Ketvirtadienį Kaune - nemokamas „ba.“ ir M. Palubenkos koncertas

Įvairiuose pasaulio miestuose vykstantis, šiemet į Kauno „Ryšių kiemelį 837“ pirmą kartą atkeliavęs „Jack Daniel’s Studio No. 7“ koncertų ciklas toliau tęsia pažintį su įdomiausiais nepriklausomos muzikos vardais, kurie groja tik gyvai ir taip veda vietinę „indie“ muzikos sceną į priekį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 12:29 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:29 AM

Artimiausias koncertų serijos renginys nusimato jau šį ketvirtadienį, liepos 4 dieną. Tada koncertuos du aktualūs ir savaip įdomūs indie vardai iš Vilniaus - jaunojo Beno Aleksandravičiaus vedamas trio „ba.“ ir visur apdovanotas Markas Palubenka su grupe. Siekiant užtikrinti kuo didesnį muzikos prieinamumą, visi šio ciklo koncertai yra nemokami. Belieka tik ateiti.

Tai bus jau penktasis serijos renginys šią vasarą. Iki šiol po legendinio viskio vėliava Vilniuje ir Kaune pakaitomis jau pasirodė grupės „Monkey Tank“, „Los Turbos“, „Deeper Upper“, „The Local Legends“, „ReedNoBrass“, „InSearch“, „Sheep Got Waxed“, „Kurak“ ir „Candee Train“.

„ba.“ arba B. Aleksandravičius – jaunos kartos „indie“ roko ir elektronikos atlikėjas, klausytojų dėmesį pirmą kartą partraukęs šiemet „Tamstos“ jaunųjų atlikėjų konkurse „Garažas“, ten užimdamas trečiąją vietą. Vėliau įvykiai rutuliojosi be galo greitai – sėkmingas debiutinis minialbumas „Raktas“, didžiulio populiarumo susilaukę vaizdo klipai, kvietimai koncertuoti didžiausiuose Lietuvos vasaros festivaliuose. Beno balsas lyginamas su „Kings of Leon“ ar „Menomena“, o skambesys – su šviežiausiais šiuolaikiniais „indie“ ir „math“ roko bei elektronikos sintezės ieškotojais. Tai niauriai rimta atmosfera ir nuotaika, patraukli mušamųjų sekcija, amerikietiškai griežtas ir žinantis kaip įteigti vokalas, greta - ir delikatūs elektronikos prisilietimai. Atlikėjas lietuviškos nepriklausomos muzikos kontekste išsiskiria ir savo be išimties lietuvių kalba atliekamais kūriniais, pasižyminčiais subtiliomis minčių vingrybėmis.

Per beveik dvejus metus trunkančią solinę karjerą M. Palubenka nuveikė daugiau, nei dauguma Lietuvos muzikantų padaro per visą gyvenimą. Meistriškai akustinę gitarą valdantis ir jos skambesį kompiuterio garsais saikingai pagardinantis Pilaitės vaikinas jau yra koncertavęs Maskvoje ir Sankt Peterburge, atstovavęs Lietuvai „Talino muzikos savaitėje“, grojo didžiausiame Baltijos šalyse muzikos festivalyje „Positivus“, laimėjo dvi apdovanojimų M.A.M.A. statulėles ir vaizdo klipų konkursą „KlipVid“. Marko debiutinis albumas „No Fun in 101“ vadinamas vienu geriausių Lietuvos įrašų 2012-aisiais, o pats muzikantas – analogų šalies muzikos istorijoje neturinčia asmenybe. Prieš kelias savaites Markas lankėsi Minske, kur „apšildė“ vieną svarbiausių šiandieninių pasaulio popasmenybių – Laną Del Rey. Šiuo metu muzikantas ruošia antrąjį savo albumą, o gyvus pasirodymus sustiprino du nauji grupės nariai: prie Marko prisijungė bosininkas Donatas Bielunskis bei žinomas būgnininkas Sergejus Makidonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.