Prezidentas I. Alijevas liepė „surasti“ 10 balų, kuriuos Azerbaidžanas „Eurovizijoje“ skyrė Rusijai

Azerbaidžano valdžia skelbia, kad per „Eurovizijos“ konkurso finalą iš Rusijos atstovės Dinos Garipovos „pavogta“ 10 balų, kuriuos jai skyrė ši šalis. Azerbaidžano ambasadorius Rusijoje Poladas Biulbiulogly pranešė, kad prezidentas Ilchamas Alijevas liepė išsiaiškinti padėtį.

Rusijos atstovė D. Garipova iš Azerbaidžano negavo nė vieno balo.<br>EBU
Rusijos atstovė D. Garipova iš Azerbaidžano negavo nė vieno balo.<br>EBU
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2013, 2:37 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:24 AM

Duodamas interviu leidiniui „Vestnik Kavkaza“ P. Biulbiulogly teigė, kad Azerbaidžanas Rusijai skyrė 10 balų. Tačiau, jo žodžiais tariant, šie balai kažkur dingo. (Pagal „Eurovizijos“ balų lentelę Azerbaidžanas 10 balų atidavė Gruzijai. - Red.)

„Aš pats kaip muzikantas ir kultūros veikėjas nustebau: negali būti, kad Azerbaidžanas nebūtų skyręs balų Rusijai, juolab kad Rusija iš tikrųjų puikiai pasirodė ir užėmė penktąją vietą“, - sakė P. Biulbiulogly.

Jis taip pat pasakojo, jog daugelis Azerbaidžane pasipiktinę, kad jų balsai, skirti Rusijai, kažkur dingo.

Šią informaciją patvirtino ir Azerbaidžano visuomeninės televizijos direktorius Džamilis Gulijevas.

„Pagal duomenis, kuriuos Azerbaidžano visuomeninė televizija gavo iš šalies mobiliųjų telefonų operatorių, rusų dainininkė D. Garipova pagal balsavimą trumposiomis žinutėmis užėmė antrąją vietą ir tai turėjo užtikrinti aukštą Azerbaidžano balą Rusijos naudai. Be to, nacionalinė žiuri taip pat Rusijai skyrė aukštą vietą, - teigė Dž.Gulijevas. - Keista, kad suskaičiavus balsus Rusija iš Azerbaidžano negavo nė vieno balo.“

Azerbaidžano prezidentas I. Alijevas pavedė vyriausybei „surasti“ dingusius balus.

„Gerbiamasis prezidentas I. Alijevas įsakė išsiaiškinti šį klausimą ir dabar ryškėja toks vaizdas: Azerbaidžanas balsavo už Rusiją, yra tam tikras skaičius balsų, tačiau  jie suskaičiuojami Vokietijoje ir jau iš ten pateikiami kaip finalinis rezultatas“, - paaiškino P. Biulbiulogly.

Pasak jo, dabar Azerbaidžane perskaičiuojami balsai ir bandoma nustatyti, kiek būta skambučių. Po to Azerbaidžano visuomeninė televizija, atstovaujanti šaliai „Eurovizijoje“, paskelbs pareiškimą.

Kaip pranešė Rusijos agentūra „RIA novosti“, Rusija jaučia apmaudą dėl incidento „Eurovizijoje“, kai skaičiuojant finalininkų balus Rusijos atstovė per klaidą negavo nė vieno balo iš Azerbaidžano. Tai antradienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. „Tai, kad iš mūsų dalyvės pavogė 10 balų, nedžiugina, pirmiausia vertinant šio renginio organizavimą, - pasakė S. Lavrovas bendroje su savo kolega iš Azerbaidžano Elmaru Mamedjarovu spaudos konferencijoje. - Tie, kurie pavogė iš Rusijos balus, neišsisuks nuo atsakomybės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.