Unikalaus projekto „Malituanie“ klipe - V.Diawaros Afrikoje užfiksuoti vaizdai

Bendras Lietuvos ir Malio muzikantų projektas „Malituanie“ šiandien pristato vaizdo klipą, kuriame atsiskleidžia ypatinga viso albumo energetika.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2013, 3:12 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:22 PM

Dalis vaizdo buvo filmuojama įrašinėjant „Malituanie“ dainas Vilniuje prieš metus. Kita dalis – vaizdai iš Afrikos, kuriuos užfiksavo vienas iš projekto dalyvių muzikantas ir prodiuseris Viktoras Diawara.

„Daug keliavau po Afriką ir viską fiksavau paprasta kamera. Gaila, ne visi įrašai išliko. O dalis jų yra netgi ištraukta iš senųjų VHS kasečių“, – unikalios medžiagos kadrų istoriją pasakoja Viktoras.

Jau šiandien į „Malituanie“ repeticijas atvyksta ir projekto siela – Afrikos muzikos ikona Baba Sissoko.

Iš Malio kilęs B.Sissoko – pasaulinio lygio atlikėjas, puikaus balso savininkas, grojantis Vakarų Afrikos kalbančiais būgais tamani ir daugybe kitų instrumentų, muzikavęs su tokiais pasaulio muzikos žvaigždyno šviesuliais kaip „Buena Vista Social Club“ ir Stingas.

Baba kartu su žinomais Lietuvos multiinstrumentalistais V.Diawara, Sauliumi Petreikiu, Laurita Peleniūte ir Indre Jurgelevičiūte jau šį penktadienį vieną ir vienintelį kartą Vilniuje pristatys „Malituanie“ gyvai.

„Šis albumas yra perpildytas namų jaukumo ir neaprėpiamų atstumų pojūčiu“, – sako vienas iš projekto dalyvių V.Diawara, kuriam muzikavimo patirtis su B.Sissoko buvo vienas didžiausių gyvenimo įspūdžių.

Ypatingos energetikos koncertas vyks „LRT Opus Gyvai“ renginio metu menų fabrike „Loftas“ jau lapkričio 8 dieną, o kitą dieną premjera bus pakartota Panevėžyje.

"Malituanie" klipas "Leyila (Liepa)":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.