Australų rokerių „Airbourne“ koncertą apšildys lietuviai „Soul Stealer“ (video)

Dešimties metų sceninį jubiliejų švenčiantys australų rokeriai „Airbourne“ po kelių dienų leisis į grandiozinį koncertinį vasaros turą. Pirmieji pasirodymai vyks Vokietijoje, Olandijoje, Čekijoje ir Lenkijoje, o iškart po jų, birželio 5 dieną, ketveriukę išvysime ir Vilniaus Teatro arenoje. Visai neseniai grupė apsisprendė ir išsirinko, kas įkaitins pasaulinio dėmesio spinduliuose besimaudantį kolektyvą - tai lietuvių grupė „Soul Stealer“, kurios mikrofoną savo rankose tvirtai laiko populiarusis vokalistas Jeronimas Milius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2013, 3:45 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:23 AM

Dar 2003 metais vokalistas J. Milius ir gitaristas Enrikas Slavinskis nusprendė dirbti kartu ir naujai kuriamą kolektyvą pavadino „Soul Brothers“. Kiek vėliau, pasipildę naujais veidais ir supratę kokiu keliu nori judėti, jie modifikavo pavadinimą ir į koncertus kviečiančiuose plakatuose atsirado vardas „Soul Stealer“.

Kolektyvas greitai buvo pastebėtas, tad per trumpą laiką sudalyvavo beveik visuose didžiausiuose Lietuvos sunkiosios muzikos renginiuose. Jų biografijoje galime rasti tokius įrašus, kaip „Naujas kraujas 2005“ , „Durys 2005“, „Helloween 2005“, „Burning Steel festival 2006”, „Krikšto skonis 2006”, „Kilkim žaibu VII“ ir keletą pasirodymų „Roko naktyse“.

Šalia šių įvykių grupė gali pasigirti ir 2010 metų kovą Lietuvoje laimėtu konkursu „Wacken Metal Battle“, o vėliau pasirodymu „Wacken Open Air“ – Vokietijoje organizuojamame viename didžiausių pasaulyje metalo festivalių.

Per savo muzikinę karjerą grupė pristatė du albumus. Pirmasis „Soul Stealer“ pasirodė dar 2008-aisiais, tuo tarpu antrasis „Feel The Steal“ dienos šviesą išvydo lygiai po dviejų metų. Apie trečią diską muzikantai kol kas garsiai nekalba, bet šiemet dienos šviesą išvydęs pirmasis oficialus grupės vaizdo klipas dainai „Won‘t You Stay?“ klausytojams suteikė vilčių.

Lietuvaičiams „Soul Stealer“ publikos įkaitinimą patikėję australai „Airbourne“ šiuo metu mėgaujasi pasauliniu dėmesiu ir puikiais tik prieš savaitę pasirodžiusio naujojo albumo pardavimais. Oficialiame Didžiosios Britanijos perkamiausių albumų sąraše jau pirmąją savaitę grupė debiutavo net 22-oje vietoje. Žinant, kad į šį „topą“ paprastai patenka tokie atlikėjai ir grupės kaip Pink, Bruno Marsas, „Daft Punk“, „30 Seconds to Mars“, sunkiojo roko albumui tai yra tiesiog fantastiškas pasiekimas. Tai yra aukščiausia pozicija, kurią yra pasiekęs bet kuris albumas grupės istorijoje per dešimt metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.