Britų rokeriai „Editors“ atskleidė daugiau detalių apie koncertą Vilniuje

Spalio 2-oji britiško roko mėgėjams - neeilinė diena. Būtent tą dieną viena didžiausių roko grupių „Editors“ atvyks linksminti Vilniaus publikos - menų fabrike „Loftas“ jie surengs įspūdingą pasirodymą. Likus keliems mėnesiams iki koncerto, nekantriausiems grupės gerbėjams renginio organizatorius Victoras Diawara-Vee atskleidė daugiau detalių.

Spalio 2-ąją Vilniuje koncertuos britai „Editors“.<br>Organizatorių nuotrauka
Spalio 2-ąją Vilniuje koncertuos britai „Editors“.<br>Organizatorių nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2013, 11:59 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:26 PM

„Tai, kad į savo turo grafiką ši grupė įtraukė Lietuvą – tikra sėkmė. Labai galėjo taip ir nenutikti. Tai, kad stadionuose ir arenose daugiatūkstantines minias surenkantys „Editors“ gros tūkstantį žmonių talpinančiame „Lofte“ – beveik neįtikėtina, bet tai tiesa”, – sakė Vee.

Apkeliavę visą pasaulį ir didžiausius festivalius grupė panoro susitikti su gerbėjais ten, kur dar niekad nebuvo – Lietuvoje. Apie pusšimtį koncertų rudenį ketinantys sugroti „Editors“ Lietuvą į savo planus, galima sakyti, įspraudė.

Didžiausia dalis „Editors“ rudens koncertų vyks arenose didesnėse nei „Loftas”.

„Manau, tai puiki proga roko gerbėjams tokio mastelio grupę išgirsti ir pamatyti iš labai arti. Nežinia, kada kitąkart pavyks tokio lygio roko grupę pasikviesti į palyginti nedidelį „Loftą“, – pasakojo V. Diawara.

Daugiau nei 10 metų koncertuojantys „Editors“ yra pripažinti kaip viena efektingiausius gyvo garso koncertus rengiančių grupių Europoje. 

Jų antrasis ir trečiasis albumai („An End Has a Start“ ir „In This Light and on This Evening“) buvo pripažinti geriausiais Didžiojoje Britanijoje ir nusipelno platininių diskų titulų. Birželio pabaigoje grupė išleido ir ketvirtąjį albumą („The Weight of Your Love“), kurį savo gerbėjams ketina pristatyti ir Vilniuje.

Neseniai su vienu grupės nariu išsiskyrę ir jį dviem naujais nariais pakeitę „Editors“ suskambo dar stipriau - šįkart kaip tamsaus indie roko grupė.

„Po pirmojo koncerto penkiese Werchteryje (festivalis Belgijoje – Red.) tik nulipęs nuo scenos supratau, kad noriu toliau koncertuoti, ir tuojau pat“, – apie papildytą grupės sudėtį kalba vokalistas Tomas Smithas.

Jau spalio 2 d. „Editors“ turo autobusas stabtels Vilniaus Naujamiestyje. Bilietais į svarbiausią roko koncertą Vilniuje rudenį pradedama prekiauti rugpjūčio 5 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.