G.Kilčiauskienės albumo pristatyme muziką bus galima ir pauostyti

„Džiazas mane lydi nuo vaikystės. Turėti rankoje šį diską – šventė“, - antradienio vakarą Vilniaus „Rūdninkų knygyne“ šypsojosi Giedrė Kilčiauskienė. Grupės „Empti“ vokalistė su bendražygiais išleido džiazo albumą „Džiazo miniatiūros“, kurio premjeros koncerte Vilniuje publikos laukia neįprasta staigmena.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 8, 2013, 9:03 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:40 AM

„Kai man buvo aštuoneri, dainavau džiazą estrados skyriuje, dvylikos mano improvizacijos mokytojas buvo Vladimiras Čekasinas.

Vėliau džiazo mokiausi konservatorijoje ir kolegijoje, o dabar jį dėstau kitiems. Pati viešai džiazą atlikti pradėjau prieš penkerius metus. Šis stilius man artimas tiek, kiek tik įmanoma“, - pasakojo Giedrė.

Ne vienus metus ji garsių džiazo kūrinių programą atlieka su žinomais šio žanro muzikantais – pianistu Andrejumi Polevikovu, kontrabosininku Vyčiu Nivinsku ir būgnininku Dariumi Rudžiu. Muzikantų darbas dabar įamžintas albume, kuriame didžioji dalis kūrinių – žinomos džiazo, roko ir popmuzikos dainos, aranžuotos pagal džiazo stilistiką.

„Tai nėra popsas“, - pristatydamas albumą akcentavo aranžuočių autorius A.Polevikovas.

„Tikri „džiazistai“ gal pasakytų kitaip“, - susikuklino Giedrė.

Čia pat išsivystė įdomi diskusija – į Lietuvos džiazo festivalius atvykusios užsienio žvaigždės dažnai atlieka vadinamuosius džiazo „standartus“, kūrinius, kurie yra gerai žinomi daugybę dešimtmečių. Tačiau į tą patį darančius Lietuvos atlikėjus džiazo festivalių rengėjai žiūri kreivai.

„Mums buvo ne kartą pasakyta – jei negrojame originalaus savo repertuaro, festivaliams esame neįdomūs“, - pripažino V.Nivinskas.

„Tai keista, nes būtent šias melodijas su Andrejumi grojome Birmingamo džiazo festivalyje Anglijoje, ten niekam neatrodė, kad to neverta klausytis. Atvirkščiai – spaudoje po to pasirodė atsiliepimai, kuriuose esu vadinama išradinga dainininke.

Tai įkvepia stengtis. Nors Lietuvoje tai ir mažai kam rūpi, spauda apie tai nerašo. Prieš dešimt metų būčiau pykusi, bet dabar esu vyresnė ir ramesnė.

Neturiu kuo skųstis. Šie metai man buvo ypatingi. Išleidau net du albumus – šį ir solinį „Optinė apgaulė“. Taip sekasi mažai kam“, - juokėsi Giedrė.

Albume galima rasti ne tik tokią džiazo klasiką kaip kūriniai „The Man I Love“ ar „Honeysuckle Rose“, bet ir netikėtų eksperimentų – pavyzdžiui, džiazo stiliumi perdirbtą „Nirvana“ dainą „Smells Like Teen Spirit“.

„Išleisti tokį albumą buvo svajonė. Turėjome rėmėjų, todėl, ačiū Dievui, nebuvo kaip tame anekdote. Maždaug, išleidai albumą, ar daug pardavei? Taip, daug, namą ir motociklą“, - šypsojosi Giedrė.

Nemažai albumo egzempliorių bus išsiųsta į užsienio džiazo festivalius – lietuviai tiki, kad ši programa gali sudominti.

Gerbėjai Lietuvoje galės šį įrašą nusipirkti „Džiazo miniatiūrų“ koncertuose – albumo pristatymo pasirodymai lapkričio 23-ąją vyks Klaipėdoje, lapkričio 27-ąją – Vilniuje, lapkričio 28-ąją – Kaune.

Vilniuje koncertas bus ypatingas. „Piano LT“ salėje žiūrovus pasitiks ne tik muzika, bet ir ypatingi kvapai, kuriais rūpinasi eterinių aliejų ir kvepalų specialistai „Kvapų namai“.

„Tikrąja to žodžio prasme – džiazą bus galima ne tik išgirsti, bet ir pauostyti“, - toks pažadas skambėjo antradienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.