Pirmą kartą Kaune – šiuolaikinis baletas pagal „Depeche Mode“ muziką

Gausiems „Depeche Mode“ gerbėjams artėjančio jų dievaičių koncerto Lietuvoje laukimą sutrumpins pirmą kartą už Vilniaus ribų rengiamas šiuolaikinio šokio spektaklis „Kitas pasaulis“, sukurtas pagal kultinės grupės „Depeche Mode“ muziką ir vieno žinomiausių japonų rašytojų Haruki Murakami romaną „Negailestinga stebuklų šalis ir pasaulio galas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2013, 3:03 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:20 PM

Balandžio 21 dieną naujai restauruotoje VDU didžiojoje salėje šokio virtuozai „Baltijos baleto grupė“ savo anšlaginį spektaklį „Kitas pasaulis“ pirmą kartą pristatys Kauno publikai ir tikisi, kad kūrinį įvertins muzikos ir šokio gerbėjai.

Dviejų valandų trukmės spektaklis „Kitas pasaulis“ scenoje suvienija skirtingus meno žanrus – etiudus, gimusius iš simbolių, filosofijos, vaizdinių ir energijos kupinos muzikos. Šokėjai scenoje virsta mechaniniais organizmais, gyvenančiais šviesų, lazerių ir vaizdo projekcijų šalyje. Dalis šokėjų – prisiekę „Depeche Mode“ gerbėjai, todėl visi iki vieno pritaria, kad grupės dainų tekstuose bei melodijose telpa labai daug dramaturgijos, kurios perteikimas šokiu reikalauja pastangų, tačiau palieka nepamirštamą įspūdį.

„Šiame spektaklyje kartu su profesionaliais trupės senbuviais pasirodys keli jauni, bene pirmuosius žingsnius po baleto mokyklos baigimo žengiantys šokėjai, drąsiai priimantys iššūkius kitokiame baleto pastatyme. Kauno palaikymas mums tolygus skatinimui nebijoti ir tikėti, kad tai, ką darome, yra reikalinga ne tik mums, bet ir žiūrovui“, – sakė spektaklio režisierė ir choreografė Marija Simona Šimulynaitė.

Prieš trejus metus Marijos Simonos Šimulynaitės iniciatyva suburta talentingų ir perspektyvių šokėjų „Baltijos baleto grupė“ pastatė net keturis didelio žiūrovų dėmesio sulaukusius modernius spektaklius: „Saulės smūgis“ pagal „The Beatles“ muziką, „Diagnozė – vyras“ gyvai grojant Arkadijui Gotesmanui, „Arachnė“ pagal Ovidijaus mitą „Metamorfozės“ bei šiuo metu populiariausią savo spektaklį „Kitas pasaulis“ pagal „Depeche Mode“ muziką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.