Į Vilnių atvykstantys australai „Airbourne“ užkariavo pasaulio rokerių širdis (video)

Šį trečiadienį Vilniuje koncertuosiantys australai „Airbourne“ jaunystėje lankėsi tuose pačiuose klubuose ir baruose kaip ir garsieji jų tautiečiai AC/DC, o vakarais kaimynus šiurpindavo „Black Sabbath“ ir kitų roko dinozaurų muzika. Tol, kol kiti kolegos bandė būti panašūs į „Blink-182“ ar kitas modernaus roko grupes, jie grojo ir kvėpavo tikro rokenrolo dvasia. Šiemet dešimtmetį švenčianti grupė išgyvena savo aukso amžių. Šią vasarą su koncertiniu turu jie keliauja po didžiausius pasaulyje roko festivalius, o jau trečiadienį, birželio 5 dieną, aplankys ir Lietuvoje jų laukiančius roko muzikos gerbėjus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2013, 2:40 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:22 PM

„Mes visada žinojome, kokią muziką norime groti ir tai darėme nuo tada, kai į rankas paėmėme gitaras ir būgnų lazdeles. Rokenrolas yra būtent tai, kas mus veža į priekį. Jei į sceną tektų lipti atliekant kito žanro kūrinius, turbūt jausčiausi lyg ne savo kailyje“, - atvirauja grupės būgnininkas ir vienas iš joje grojančių brolių Ryanas O'Keeffe'as.

Šiai grupei keisti muzikinio profilio ar ieškoti naujų krypčių nėra jokios prasmės - publika juos myli būtent tokius, kokie jie yra. Tai puikiai atspindi vos prieš porą savaičių pasirodžiusio albumo „Black Dogs Barking“ sėkmė. Trečiasis „Airbourne“ studijinis diskas nenuginčijamai įsitvirtino Australijos, Suomijos, Vokietijos, Norvegijos, Austrijos, Ispanijos, Švedijos ir Šveicarijos perkamiausių albumų „topuose“.

Kol vieni gerbėjai šluoja jų albumus tradicinėse muzikos prekių parduotuvėse, kiti šturmuoja skaitmeniniu formatu muziką platinančius tinklapius. Šiomis dienomis paskelbta, kad Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje ir Kanadoje nuo pat disko „Black Dogs Barking“ išleidimo dienos „iTunes“ roko muzikos „tope“ nei viena grupė nesugeba išstumti „Airbourne“ iš pirmosios vietos.

Australų rokerių sėkmė prasidėjo dar 2007-aisiais metais, kuomet jie pristatė debiutinį diską „Runnin‘ Wild“. Vos išvydęs dienos šviesą, pirmasis albumas iškart atrado savo klausytoją, o kūriniai apskriejo visą pasaulį. Žinia apie ketveriukę sklido iš lūpų į lūpas. Ypač mėgstami ir vertinami grupės gyvi pasirodymai, kurių energija negali palikti abejingo nei vieno roko muzikos gerbėjo. Tai buvo paskatinimas nesustoti ir judėti į priekį, tad po trijų metų buvo išleistas antrasis studijinis albumas „No Guts. No Glory.“ su kaupu pakartojęs pirmtako sėkmę. Prie šio albumo padirbėjo ir garsusis prodiuseris Bobas Marlette'as, prieš tai dirbęs su Ozzy Osbourne'u ir Alice Cooperiu.

„Airbourne“ į Lietuvą atvyks jau šį trečadienį, birželio 5 dieną, ir vakare Vilniaus Teatro arenoje surengs nepakartojamą pasirodymą. Koncertą pradės ir publiką įkaitins grupė „Soul Stealer“, kurioje mikrofoną savo rankose tvirtai laiko populiarusis dainininkas Jeronimas Milius. Bilietus į renginį platina „Tiketos“ kasos ir interneto svetainė tiketa.lt.

Šįmet pasirodęs „Airbourne“ klipas „Live It Up“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?