A. Pojavio komanda: „Būsime „Eurovizijos“ finale, o gal ir laimėsime“

Specialiai lrytas.lt, Malmė

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 14, 2013, 7:29 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:37 PM

Į didžiąją „Eurovizijos“ sceną antradienio vakarą Andriu Pojavis kils ne vienas. Kūrinį „Something“ jam atlikti padės keturi pritariantieji vokalistai, kurie prie komandos prisijungė jau po nacionalinės atrankos. Puikiai nusiteikę dainininkai neabejoja savo vedlio sėkme – likus kelioms valandoms iki pusfinalio jie sakė, kad tiki savo galimybėmis prasimušti į finalą.

Monika Cikanavičiūtė, Anatolijus Oleinikas, Jurijus Veklenka, Martynas Puchovičius – šiems atlikėjams devynios Malmėje praleistos dienos buvo tokios pačios įtemptos, kaip ir A. Pojaviui.

Kasdien su Andriumi repetavę vokalistai lrytas.lt sakė, kad yra susižavėję šio konkurso organizacija, gerai jaučiasi prieš pusfinalį ir neprisileidžia minties, jog šį vakarą „Eurovizija“ jiems gali baigtis.

Visi jie apie A. Pojavį iki „Eurovizijos“ atrankos nebuvo girdėję. Tačiau susipažinę negaili jam komplimentų.

„Jo daina tikrai „pakabino“. Nesuprantu iki galo, kas būtent ten yra, bet jis turi kažką, kas priverčia žiūrėti ir mėgautis. Šaunuolis jis, linksmas vyrukas, kūrybingas be proto, toks neobardas. Smagu mums su juo“, - sakė A. Oleinikas.

„Mano akimis, jis yra toks „nedakeptas Mamontovas“. Kai susipažinau, maloniai nustebau - nuoširdus, geras atlikėjas, su juo smagu dirbti“, - antrino J. Veklenka.

„Jis „fainas“, nuoširdus žmogus, menininkas. Ir daina graži“, - pritarė M. Puchovičius.

Anatolijaus nuomone, Lietuvos koziriai „Eurovizijoje“ - paprastumas ir minimalizmas: „Jei Andrius pavergs, tai padarys tiesiog savimi ir paprastumu. Jei jis atsipalaiduos, sudainuos nuoširdžiai, bus gerai. Tiesiog toks bus mūsų šou – be dinozaurų, pripučiamų tortų. Švariai, gražiai sudainuosime. Daugelis šalių stengiasi sugalvoti ką nors „mandresnio“, o mes būsime paprasti“.

Šou „Kelias į žvaigždes“ išgarsintas, pernai su grupe DAR „Eurovizijos“ atrankoje dalyvavęs atlikėjas prisipažino – paviešėjus „Eurovizijoje“ jam kilo minčių į konkursą kada nors pamėginti prasimušti dar kartą.

„Minčių ir norų buvo ir anksčiau, bet pastaruoju metu jų - vis daugiau. Mielai apsilankyčiau čia specialiu projektu ar kaip solinis atlikėjas, nes čia smagu, gali pasisemti patirties, viskas vyksta daug didesniu masteliu, su Lietuva nepalyginsi. Įspūdis – nerealus“, - sakė Anatolijus.

Jei kitais metais jis dalyvaus atrankoje, galbūt turės rungtis su Jurijumi – šis irgi prisipažino, kad jau brandina mintį dalyvauti konkurso atrankoje.

Šou „Lietuvos balsas“ žiūrovų dėmesį pelnęs Jurijus net juokauja, kad pritariančiuoju vokalistu kviestų A. Pojavį.

„O kodėl ne? Su Andriuku labai linksma. Jei rimtai, kol čia neatvykau, maniau, kad „Eurovizija“ - eilinis konkursas, visiška nesąmonė, neturėjau jokio noro dalyvauti. Bet dabar jau užsikrėčiau, norėčiau išbandyti jėgas“, - sakė J. Veklenka.

M. Puchovičius pripažino, kad partijos, kurias teks atlikti jam ir kitiems pritariantiesiems vokalistams – visiškai paprastos, bet tikisi, kad tai padės sustiprinti dainos įspūdį.

„Šiame pusfinalyje tarp visų atlikėjų mes tikrai atrodome kitokie. Man tai patinka. Mažiau džiaugčiuosi, jei būtume visiškai „euroviziški“. Aš tikiu, kad mūsų galimybės geros. Tarpusavyje, žinoma, juokaujame apie pirmąją vietą. Bet niekas negali nuspėti, kaip bus, visos vietos įmanomos“, - sakė Martynas.

Anatolijus teigė dar iš Lietuvos atsivežęs nuojautą, kad A. Pojavio „Something“ skambės konkurso finale. „Kaip bus, greitai pamatysime, bet mes tikrai galime ten būti“.

Tvirčiausiai jaučiasi J. Veklenka: „Lietuva konkursą gali žiūrėti ramiai. Mes dainuosime atsipalaidavę, viskas bus gerai. Pateksime į finalą, o gal net laimėsime“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.