„Eurovizijos“ laimėtojos E. De Forest daina – plagiatas? (video)

Kol 2013 metų „Eurovizijos“ nugalėtoja Emmelie De Forest mėgaujasi šlovės spinduliais, muzikos kritikai ieško kabliukų, kodėl daina neturėjo būti verta aukščiausio įvertinimo. Konkurso užkulisiuose pradėjo sklisti kalbos, kad nauju hitu pretenduojanti tapti daina „Only Teardrops“ – olandų popmuzikos kolektyvo „K-Otic“ 2002 išleistos dainos „I Surrender“ plagiatas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 19, 2013, 7:07 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:19 PM

Iš tiesų kūriniai turi daug panašumų. Įžangoje skambantys dūdmaišiai ir kone tos pačios priedainio natos atidesniems „Eurovizijos“ klausytojams sukėlė nemažai diskusijų.

2001 metais TV talentų šou atrankoje susikūrusi grupė „K-Otic“ gyvavo dvejus metus ir išleido keletą diskų. Savo muzikinėje karjeroje ji yra pelniusi ne vieną apdovanojimą.

Ant kojų sukilę internautai komentuoja vaizdo klipus sakydami, kad kitų metų „Eurovizijos“ konkursas vis dėlto turėtų vykti antrą vietą užėmusiame Azerbaidžane. Įsiplieskė diskusija - Danijos dainą ginantieji teigia, kad visos "eurovizinės" dainos yra panašios į jau skambėjusias, tad šios priekabės nėra pagrįstos.

Portalas lrytas.lt siūlo pasiklausyti abiejų dainų ir įvertinti panašumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.