L.Somovo ir Jazzu premjera: žiūrovų rekordas, svaigi muzika ir ašaros dėl V.Šapranausko

Sostinės Teatro arena penktadienio vakarą buvo sausakimša. Naują, tik penktadienį pagamintą albumą „Lees And Seas” čia pristatęs Leono Somovo ir Jazzu duetas sulaukė anšlago – jo sulauks ir šeštadienį, kai bus surengtas papildomas koncertas. Specialiai paruoštų dekoracijų fone duetas pirmą kartą sugrojo 14 naujų dainų, buvo gausiai apdovanotas gėlėmis ir įrodė – šiuo metu jie yra vieni labiausiai publiką dominančių Lietuvos atlikėjų.

Elektroninės muzikos dueto Leono Somovo ir Jazzu albumo pristatymo koncertas.<br>T.Bauro nuotr.
Elektroninės muzikos dueto Leono Somovo ir Jazzu albumo pristatymo koncertas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 8, 2013, 9:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:11 PM

Bilietai į penktadienio vakaro pasirodymą buvo išgraibstyti, iki renginio dar likus porai savaičių. Žiūrovus teko sodinti ne tik arenos tribūnoje, bet ir specialiai įrengtose vietose greta scenos.

„Tai absoliutus mūsų arenos rekordas – šį vakarą salėje buvo per tūkstantį sėdinčių žiūrovų. Paprastai net ir anšlago metu jų būna apie 800“, - sakė Teatro arenos vadovas Valdas Petreikis.

Visus juos priviliojo žinia, kad Leonas ir Justė Arlauskaitė – Jazzu po keleto metų pertraukos paruošė keliolikos naujų dainų premjerą – ir nusprendė tai atšvęsti ypatingai.

Pasitelkę dizainerę Daivą Urbonavičiūtę ir režisierių Gytį Ivanauską, atlikėjai žiūrovus pasitiko gigantiškais kabančiais burbulais puoštoje scenoje, kurioje buvo įrengta atskira pakyla dainininkei Jazzu.

Minimalistiška, bet skoninga. Ant šachmatų kvadratėliais išmargintų scenos grindų atsirado vietos ir iš veidrodžių pagamintiems kubams, ir spindinčiai sofai, ant kurios atsisėdusi Jazzu sudainavo vieną kūrinį.

Kitą dainą ji pati atliko klavišiniais - primindama kai kuriems dueto gerbėjams nežinomą faktą, jog daug metų mokėsi groti pianinu.    

Vienu pagrindinių šou elementų tapo įspūdingas apšvietimas – tarp atlikėjų ir žiūrovų lakstantys šviesos spinduliai tobulai papildė naujas dainas.

Jos – kartu ir kitokios nei anksčiau, ir panašios į Leono ir Justės praeities pasiekimus. Elektroninės muzikos ritmai pynėsi su popmuzikai artimesniais kūriniais, jau pelniusiais publikos dėmesį. Emocinga baladė  daina „Lower Than The Ground“, internete pristatyta prieš keletą savaičių, publikos buvo sutikta kaip didžiausias hitas. Muzika išliko tokia pat svaigi ir melancholiška, tačiau įgijo naujų spalvų.

„Aš labai jaudinuosi“, - nuo scenos prisipažino Justė, vakaro eigoje keitusi įspūdingas D.Urbonavičiūtės sukurtas sukneles (ir sunkiai susidorojusi su užduotimi laipteliais vaikščioti su aukštakulniais, bet tai atrodė mielai linksma).

Puikūs koncerto intarpai – pritariančiųjų vokalistų atlikta dueto hito „Tyla“ versija (pabaigoje, jau dainuojamą Justės, publika jį išgirdo bisui) ir trumpas choro pasirodymas.

Dėmesio centre vis dėlto buvo Leono ir Justės talentas. Nedaug Lietuvos atlikėjų gali išlaikyti publikos dėmesį pusantros valandos, atlikdami muziką, kurios didžioji dalis yra negirdėta.

Leonui ir Justei tai pavyko – premjeros buvo sutiktos ne mažiau šiltai, nei jau klausytojų ausyse įsitvirtinusios naujojo albumo dainos „Sugalvoki norą“ ar „Pretender“.

Girdint, kaip tvirtai dainuoja Jazzu, buvo sunku patikėti, kad net kelis mėnesius medikai jai draudė dainuoti - atlikėja turėjo rimtų problemų dėl balso.

"Smagu sugrįžti. Gal ir banaliai skamba, bet dabar žinau, kaip svarbu būti sveikam", - sakė atlikėja.  

Dvi ypatingos koncerto akimirkos priklausė baladėms. Kai Leonas prisėdo scenoje, į rankas paėmė gitarą, o Justė uždainavo „You And Me“, tapo aišku – ateityje tai bus viena populiariausių šio dueto dainų.

Kitas epizodas Justei išspaudė ašarą – širdį veriančią baladę „For V“ ji prisipažino parašiusi Vytauto Šapranausko atminimui.

Koncertas baigėsi, į salę pradėjus "snigti" pūkais, sceną užplūdus dueto gerbėjams, nešiniems gėlėmis, dovanomis ir šampanu. Šeštadienį visa tai bus pakartota – o kitą savaitę albumo pristatymo koncertai įvyks Kaune ir Klaipėdoje.

Penktadienio vakarą pasimėgauti dueto albumo pristatymu atėjo nemažai žinomų žmonių, pardavusių sielą Leono ir Justės muzikai – į sceną įteikti gėlių žengusi renginių organizatorė Agnė Grigaliūnienė, muzikologas Darius Užkuraitis su širdies dama Nijole Statkute, Jogaila Morkūnas, krepšininko Roberto Javtoko žmona Vilma Javtokienė, TV laidų vedėja Aistė Stonytė ir kiti.

„Mes niekada nebūname šimtu procentų patenkinti. Bet šis vakaras pavyko tikrai neblogai“, - po koncerto šypsojosi L.Somovas.

"Mano močiutė sakė, kad tokių dainų galėtų klausytis visą naktį. Vadinasi, viskas gerai", - kvatojosi Justė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.