Festivalio „Granatos Live“ programą papildė įdomiausi jauni atlikėjai

Pirmą rugpjūčio savaitgalį unikalioje Rumšiškių muziejaus teritorijoje startuosiantis naujas tarptautinis muzikos festivalis „Granatos Live“ skelbia dar daugiau festivalio atlikėjų ir grupių. Trijų dienų muzikos renginyje, kuriame bus įrengtos keturios scenos, koncertuos daugiau nei 30 atlikėjų ir grupių iš užsienio bei Lietuvos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2013, 11:55 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:43 AM

Septyniolikmetis ba., arba Benas Aleksandravičius, užtikrintai skina sėkmės laurus nišinės muzikos scenoje. Vos prieš keletą savaičių pasirodęs debiutinis EP „Raktas“, kuriame yra penki kūriniai, iš kurių net trys bus pristatyti vaizdo klipais, jau sulaukė didelio klausytojų susidomėjimo. Pirmoji vaizdo klipų trilogijos dalis „Tai ne žmogus“ vos per keletą dienų „YouTube“ buvo peržiūrėtas daugiau nei 60 tūkst. kartų.

Anot ba., į savo muziką jis stengiasi „sutalpinti“ ne tai, kas šiuo metu populiaru, bet tai, kas jam pačiam iš tikrųjų patinka. „Tokia muzika pasaulyje tikrai nėra naujiena, bet Lietuvoje jos užuomazgų nedaug, todėl stengiuosi užimti tam tikrą nišą“, sako Benas. ba. muzika ir žodžiai iš tikrųjų neturi ryškaus nuoseklumo, tarytum atlikėjas norėtų, kad klausytojas tik po keleto kartų pradėtų suprasti tekstą arba rastų norimą kontekstą. Tai naujos kartos konceptuali muzika – „lengvai įsimenama, tačiau sunkiai suprantama“.

Susikūrusi dar 2006-aisiais, vaikinų grupė „Sweetsalt“ stipriai išpopuliarėjo vos po dvejų metų - 2008-aisiais laimėjo prestižinį MTV muzikos konkursą „Coca-Cola Soundwave“. Kaip minėto konkurso nugalėtojai „Sweetsalt“ koncertavo Krokuvoje kartu su pasaulio grandais „The Prodigy“, „Kaiser Chiefs“, Timbalandu ir nufilmavo pirmąjį profesionalų vaizdo klipą „Running In Circles“.

Grupės stilių kiekvienas klausytojas vertina skirtingai, tačiau daugiausia įžvelgiama panašumų su tokiomis grupėmis kaip U2, „The Beatles“, „Queen“, „Red Hot Chili Peppers“. Patys muzikantai nevengia eksperimentuoti ir savo kūryboje derina skirtingus roko, akustinės muzikos, „electro“ stilius.

2013 metus grupė pasitiko nauja sudėtimi ir žada klausytojus pradžiuginti ne tik debiutiniu albumu, bet ir nauju skambesiu, žinoma, su senuoju „saldžios druskos“ atspalviu. Staigmenų gerbėjams grupė žada pateikti ir festivalyje „Granatos Live“.

2011 metais susikūręs Justo Kulikausko ir Aurimo Galvelio duetas „The Artrace“ iš karto tapo jaunų grupių konkurso „Garažas 2011“ ir „Broadway Star“ pirmųjų vietų laimėtoju. Grupės profesionalumą įvertino ir pramogų pasaulio banginiai „Skamp” – kartu nusifilmavo dainos „Revolution” klipe. Justas 2012 metais „BOSS Loopstation“ kompanijos Frankfurte buvo pripažintas vienu iš aštuonių geriausių pasaulyje efektų pedalus naudojančių muzikantų. 2012-aisiais metais grupė išleido pirmą studijinį įrašą pavadinimu „Fly LT“ ir susuko video savo dainai „I'm With You“. Vaikinai atpažįstami iš nedažno gitaros, vokalo ir violončelės derinio, kurį muzikantai įdomiai ir naujoviškai pateikia naudodami efektų pedalus (angl. „loop station“). „Pirmiausia kartu grojome instrumentalą, po to nusprendėme, kad mums trūksta kažko daugiau – vokalo, ritmo. Pamatę atlikėją Dub FX, atsisiuntėme efektų pedalus ir pradėjome kurti su jais. Nereikėjo jokių kitų žmonių, kad užpildytų grupę būgnais, bosu – galėjome viską daryti patys“, - sako Aurimas.

