Festivalio planai: užsienio žvaigždės ir garsių specialistų patarimai atlikėjams

Pernai sėkmingai debiutavęs tarptautinis muzikos festivalis „Vilnius Music Week“ sugrįžta. Rugsėjo 6–8 dienomis scenose po atviru dangumi ir sostinės klubuose gros muzikantai iš Lietuvos ir užsienio. Taip pat bus surengta konferencija, kurioje pramogų verslo specialistai diskutuos ir dalinsis patirtimi. Kaip ir prieš metus, „Vilnius Music Week“ sutaps su savaitgaliu, kai miestą užvaldys Sostinės dienų šventė.

Dainininkė J. Šeduikytė ir festivalio rengėjas M. Tyla.<br>J. Stacevičius
Dainininkė J. Šeduikytė ir festivalio rengėjas M. Tyla.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 29, 2013, 4:21 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:02 PM

Festivaliai, kuriuose muzikos atlikėjai gauna progą pasirodyti ne tik paprastiems žiūrovams, bet ir iš daugelio šalių atvykusiems muzikos profesionalams, pasaulyje dygsta vienas po kito.

„Pirmasis festivalis parodė, kad tokio renginio lietuvių muzikantams reikia. Sulaukėme daug gerų atsiliepimų, o šįmet groti veržiasi grupės ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Estijos, Rusijos ir kitų šalių“, – sakė „Vilnius Music Week“ programos koordinatorius Lauras Lučiūnas.

Anot renginį organizuojančios Muzikos asociacijos vadovo Martyno Tylos, „Vilnius Music Week“ muzikos atlikėjams gali atnešti dvejopos naudos. Pirmiausia – sustiprinti pozicijas savo šalyje ir pritraukti naujų gerbėjų. Skaičiuojama, kad pernai renginio scenose vykusius pasirodymus matė apie 320 tūkst. žmonių – kitomis aplinkybėmis tokią auditoriją surinkti atlikėjams būtų sudėtinga.

Kitas svarbus akcentas – festivalyje besilankantys užsienio prodiuseriai ir žurnalistai, padedantys padidinti Lietuvos atlikėjų muzikos sklaidą ir negailintys patarimų muzikantams.

„Pernai mes labai intensyviai dirbome. Prie užsienio delegatų ėjome po keletą kartų, raginome ateiti į mūsų koncertą.

Tai pasiteisino – sulaukėme gerų atsiliepimų užsienio žiniasklaidoje. Kai neseniai grojome Rusijoje, prie mūsų priėjo žymiausias Rusijos muzikos kritikas Artemijus Troickis. Jis iškart paklausė, kas ten Vilniuje dedasi, paminėjo „Vilnius Music Week“. Kalbos apie šį festivalį jau pasklido už Lietuvos ribų“, – sakė dueto „The Perfect Pill“ vokalistas Germanas Skoris.

Grupė „Without Letters“ džiaugėsi, kad pernai festivalyje buvo pastebėta latvių įrašų leidyklos „I Love You Records“ atstovų. Rezultatas – užsimezgęs bendradarbiavimas ir šįmet įvykęs pasirodymas didžiausiame Baltijos šalių muzikos festivalyje „Positivus“.

Beje, A. Troickis šįmet ketina apsilankyti „Vilnius Music Week“ – skaitys paskaitą apie muziką ir politiką.

Šįmet „Vilnius Music Week“ pasirodys dešimtys įvairaus svorio patirtį sukaupusių atlikėjų, tarp jų – ir renginio pristatymo konferencijoje dalyvavusi dainininkė Jurga Šeduikytė.

Renginyje koncertuos ir žinomas Ukrainos atlikėjas SunSay. Taip pat – žinoma Rusijos grupė „Megapolis“, atliksianti savitą programą – sukurtas dainas pagal filmus, kurie buvo uždrausti praėjusio amžiaus septintajame ir aštuntajame dešimtmetyje. Daugiau programos detalių ketinama atskleisti rugpjūčio viduryje.

Koncertai vyks atvirose scenose miesto centre, taip pat – klubuose „Studio 9“, „Soulbox“, „Kas Kas“. Anot L. Lučiūno, prisijungti ketina ir elektroninės muzikos programą ruošiantis klubas „Exit“.

Renginių sąrašą papildys koncertai, kuriuos Katedros aikštėje surengs Sostinės dienų organizatoriai.

Tris vakarus čia bus galima klausytis Lietuvos ir užsienio muzikos garsenybių. Penktadienį pasirodymą surengs populiariausia Latvijos grupė „Prata Vetra“ (anksčiau žinoma „Brainstorm“ pavadinimu), šeštadienį – britai „Touch And Go“, sekmadienį - „Antis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.