Kūrybinio jubiliejaus pradžią A.Mamontovas paskelbė metrikacijos rūmuose

Vilniaus Civilinės metrikacijos ketvirtadienio popietę sulaukė neįprastų svečių – ne jaunavedžių, o Andriaus Mamontovo ir būrio jo bendražygių. Čia surengtoje spaudos konferencijoje pristatyti keturis spalio šeštadienius Vilniuje, Klaipėdoje, Kaune ir Šiauliuose vyksiantys koncertai, kuriais A.Mamontovas paminės savo karjeros 30-metį.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 26, 2013, 3:54 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:36 PM

Šie koncertai – galimybė Andrių pamatyti scenoje su dauguma muzikantų, kurie kartu grojo per šiuos tris dešimtmečius. Tarp jų – ir su prieš 16 metų iširusios grupės „Foje“ nariais.

„Pagalvojom – susiėjom po daugelio metų, čia vieta – kuri sujungia žmones.

Šis pastatas kažkiek atspindi laikmetį, kuriuo pradėjome muzikuoti. Toks paradinis sovietinių laikų veidas“, - sakė Andrius.

„O iš tiesų čia buvo vienintelė laisva vieta šiandien“, - spaudos konferencijos pasirinkimo vietą paaiškino „Foje“ ir Andriaus grupės muzikantas Arnoldas Lukošius.

Muzikantų stalą papuošė „Foje“ būgnininko Algio Kriščiūno fotopaveikslas, atkartojantis „Paskutinės vakarienės“ siužetą – Andrius ir kiti muzikantai prie stalo sėdi su vandens pilnais polietileno maišeliais ant galvų.

„Iš tikrųjų tai gana baisu. Fotografavausi paskutinis, kai pats užsidėjau maišelį, išsigandau“, - sakė A.Kriščiūnas.

Ar jis nebijojo įžeisti tikinčiųjų?

„Būtent tai ir bus jų tikėjimo išbandymas“, - juokėsi Andrius.

„Tai – ne paskutinė vakarienė, o paskutinis pagėrimas“, - paaiškino Arnoldas.

„Vieną dieną įkursime „Laužo šviesos“ bažnyčią, ten bus galima paaukoti pinigų... Nesąmones čia šnekam“, - krizeno A.Mamontovas.

Skaičius 30, anot Andriaus, jam asocijuojasi su senųjų laikų greitosios pagalbos telefono numeriu 03.

“Jei rimtai, 30 metų - tikrai daug. Praktiškai pusė gyvenimo. Tačiau susitikę jaučiamės kaip mokyklos laikais. Grojame nei geriau, nei blogiau. Kaip mokykloje – bet gal apšvietimo ir įgarsinimo efektai tai pridengs“, - dėstė A.Mamontovas.

Paklausti apie pykčius, kurie kadaise prisidėjo prie „Foje“ iširimo, muzikantai kalbėjo diplomatiškai.

„Paskutinių „Foje“ koncertų metu santykiai buvo įtempti, bet dabar to nėra. Visiems smagu sugrįžti į tą laikotarpį, pagroti paskutinius koncertus su ta šviesia nuotaika“, - sakė Andrius.

Ar tai tikrai yra tik trumpalaikis „Foje“ sugrįžimas?

„Taip, ši nuostata nesikeičia. Nemanau, kad būtų prasmė. „Foje“ sugrįžimas būtų, jei kartu kurtume naują albumą, bet to nebus. Tiesa, neatmestina, kad mūsų kūrybiniai keliai dar vienaip ar kitaip susikirs“, - sakė Andrius.

Koncerto metu bus galima paaukoti A.Mamontovo ir Ramūno Karbauskio įkurtam fondui „Švieskime vaikus“ - kiekvienas paaukojęs gaus perleistą kultinį A.Mamontovo albumą „Šiaurės naktis. Pusė penkių“.

Koncertų proga bus išleista ir dviguba rinktinė kompaktinė plokštelė „AM+FOJE=30”, kurioje – po 15 geriausių „Foje“ ir A.Mamontovo solinės karjeros kūrinių.

Pasirodymuose bus galima įsigyti daugybę suvenyrų, tačiau vieną jų bus galima nusipirkti tik internete. Tai – nedideliu tiražu iš sidabro pagamintas pakabukas su grupės „Foje“ logotipu.

„Į koncertą Vilniaus „Siemens“ arenoje šiuo metu yra likę tik keli šimtai neparduotų bilietų. Kauno „Žalgirio“ arenoje padėtis – panaši.

Trečioje vietoje – Šiaulių arena, o Klaipėdai, kur koncertas bus „Švyturio“ arenoje, dar reikia pasitempti. Juk tai visada buvo „Foje“ gerbėjų miestas. Laikai sukryžiavęs pirštus“, - atvirai kalbėjo A.Mamontovas.

Lapkritį panašius koncertus jis ketina surengti už Atlanto – tačiau juose dalyvaus ne visi Lietuvos arenose grosiantys muzikantai. „Bus mano grupės muzikantai, taip pat – Algis ir „Foje“ bosininkas Darius Burokas, bet pasikviesti visus neleidžia rengėjų finansinės galimybės.

Tokio koncerto ir kituose Lietuvos miestuose, išskyrus keturis didmiesčius, nebūtų įmanoma surengti – tiesiog „nesutilptume“ su specialiomis dekoracijomis, ekranais, tai būtų per brangu. Todėl šie keturi koncertai – vienintelė galimybė pamatyti šį reginį.

Ruošiamės labai rimtai. Jei kas sako, kad jų koncertuose bus daug šviesos ir garso – mūsų koncertuose to bus penkis kartus daugiau. Ar bus krioklys scenoje? Jei kas tikisi, kad bus, rašykite, kad bus dar geriau“, - juokėsi Andrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.