Lietuvoje pirmą kartą koncertuos progresyvaus roko garsenybės „Dream Theater“

Pirmajai viešnagei ir koncertui Lietuvoje ruošiasi JAV progresyvaus roko grupė „Dream Theater“. Daugiausiai uždirbančios ir tituluočiausios progresyviosios muzikos žvaigždės savo koncertą surengs kovo 2 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje. Ugningas „Dream Theater“ penketukas šalies gerbėjams Lietuvoje ne tik pademonstruos naujausią savo šou, bet ir pristatys laukiamiausią metų albumą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-09 14:40, atnaujinta 2018-02-21 08:08

„Būna susitikimų, apie kuriuos ne tik galima, bet ir reikia svajoti. Ypač jei esi ne tik progresyvaus roko ir metalo, bet ir meistriškai valdomų instrumentų bei nepriekaištingo vokalo gerbėjas. Būtent taip – su viena tituluočiausių šio žanro grupių pasaulyje – kviečiame pasitikti pavasarį, išpildyti ilgai puoselėtas svajones ir pamesti galvą dėl tų, kuriems jau seniai priklauso metalą mylinčios širdys“, – sako koncertą Vilniuje organizuojančios bendrovės „EM Concert“ vadovas Andrejus Platonovas.

Dar visai neseniai metalo titanai „Dream Theater“ baigė 2011-2012 metų koncertinį turą, skirtą pristatyti 11-ajam savo albumui „A Dramatic Turn of Events“. Tuomet rokeriai per 14 mėnesių surengė 110 koncertų 34 šalyse ir tapo viena aktyviausiai koncertuojančių grupių. Šiandien jie jau ruošiasi kitam turui, kuris startuos sausio 15 d. Portugalijoje. Grupė paskelbė, jog koncertuos 30 miestų, 16 valstybių.

1985 metais grupę įkūrė trys koledžo studentai ir nuo to laiko „Dream Theater“ nepaliauja stebinti savo gerbėjų armijos.

Savo kūryboje „Dream Theater“ muzikantai, nepamiršdami progresyviojo ir sunkiojo roko šaknų, neatsilieka nuo laikmečio ir yra gretinami su kultine metalo grupe „Metallica“. „Dream Theater“, ko gero, yra didžiausią autoritetą turintis Amerikos roko kolektyvas, sugebėjęs trečiojo tūkstantmečio muzikoje suderinti tokius atrodytų visiškai nesuderinamus stilistinius aspektus: „Pink Floyd“ muzikos krištolinį skaidrumą, „Muse“ jausmingumą ir hitų tiesmukiškumą, ypatingą grupės „Metallica“ veržlumą ir agresiją ir, galiausiai, nuoširdų jaunųjų „Deep Purple“ meistriškumą.

Be to, grupės muzikantai puikiai valdo savo instrumentus. Vienas iš grupės įkūrėjų, gitaristas Johnas Petrucci, šešis kartus grojo „G3“ koncertiniame ture ir tapo daugiausiai kartų šiame ture grojusiu kviestiniu muzikantu, o knygoje „100 žymiausių metalo gitaristų“ jis buvo įvardintas kaip metalo gitaristas Nr. 2.

Grupės klavišininką Jordaną Rudessą žurnalas „Music Radar“ ne vieną kartą buvo pripažinęs vienu žymiausių metalo muzikantų. Tas pats įtakingas leidinys 2009 metais „Dream Theater“ bosistą Johną Myungą pripažino geriausiu visų laikų metalo boso gitaristu.

Šių metų rugsėjo 24 d. įrašų kompanija „Roadrunner Records“ išleido naują grupės „Dream Theater“ to paties pavadinimo albumą, kurio kūrinius bus galima išgirsti koncerte Lietuvoje. Naujojo grupės darbo garso režisierius yra su „Rush“, „The Jeff Healey Band“, James LaBrie ir kitais žinomais atlikėjais dirbęs Richardas Chyckis.

Albumo prodiuseris ir grupės gitaristas Johnas Petrucci itin didžiuojasi naujuoju kūriniu ir nori atkreipti dėmesį į būgnininko Mike‘o Mangini, kaip bendraautorio ir muzikanto, darbą bei žada, kad būgno partijos naujajame albume išves klausytojus iš proto.

„Tai jau 12-asis mūsų albumas, tačiau nėra jokios priežasties, kodėl grupė negali ir toliau vystytis bei tobulėti. Naujajame albume nėra nieko seno. Naujas albumas mums visada yra galimybė žengti naują žingsnį į priekį, nutiesti naujus kelius ir stengtis būti geriausia grupe“, – apie naująjį albumą kalbėjo J.Petrucci.

Grupė jau yra pardavusi daugiau nei 12 mln. albumų. 2011 metais „Dream Theater“ buvo nominuota „Grammy“ apdovanojimui „Geriausio sunkiojo roko/metalo pasirodymo“ kategorijoje, o 2013 m. balandžio mėnesį jų albumas „Images and Words“ laimėjo „March Metal Madness“ ir buvo pripažintas geriausiu metalo albumu. Grupės albumas aplenkė tokių grandų kaip „Dio“, AC/DC, „Megadeth“ ir „Metallica“ albumus.

"Dream Theater" kūrinys "A Change Of Seasons":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.