Rusijos „eurovizininkės“ D. Garipovos balsas jai uždirbo trijų kambarių butą (video)

Praėjusiais metais močiučių pasirodymu Europą linksminę rusai šiemet į „Euroviziją” siunčia visiškai kitokią atlikėją – už stiprų balsą liaupsinamą Diną Garipovą, vakar viešėjusią Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 25, 2013, 5:50 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:50 PM

Rusijoje ji lyginama su britų dainininke Adele, su ja nori dirbti populiariausi prodiuseriai, jai žadama svaiginama tarptautinė karjera, nors prieš porą metų apie merginą iš vos 100 tūkstančių gyventojų turinčio Zelenodolsko mažai kas buvo girdėjęs.

„Ką ten prieš porą metų. Jei prieš pusmetį kas būtų pasakęs, kad dainuosiu „Eurovizijoje”, niekaip nebūčiau patikėjusi”, – nusijuokė Dina.

Dovana – trijų kambarių butas

22 metų mergina daug šypsosi, atrodo kukli, mandagi, miela ir visiškai neišpaikinta populiarumo, nors priežasčių pasipūsti turėtų pakankamai.

Pernai gruodį net 927 tūkstančiai žiūrovų skambučių įtvirtino atlikėjos triumfą Rusijos TV šou „Balsas”, kur jos mokytojas buvo estrados veteranas Aleksandras Gradskis.

„Tik būk natūrali. Tai – tavo stiprybė”, – patarė Aleksandras ir neprašovė.

D. Garipova, kurios pomėgiai – knygos, filmai ir pasivaikščiojimai miške, užbūrė Rusijos TV žiūrovų širdis.

Pergalė merginai, kuri į filmavimus Maskvoje važinėjo savo lėšomis, Rusijos sostinėje nakvojo ant draugės sofos, jau davė dividendų.

Totorija, iš kurios kilusi Dina, didžiuojasi savo dukra. Dainininkę užplūdo padėkos laiškai, respublikos prezidentas jai suteikė nusipelniusios artistės titulą. Meilės laiškai, juokiasi Dina, nepasipylė – tikriausiai vyrai labai kuklūs. Tačiau Zelenodolske jai įteikti trijų kambarių buto raktai.

„Totorijos ir miesto valdžia nusprendė mane taip pradžiuginti. Kai įteikė raktus, netekau žado. Negalėjau nė pasvajoti apie tokią dovaną”, – gurkšnodama arbatą pasakojo mergina.

Dalyvauti sutiko nedvejodama

Ar tas butas nestovės tuščias, kitas klausimas. Su didžiausia pasaulio leidykla „Universal Music” sutartį pasirašiusi mergina pastaruoju metu daugiausia laiko praleidžia Maskvoje, o šį mėnesį blaškosi po visą Europą pristatydama savo „eurovizinę” dainą.

Konkurso atrankos įveikti Dinai nereikėjo. Šiais metais Rusijos Pirmojo kanalo vadovai patys nusprendė, kas keliaus į „Euroviziją”. Anksčiau sklandė gandai, kad ši garbė atiteks scenos žvaigždei Ivanui Dornui, tačiau pasirinkta buvo Dina.

„Nesvarsčiau nė minutės, iškart pasakiau „taip”. O tada išsigandau, nes ten tikrai bus daug įtampos, nervų.

Kita vertus, antrą sykį tokio pasiūlymo turbūt nesulaukčiau. Nebuvo kada dvejoti.

Be to, man patinka „Eurovizija”, žiūriu ją nuo mažens, prisimenu daugelį dainų. Taip pat ir lietuvių „We Are The Winners”, – šyptelėjo Dina.

Turės pasitikėti savimi

Žurnalistikos studentė dar visai neseniai apie dainavimą mąstė tik kaip apie pomėgį, nors ir yra tapusi ne vieno tarptautinio konkurso laureate.

„Eurovizija” gali ją ir iškelti į dar didesnes aukštumas, ir gerokai pakenkti, jei vos sužibusi žvaigždė liks lentelės dugne.

„Stengiuosi apie tai negalvoti. Nėra labai svarbu vieta. Svarbu, kad gerai padainuočiau ir nenuvilčiau savo klausytojų. O daina „What If”, kurią atliksiu, nėra lengva. Turėsiu pasitikėti savimi”, – drąsino save atlikėja.

Apsieis be fejerverkų

Rusijos ir Švedijos kūrėjų parašytą dainą „What If” Dina vadina galingu kūriniu, kuriame kalbama gal ir apie banalius, bet tikrus dalykus.

„Ta daina įkūnija viltį, kad viskas, kas vyksta, yra tik į gera. Tekstas kviečia būti arčiau vienas kito, vienas kitam padėti. Nieko nauja, bet naudinga tai kartais priminti, kad nepamirštume svarbių dalykų”, – teigė Dina.

Kaip ir dauguma konkurso dalyvių, ji neatskleidžia savo būsimojo pasirodymo detalių, bet sako, kad apsieis be akrobatų ir fejerverkų.

„Numeris, žinoma, bus šiek tiek paįvairintas – reikia ir vaizdo, ne tik garso. Bet manau, kad klausytojai už mane balsuos dėl balso, tembro, dainos.

Klausiau kitų atlikėjų kūrinių – nėra nė vienos visiškai banalios dainos iš dviejų natų. Jūsiškis Andrius Pojavis, manyčiau, turi neblogų galimybių.

Matyti, kad jis reiškia mintis savaip. Publikai tai gali patikti”, – sakė Amsterdame prieš pusantros savaitės lietuvio pasirodymą mačiusi Dina.

Dainuos su JAV žvaigžde

Net jei „Eurovizijoje” ir nenuvers kalnų, mergina neturės laiko liūdėti. Gegužės 14-ąją vyks „Eurovizijos” pirmasis pusfinalis – Dina, kaip ir A. Pojavis, pasirodys pirmajame pusfinalyje, tad jos rezultatus lems ir lietuvių simpatijos.

Gegužės 18 dieną – finalas, į kurį Dina gali patekti, gali ir nepatekti. Bet kuriuo atveju jau kitą dieną Maskvoje jos laukia pasirodymas su itin populiariu JAV dainininku Joshu Grobanu.

„Pažadėjau mamai nuvesti ją į šį koncertą – tai mėgstamiausias jos atlikėjas. Jei su juo padainuosime duetą, bus nuostabu. Gyvenimas nesibaigia „Eurovizija”. Tai – tik vienas laiptelis, nors ir labai svarbus”, – sakė Dina.

D. Garipovos „eurovizinės“ dainos „What If“ vaizdo klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.