J. Didžiulis nusprendė sugrįžti prie elektroninės muzikos

Ketvirtadienio popietę Jurgis Didžiulis Vilniuje esančiame bare „Studio 9“ pristatė savo naują solinį projektą „A=A“. Tai kūryba, kuri niekur kitur netilpo, netiko, nepataikė į formatą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-16 17:09, atnaujinta 2018-03-06 16:04

„Grįžtu prie šokių muzikos, tačiau tai – ne plika elektronika. Mano pasirodyme nėra kompiuterių, viskas atliekama gyvai įvairiausių muzikinių žaislų pagalba“, – sako Jurgis. Jų jis ant scenos turi net 14.

Tai pirmas oficialus „A=A“ pristatymas publikai: „Šiek tiek baisu, nes scenoje esu vienas, taigi patiriu nemažai streso, nes negaliu padaryti nei vienos klaidos – kitaip viskas grius“, – juokdamasis pasakojo J. Didžiulis.

Šią savo solinę programą muzikantas ruošė metus: „Projekte daug programavimo, nes jame yra jungiamas garsas su vaizdu. Realiai mano paspaudimai ant technikos reflektuoja su vizualizacijomis už manęs“, – įsijautęs pasakojo J. Didžiulis.

Su šiuo projektu Jurgis grįžta prie naktinio gyvenimo muzikos. „A=A“ yra konceptualus projektas, tačiau neišvengiamai geriausiai tinkantis šokiams ir diskotekoms.

„Kai groji su kitais – niekada negali pilnai realizuoti savo asmeninių kūrybos vizijų. Šiuo atveju „A=A“ yra tai, kas man pačiam gaunasi. Be to, tai yra pats tiesmukiškiausias autoportretas“, – įžangą į projekto esmę padarė J. Didžiulis.

Prie šio projekto vizualinės dalies dirba kūrėjas Vytenis Zagorskis. Jis kiekvieną grojamą natą papildys specialiomis 3D vizualizacijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.