Albumo apžvalga. R.Thicke „Blurred Lines“ - linksmybės su didele sekso doze

JAV dainininkas R.Thicke pirmąjį solinį albumą išleido dar prieš 11 metų, tačiau didžiausio populiarumo sulaukė šįmet, kai pasirodė jo vaizdo klipas „Blurred Lines“ su trimis šokančiomis nuogakrūtėmis manekenėmis ir užrašu ant sienos „Robinas Thicke turi didelį pimpalą“. Pigi, bet veiksminga strategija – kas čia per dainorėlis, susidomėjo ne tik Amerika, bet anksčiau menkai jį žinojusi Europa (pati daina tarsi liko antrame plane, nors ji – labai „kabinanti“ ir juokinga, kad ir yra šiek tiek nusirašyta nuo soulo muzikos genijaus Marvino Gaye repertuaro).

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 1, 2013, 12:08 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:18 PM

Taip pat pavadintas albumas jau pakilo į pirmąją JAV „topų“ vietą, nors, tiesą sakant, labai jau čia ploti nėra dėl ko. Taip, kaip Mantas Jankavičius dažnai vadinamas lietuviškuoju Robbie Williamsu ir to niekas nepakeis, Robinui yra prilipusi „tokio, kaip Justinas Timberlake'as, tik šiek tiek prastesnio“ etiketė.

Šis diskas ją priklijuos dar tvirtesniais klijais – pakanka pasiklausyti baisiai „timberleikiškos“ baladės „4 The Rest Of My Life” (geriausia albumo daina) ar gundančios „Ooo La La“. Panašumų labai daug. Kita vertus, neuždrausi dainuoti falcetu – ką Robinui daryti, kad jis labai panašus į kito, gerokai populiaresnio, dainininko.

Visą albumą galima skelti į dvi dalis – kvailokos dainos su gašliomis užuominomis, kurias į priekį varo ne mažiau kvailas, grupės „The Black Eyed Peas“ „šedevrus“ primenantis elektroninis ritmas („Take It Easy On Me“ ar „Give It 2U”), ir nauji bandymai rodyti palankumą senam disko stiliaus skambesiui, galbūt įkvėpti grupės „Daft Punk“ hito „Get Lucky“ sėkmės („Get In My Way“, „Ain't No Hat 4 That”).

Poezija – atitinkama. 36-erių Robinas ir vėl giriasi, kad turi didelį daiktą tarp kojų ir šiek tiek per daug vaizdingai pasakoja, ką su juo norėtų nuveikti, pasakoja, kad dainos lyrinei herojei mėgsta pirkti apatinius ir nori jos „vyšnių pyrago“. Jo žmonai, garsiai aktorei Paulai Patton, turėtų būti arba labai linksma, arba labai baisu – priklauso nuo požiūrio.

Iš esmės „Blurred Lines“ - gerai ir nepigiai aranžuota, tačiau bedvasė muzika šokiams. J.Timberlake'as gali miegoti ramiai. Tačiau nemiega – naujame jo klipe irgi visu gražumu rodomos manekenės be liemenėlių ir visiškai aišku, kas tai įkvėpė. Atrodo, Robinas vis dėlto nėra toks jau nerimtas konkurentas.

Įvertinimas – 7 iš 10.

R.Thicke klipas „Give It 2 U“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.