A.Orlovos karjera rūpinsis garsus muzikantų agentas iš Didžiosios Britanijos

Dainininkė Alina Orlova žengė dar vieną žingsnį į tarptautinį populiarumą. Rūpintis atlikėjos iš Lietuvos karjera sutiko garsus muzikantų agentas iš Didžiosios Britanijos Nickas Hobbsas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-09-18 12:14, atnaujinta 2018-02-22 02:12

Į rugsėjo pradžioje vykusį muzikos festivalį „Vilnius Music Week” N.Hobbsas atvyko dalyvauti diskusijoje apie didžiųjų muzikos agentūrų ir leidyklų vaidmenį dabartinėje scenoje. O namo išvyko turėdamas susitarimą dėl atstovavimo A.Orlovos interesams užsienio šalyse, rašo dienraštis „Lietuvos rytas”.

„Tai buvo netikėta ir neplanuota. Nickas buvo girdėjęs apie Aliną, bet kai išgirdo jos koncertą „Vilnius Music Week”, tiesiog apstulbo.

Tą patį vakarą pasikvietė pokalbio ir pareiškė norintis bendradarbiauti”, – „Lietuvos rytui” pasakojo A.Orlovos vadybininkas Lauras Lučiūnas.

N.Hobbsas Rytų Europos rinka susidomėjo dar prieš ketvirtį amžiaus, kai tuometėje Sovietų Sąjungoje pradėjo rengti Vakarų atlikėjų koncertus.

Šiuo metu jis nuolat bendradarbiauja su koncertų ir festivalių rengėjais keliasdešimtyje valstybių. Pavyzdžiui, šis agentas padėjo lietuviams per pastaruosius keletą metų pasikviesti grupes „Hurts”, „Editors”, Lenny Kravitzą, Jamesą Bluntą, Jeaną Michelį Jarre’ą, latviams – grupes „Sigur Ros”, „The xx” ir daugelį kitų žvaigždžių.

„Tai – viena N.Hobbso veiklos sričių. Kita – atstovavimas konkretiems atlikėjams ir rūpinimasis, kad jie galėtų surengti koncertus kuo daugiau šalių ir skirtingų renginių.

Pavyzdžiui, Nickas ir jo agentūra taip prižiūri garsų prancūzų dainininką Manu Chao, Balkanų žvaigždę Goraną Bregovičių, belgų atlikėją Selah Sue.

Dabar jo klientų sąrašą papildys ir Alina – Nickas įsitikinęs, kad ji turi dideles galimybes tarptautinėje rinkoje.

Alina ir dabar nemažai koncertuoja užsienyje, gerokai daugiau nei Lietuvoje, bet padedant naujiesiems partneriams reikalai turėtų pajudėti dar greičiau”, – sakė L.Lučiūnas.

Pavasarį koncertinį albumą „LRT Opus Live” išleidusi atlikėja šiuo metu kuria naujas dainas, pateksiančias į trečiąjį jos studijinį diską.

Prieš keletą metų išgarsėjusi atlikėja – šiuo metu daugiausia užsienyje pasirodanti Lietuvos populiariosios muzikos atstovė. Jos koncertai nuolat vyksta Rusijoje, Ukrainoje, Prancūzijoje, A.Orlova yra dainavusi ir Niujorke, Londone bei kituose pasaulio didmiesčiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?