kad šoku su mergina, kai supratau, kad ji – vaikinas, vis dar mėgavausi draugija. Mes tik šokome, – juokiasi žvaigždė. – Bet apskritai daug nemąstau apie žmogaus lytį ar seksualinę orientaciją, skiriu dėmesį santykiams su žmogumi.“

Šįmet į „Euroviziją“ sugrįžęs kaip kompozitorius ir dainų autorius A. Rybakas tvirtina, kad labai rimtai žiūri į kūrybą, o tolimoje ateityje neįsivaizduoja savęs dainuojančio.

„Parašau daug dainų ir ne visuomet galiu pats jas atlikti, todėl man labai smagu, kai yra norinčių ir galinčių jas įgyvendinti. Sulaukęs 50-ies galbūt suorganizuosiu vieną koncertą per metus, tačiau sukūręs šeimą didžiausią dėmesį skirsiu kompozicijai ir tekstų rašymui“, – tvirtino dainininkas.

Trečiadienio vakarą į Lietuvą atskridęs A. Rybakas jau spėjo paviešėti trijuose šalies miestuose. Penkių dienų turui atvykęs atlikėjas koncertavo Šiauliuse, Klaipėdoje ir Vilniuje. Šeštadienį atlikėjas koncertuos Kaune, o sekmadienį vėl vyks į Vilnių, kur dalyvaus muzikiniame projekte „Chorų karai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.