Dainininkas Eltonas Johnas pirmą kartą koncertuos Kaune

Lietuvos muzikos mėgėjai metų pabaigoje sulauks įžymaus svečio. Kauno „Žalgirio“ arenoje koncertą surengs vienas populiariausių ir geriausiai žinomų pasaulio atlikėjų – britas Eltonas Johnas. Dainininko pasaulinių gastrolių koncertas bus pirmoji jo viešnagė Kaune ir trečiasis apsilankymas Lietuvoje – 2006 ir 2011 metais jis dainavo Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 31, 2013, 10:40 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:08 PM

Kaip portalui lrytas.lt teigė E. Johno koncertą rengiančios agentūros „Live Nation Lietuva“ atstovai, Kaune dainininkas koncertuos gruodžio 19 dieną, o dėl jo viešnagės buvo deramasi kone metus.

Eltonas Johnas – vienas labiausiai koncertų organizatorių pageidaujamų ir daugiausia uždirbančių planetos atlikėjų, tačiau dainininką sudomino galimybė pasirodyti didžiausioje Lietuvos uždaroje arenoje.

Žadama, kad koncerte jis su grupe atliks populiariausių savo hitų programą, kurią paįvairins rudenį išleidžiamo naujo albumo „The Diving Board“ kūriniai. Visos vietos koncerte bus sėdimos.

66-erių E. Johnas, kurio tikrasis vardas – Reginaldas Kennethas Dwightas, yra ryškiai savo vardą į popmuzikos istoriją įrašęs atlikėjas. Jo diskografijoje – per 30 studijoje įrašytų albumų, prestižiniai „Grammy“, „Oskaro“, „Tony“, „Auksinio gaublio“ ir kiti apdovanojimai.

Buvęs grupės „Bluesology“ pianistas solinę karjerą pradėjo dar prieš 44 metus ir sėkmingai ją tęsia iki šiol. Nuo koncertų didžiausiose Europos ir JAV salėse iki milžiniško pasisekimo sulaukusios specialių šou serijos Las Vegase – dainininko visur laukia dešimtys tūkstančių žiūrovų.

Vyresnės kartos melomanai puikiai žino jo dainas „Crocodile Rock“, „Your Song“, „Nikita“, „Blue Eyes“, „Candle In The Wind“, „Sacrifice“ ir dešimtis kitų – E. Johnas kartais vadinamas tikra „hitų mašina“, kurios įrašai parduoti daugiau nei ketvirčio milijardo egzempliorių tiražu.

Holivudo žvaigždžių alėjoje ir Rokenrolo šlovės salėje įamžintas muzikantas šiais metais sulauks dar vieno garbingo titulo. Rugsėjį Londone bus surengtas specialus koncertas, kuriame jis bus pagerbtas Britų muzikos apdovanojimų „ikonos“ prizu – toks bus teikiamas pirmąjį kartą istorijoje.

Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II-osios riterio titulu apdovanotas muzikantas yra ne vieno labdaros fondo globėjas, kino filmų bei teatro pastatymų prodiuseris, sukūręs muziką keturiems miuziklams (tarp jų – ir Lietuvoje pastatytam „Aida“ bei „Bilis Eliotas“).

Spalvingu gyvenimo būdu garsėjantis muzikantas – prisiekęs kolekcininkas, leidžiantis dideles sumas ne tik meno kūriniams, bet ir automobiliams, gėlėms ir drabužiams. Dainininkas reguliariai rengia išpardavimus, kurių metu už E. Johno asmeninius daiktus gautos lėšos skiriamos labdarai.

Prieš dvejus metus E. Johno koncertas vyko pilnutėlėje Vilniaus „Siemens“ arenoje. Kaip ir ankstesnės viešnagės Vingio parke metu, dainininkas nustebino ištverme – jo koncertas truko beveik tris valandas, jo pabaigoje gerai nusiteikęs atlikėjas ne vienam gerbėjui pasirašė autografą.

Atlikėjas, kurio turtai vertinami maždaug 800 milijonų litų, neseniai dėl apendicito atšaukė keletą savo vasaros koncertų. Tačiau rugsėjo pradžioje vėl sugrįš į koncertų sales – dainininkas savo interneto svetainėje padėkojo visiems palaikymo laiškus rašiusiems gerbėjams ir patikino, kad sparčiai sveiksta.

66-erių atlikėjo muzikiniai pasiekimai kalba patys už save. Jo kolekcijoje – 35 “auksiniai“ ir 25 “platininiai“ albumai. E. Johno įrašai visame pasaulyje parduoti daugiau nei 250 milijonų egzempliorių tiražu. Nuo 1969-ųjų, kai pradėjo solinę muzikinę karjerą, E. Johnas surengė per 3 tūkstančius koncertų.

Muzikanto kolekcijoje -  šeši „Grammy“, keturi Britų, taip pat - „Oskaro“ ir „Auksinio gaublio“ apdovanojimai. Ypatinga sėkmė jį lydi JAV „topuose“ - čia jis pasiekimais nusileidžia tik Elviui Presley ir grupei „The Beatles“. Net 56 E. Johno įrašyti kūriniai yra pakilę į JAV populiariausių dainų keturiasdešimtuką.

