„Eurovizija“ vyks laivų statykloje

Pirmadienį Europos transliuotojų sąjunga paskelbė sprendimą, kuriame mieste kitų metų gegužę bus surengtas „Eurovizijos“ konkursas. Teisę organizuoti konkursą Danijai iškovojo šįmet „Euroviziją“ laimėjusi atlikėja Emmelie de Forest. Dėl šios galimybės susigrūmė keturi įvairaus dydžio Danijos miestai - pirmadienį paskelbta, kurio iš jų kandidatūra pasirinkta.

"Eurovizija" vyks ne arenoje ar stadione, o greta laivų dokų.<br>DR nuotr.
"Eurovizija" vyks ne arenoje ar stadione, o greta laivų dokų.<br>DR nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 2, 2013, 4:50 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:48 PM

Birželį buvo paskelbta, kad „Euroviziją“ surengti norėtų keturi miestai - ne tik Kopenhaga, bet ir Horsensas, Fredericija bei Herningas. Visi jie turi nemažas arenas ir stadionus.

Pirmadienį vis dėlto paskelbta tai, ko ir laukta - rengti „Euroviziją“ patikėta Danijos sostinei Kopenhagai. Paskelbtas ir konkurso šūkis - „Prisijunk prie mūsų!“.

„Geras sprendimas. Puikus miestas, labai geras susisiekimas su juo. To visi ir tikėjosi“, - sakė Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

Tiesa, paskelbtame sprendime yra ir netikėtumų. Turint omenyje didelį „Eurovizijos“ populiarumą Šiaurės Europos šalyse, beveik neabejota, kad konkursas bus rengiamas „Parken“ stadione, kuriame savo koncertus yra rengę U2, „The Rolling Stones“, Tina Turner ir daugelis kitų muzikos žvaigždžių. Stadionas turi stogą, tad puikiai tinka „Eurovizijai“ - 2001-aisiais čia ir buvo surengtas šis konkursas.

Tačiau nutarta kitaip - paskelbta, kad „Eurovizijos“ dalyviai rungsis buvusioje laivų statykloje. Išplatinta nuotrauka nustebino - joje matyti, kad šioje teritorijoje nėra jokio „Eurovizijai“ pakankamo dydžio pastato.

Tiesa, „Eurovizijos“ rengėjai patikino, kad statyklos teritorija kitų metų gegužę virs konkurso sala, joje bus įrengta viskas, ko reikia šiam renginiui.

„Dar neturiu tikslios informacijos, bet tikriausiai jie tiesiog pastatys milžiniškas palapines, kuriose viskas ir vyks. Tai nebūtų pirmas kartas istorijoje, kai „Eurovizijos“ klausimas sprendžiamas būtent taip“, - sakė A.Giržadas.

Konkursas kitais metais bus surengtas kiek anksčiau nei įprasta - gegužės 6-10 dienomis. Pirmosios jo dalyvė jau išrinktos - Makedonijai atstovaus Tijana Dapčevič, San Marino garbę trečius metus iš eilės gins Valentina Monetta.

Lietuva taip pat dalyvaus „Eurovizijoje“. Tiesa, kada bus išrinktas mūsų šalies atstovas ir kokia sistema vyks atranka, kol kas neskelbiama. „Tikriausiai atrankoje bus pokyčių, formulę atskleisime artimiausiu metu“, - sakė A.Giržadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.