Save hiphopo tradicijų prievartautoju tituluojantis MC Mesijus (seniau žinomas kaip MC Messiah) repą „maišo“ su įvairiais žanrais – nuo džiazo, pankroko, „beat“ ir „bass“ muzikos iki „slam“ poezijos. Atlikėjas yra subūręs ir gyvai grojančią grupę „ Messiah goes MAD orchestra“, su kuria yra surengęs daugybę pasirodymų: nuo mažų klubelių iki didelių, lauke vykstančių festivalių, nuo tamsių elektroninių reivų iki solidžių akustinių vakarų. Svarbiausias jo principas — nė dviejų vienodų pasirodymų ir nė vieno pasirodymo vestuvėse. Nebent paties, žinoma. Praėjusią savaitę atlikėjas gerbėjų teismui pristatė ir naujausią studijinį albumą „Paskutinis repo albumas“.

Abu festivalio vakarus lietuviškos muzikos sceną „uždarys“ ir į pašėlusius vakarėlius kvies „gypsy dub punk“ muzikos garsai, persmelkti ir čigoniškų motyvų, ir regio bei pankiškos muzikos stilių. Milžinišką emocijų pliūpsnį, balkaniškos muzikos siautulį bei atsisveikinimą su lietuvišku kuklumu garantuos „Gogol Bordello Tribute“ ir „Baltic Balkan“ kolektyvai.

Balandį debiutavęs profesionalių Lietuvos muzikantų sukurtas „Gogol Bordello Tribute“ jau dabar tituluojamas geriausia Lietuvoje „tribute“ grupe. Lietuviškieji „Gogol Bordello“ „granatoms“ ruošia daugiau nei trijų valandų programą, kuri tikrai nepaliks nė vieno abejingo.

Antrą vakarą siautulį scenoje pratęs Baltijos šalių publikai jau labai gerai nuo 2008 metų pažįstami bei pernai debiutinį albumą „Katapulta“ išleidę „Baltic Balkan“. Dievinamo ir ant rankų nešiojamo talismano – šunelio Pitchkos – vedini „baltiškieji balkanai“ žada ne tik didelį šurmulį, linksmą bei užkrečiantį skambesį, netikėtus ir neįtikėtinus tekstus, bet ir neabejotai užvedančios, nesibaigiančios energijos pliūpsnius.

Be šiandien skelbiamų atlikėjų ir grupių festivalyje „Granatos Live“, startuosiančiame rugpjūčio 2-4 d. Rumšiškėse, taip pat koncertuos populiarus britų dainų atlikėjas ir autorius Jamesas Morrisonas, kultinis britų elektroninės muzikos kolektyvas „Fenech-Soler“, Danijos viltimi tituluojami „The Asteroid Galaxy Tour“, moderniosios gotikos ir XXI amžiaus bliuzo atstovas Jamie N Commonsas, pasaulinę šlovę pelnęs gatvės artistas iš Australijos Dub FX, „G & G Sindikatas“, Jazzu ir Sauliaus Prūsaičio projektas „Darlings“, Jurga, „Skamp“, „Liūdni slibinai“, GJan, „Keymono“, „The Perfect Pil“, Markas Palubenka, Beissoul, „Electronic I“, „Poper Heat“, „Colours Of Bubbles“, „Deeper Upper“, „Shamanna Bug“, „Jama & W“, „The Local Legends“, Alice Way, „Fun Clock“, „Basi“, italai „La Cricca“, „Downtown Party Network“ ir kt.

ba. vaizdo klipas „Tai ne žmogus“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.