2007-aisiais E. Johnas 60-ąjį gimtadienį pažymėjo 60-uoju savo karjeroje koncertu prestižinėje Niujorko salėje „Madison Square Garden“ - šio rekordo pagerinti tikriausiai nepavyks niekam. 2008-aisiais žurnalas „Billboard“ pripažino Eltoną Johną populiariausiu vyru atlikėju muzikos istorijoje (po grupės „The Beatles“ ir Madonnos) .

Dainininkas dar 1994-aisiais įšventintas į simbolinę Rokenrolo šlovės salę. 1998-aisiais už labdaringą veiklą Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II-oji dainininkui suteikė riterio titulą. Tarp kitų garbingų jo titulų – 2001-aisiais E. Johnui įteiktas specialus „Grammy legendos“ apdovanojimas, žvaigždė Holivudo šlovės alėjoje ir garbės daktaro laipsnis, suteiktas britų Karališkosios muzikos akademijos (joje muzikantas mokėsi nuo 1959 iki 1964 metų). 

1969-aisiais E. Johnas išleido pirmąjį albumą, tačiau populiarumą jam pelnė antrasis diskas, pasirodęs po metų – jame skambėjo kūrinys „Your Song“, iki šiol laikomas šio atlikėjo vizitine kortele. 1970-aisiais dainininkas surengė pirmąjį savo pasirodymą JAV – nuo to laiko nuolat gastroliuoja po visą pasaulį. Jau nuo karjeros pradžios dainininkas stulbino kūrybingumu ir produktyvumu - nuo 1970 iki 1976-ųjų išleido net keturiolika albumų, tarp jų – popmuzikos klasika jau laikomus „Madman Across The Water“, „Don't Shoot Me, I'm Only The Piano Player“, „Goodbye Yellow Brick Road“ ir „Captain Fantastic And The Brown Dirt Cowboy“.

Daugiau nei 50 metų scenoje esančio muzikanto kūryba nepraranda publikos susidomėjimo. Pernai albumas „Good Morning To The Night“, kuriame skambėjo australų grupės „Pnau“ sukurti E. Johno dainų remiksai, pasiekė pirmąją Didžiosios Britanijos „topų“ vietą. Taip pat 2012-aisiais Eltonas Johnas pasirodė karalienės Elizabeth II-osios valdymo Deimantinio jubiliejaus koncerte Bakingemo rūmuose. Šių metų pradžioje jis net du sykius kopė į „Grammy“ apdovanojimų ceremonijos sceną – grojo su jaunu britų atlikėju Edu Sheeranu ir su būriu garsių muzikantų pagerbė mirusio būgnininko Levono Helmo atminimą. Eltonas Johnas laikomas vienu turtingiausių muzikos pasaulio žmonių.

Dainininkas turi namus Didžiojoje Britanijoje, JAV, Prancūzijoje ir Italijoje, taip pat garsėja didele šiuolaikinio meno ir fotografijų kolekcija, kurioje, beje, yra ir lietuvio Antano Sutkaus darbas. E. Johno veikla neapsiriboja muzika – jis yra ir sėkmės sulaukęs kino prodiuseris (jo finansuotas animacinis filmas „Gnomeo ir Džiuljeta“ atnešė didelį pelną)  bei futbolo klubo „Watford“ bendraturtis.

Šį rudenį dainininkas ketina išleisti naują albumą „The Diving Board“, o taip pat paminėti vieno sėkmingiausių visų laikų savo įrašų „Goodbye Yellow Brick Road“ išleidimo 40 metų sukaktį. Lietuvoje jis atliks žiemos švenčių nuotaika dvelkiančią programą, kurioje skambės populiariausios per visą karjerą sukurtos dainos.

„Galimybe surengti E. Johno koncertą domėjomės nuo pat tos dienos, kai duris atvėrė Kauno „Žalgirio“ arena. Džiaugiamės, kad ji virto tikrove. Didžiausia salė Lietuvoje – puikiai tinkama vieta vienam populiariausių pasaulio dainininkų. Eltonas Johnas yra brangiausiai apmokamas atlikėjas, pakviestas koncertuoti šioje arenoje. Proga gyvai išgirsti jo dainas – puiki ir nepamirštama Kalėdų dovana kiekvienam klausytojui, vertinančiam brandžią, laiko patikrintą muziką“, - sako koncertą Kaune rengiančios agentūros „Live Nation Lietuva“ atstovas Deividas Afarjanc.

Bilietai į E. Johno koncertą bus platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt Pirmuosius bilietus  rugpjūčio 5 ir 6 dienomis galės įsigyti „Ticketpro" nariai – jais tapti galima, užsiregistravus interneto svetainėje www.ticketpro.lt  Vieša prekyba bilietais bus pradėta rugpjūčio 8 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.