Penktadienį „Studio 9“ – kūrybingojo švedo Opolopo improvizacijos

Rugsėjo 20 d. į sostinės kūrybinę erdvę „Studio 9“ sugrįžta šviesias šokių muzikos muzikos spalvas reprezentuojanti klubinių renginių serija „Comeunion“. Penktadienį pirmoje naujo sezono naktyje ilgamečiai hauso kultūros ambasadoriai broliai „Deep Inc“ su kolegomis Mantu Dusty bei Antanu pristatys svečią iš Švedijos Opolopo ir gyvą jo pasirodymą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2013, 3:03 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:59 AM

„Tokyo Dawn Records“ kompanijos atstovas savo muzikines klajones pradėjo dar vaikystėje – jo tėvas buvo tarptautinio lygio klavišininkas, su kuriuo būsimasis „Comeunion“ svečias išmaišė nemažą pasaulio dalį. Šių kelionių metu sūnaus skonį ugdė Herbie Hancocko, Quincy Joneso, „Kraftwerk“ ir kitų XX amžiaus standartus drąsiai laužiusių muzikantų įrašai – jų įtaka Opolopo kūryboje ryškiai juntama iki šiol.

Daugiau nei dešimtmetį muziką kuriantis artistas šiandien yra trijų albumų autorius, dirbantis tiek su didžiosiomis įrašų kompanijomis „Warner Brothers“ bei „Sony/BMG“, tiek su mažomis pogrindžio leidyklomis. Ypatingai didelį būrį gerbėjų Opolopo turi Japonijoje – šios šalies melomanai atlikėją vertina už jiems artimą „kosminį“ estetišką skambesį.

Lankydamas klubus įvariose planetos vietose, Opolopo juose pasirodo ne tik didžėjaus amplua – į Vilnių jis atskrenda apsiginklavęs net keliais muzikiniais instrumentais. Šių dėka jo setai virsta sunkiai prognozuojama improvizacija, kurioje house muzika maišosi su džiazo ir fanko motyvais. Netikėti švedo viražai prie pulto taps ne vieninteliu maloniu penktadienio atradimu. 100 ankstyviausių „Comeunion“ nakties šokėjų prie „Studio 9“ durų dovanų gaus pirmąjį „S9“ miksą, kuris nuo šiol klausytojus džiugins kartą per mėnesį, o jį kaskart įrašys vis kiti „Studio 9“ renginių serijų šeimininkai.

Šeštadienį pozityvias „Comeunion“ nuotaikas Gedimino prospekte pakeis griežtesnės klubinės vibracijos. Savo laidos rubriką „Duobė“ į „Studio 9“ perkels „Zip FM“ eterio chuliganė Simona Bandita, kuriai karščiausius šokių muzikos hitus pristatyti padės du rimti vyrai – „Disco Mafia Social Club“ steigėjas Fast Edie ir klaipėdietis Uncle Roll.

Opolopo improvizacija studijoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.