Humoru trykštantis A. Pojavis tapo „eurovizininkų“ koncerto Amsterdame siela

„Eurovizijos“ konkurso gerbėjai šeštadienio vakarą dėmesį sutelkė į Olandijos sostinę. Čia surengtas tradicinis renginys „Eurovision In Concert“, kuriame pasirodė ir savo konkursines dainas pristatė būrys šių metų konkursantų. Tarp jų – ir Lietuvos atstovas Andrius Pojavis, kuris publiką ir žurnalistus papirko ne tik daina „Something“, bet ir kiekviename žingsnyje spinduliuojama gera nuotaika. „Gerai leidžiu laiką, geriu alų, kibinu panas“, - lrytas.lt sakė dainininkas, pažadėjęs pakeliui namo nugirdyti Italijos dainininką.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 14, 2013, 3:56 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:48 AM

Amsterdamo salėje „Melkweg“, kurioje pasirodo garsūs roko ir popmuzikos atlikėjai, rengiamas koncertas kasmet sulaukia „Eurovizijos“ entuziastų dėmesio – kaip ir pernai, šįmet parduoti visi 1500 bilietų į renginį.

Šįkart koncerto organizatoriai gyrėsi rekordiniu dalyvių skaičiumi – padainuoti Amsterdame žadėjo net 26 iš 39 gegužę Švedijoje susirungsiančių grupių ir atlikėjų. Tiesa, paskutinę akimirką kelionę atšaukė latviai „PeR“. Ypatinga koncerto viešnia tapo 1991-aisiais „Euroviziją“ laimėjusi švedų dainininkė Carola.

A. Pojavis į Amsterdamą iš Italijos, kurioje gyvena, atvyko ryte, ir iškart spėjo pelnyti gausiai susirinkusių žurnalistų palankumą.

Specifiniu humoro jausmu pagarsėjęs atlikėjas pralinksmino ir koncerto rengėjus. „Kai atvykau popiet, visi raitėsi iš juoko nuo jo komentarų, vadino linksmiausiu atlikėju ir šio vakarėlio siela“, - lrytas.lt pasakojo A. Pojavio pasirengimu „Eurovizijai“ besirūpinantis vadybininkas Martynas Tyla.

Koncerte Andriui teko pirmasis pasirodymo numeris. Pasak vadybininko, žiūrovai lietuvio pasirodymą sutiko labai šiltai.

„Pirmam dainuoti nėra lengva, publika dar nebuvo įkaitusi. Tačiau plojimų jis sulaukė daug, susidarė įspūdis, kad publikai tikrai patinka daina „Something“, - pasakojo Martynas.

„Lietuvoje man dar nėra buvę, kad žiūrovai kartu dainuotų priedainį. O čia taip buvo. Labai šilta patirtis. Visi čia linksmi, atsipalaidavę, su humoru į viską reaguoja. Tokia vėjavaikiško kvailiojimo atmosfera. Jausmas, kad reikia šia akimirka mėgautis, kuo daugiau, tuo geriau“, - su lrytas.lt skaitytojais įspūdžiais telefonu dalijosi A. Pojavis.

Scenoje jis pasirodė, vilkėdamas marškinėlius ir odinę striukę - tokį rokerišką įvaizdį dainininkas ketina rinktis ir „Eurovizijoje“.

Koncerto rengėjai lietuviams tvirtino, kad šiais metais niekaip nedrįsta prognozuoti, kurios šalies atlikėjas triumfuos „Eurovizijos“ finale – mat dauguma dainų jiems atrodo pakankamai silpnos.

„Daug lėto tempo kūrinių. Bet šiaip čia nebuvo nė vieno atlikėjo, apie kurį būtų kalbama, kaip apie ryškią žvaigždę. Gal todėl, kad neatvyko britė Bonnie Tyler.

Kalbama, kad visi turi vienodas galimybes, visiems skiriama vienodai dėmesio. Nėra jokio išsiskiriančio iš kitų skandalisto“, - kalbėjo M. Tyla.

Linksma atmosfera vyrauja ir užkulisiuose. Bulgarų dainininkė Elitsa Andriaus prieš koncertą paklausė, koks jo vaidmuo scenoje – šokėjo ar dainininko. Andrius atsakė, kad yra šokėjas, o jo numerį geriausia pasižiūrėti vienuoliktą valandą vakaro – jo viešbučio kambaryje.

„Bulgarų daina geriausia, nes dainininkės labai riestas užpakalis. Pagal ką daugiau įvertinsi dainą, jei ne pagal užpakalį?

Jei rimtai, čia būti, žinoma, smagu. Pajutau, kokio dydžio ir svarbos reikalai laukia. Šiaip čia viskas gana rimta. Tie mano juokai skirti stresui nuimti. Tokiuose koncertuose su daug atlikėjų iš įvairių šalių juk ne kasdien pasitaiko proga padainuoti.

Susipažinau su visa ta pragariška virtuve, supratau, kokią poziciją reikia užimti. Čia būdamas, vis dėlto privalai užsidėti tam tikrą kaukę. Mano kaukė ir yra humoras“, - sakė Lietuvos atlikėjas.

Jis džiaugėsi susipažinęs su Ukrainos, San Marino, Gruzijos, Italijos ir kitų šalių atlikėjais, tikisi Malmėje gegužę užmegzti dar daugiau pažinčių.

„Spėjau pasiklausyti ir kitų atlikėjų dainų – Kroatijos, San Marino. Ne visų klausiausi, nes toje salėje labai karšta, reikia vis išeiti parūkyti.

Bet su italų dainininku Marco Mengoni sekmadienio rytą skrisiu namo, tai bus proga su juo pabendrauti ir nugirdyti“, - juokavo Andrius.

Ar neseniai antrąją dukrą dainininkui pagimdžiusi žmona už tokias kalbas jam nenukapos pirštų?

„Nukapos, tai bus nukapoti. Ką padarysi“, - atsiduso atlikėjas.

Apžiūrėti Amsterdamo dainininkas nespėjo – koncerto rengėjai dainininkus apgyvendino viešbutyje pramoniniame rajone, toliau nuo miesto centro.

„Nelabai kur pasivaikščiosi. Bet gal dar spėsiu naktį. Žolė? Ne, tikrai nerūkysiu“, - kvatodamasis patikino Andrius.

Į Italiją sekmadienį grįžtantis dainininkas vėl į Lietuvą atvyks balandžio pabaigoje ir gimtinėje repetuos iki pat išvykos į „Euroviziją“.

Balandžio pabaigoje planuojamas jo išlydėtuvių koncertas Andriaus gimtajame mieste – Jurbarke. Į Malmę A. Pojavis išvyks pirmąjį gegužės savaitgalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.