Garsioji britų atlikėja S.Brightman po 10 metų pertraukos koncertuos Lietuvoje

2004-aisiais britų dainininkė Sarah Brightman koncertavo pilnutėliame „Sportimos“ manieže Vilniuje. Vasario 22-ąją ji sugrįš į Lietuvą – klausytojų dėmesio centre būdama ne tik dėl muzikos, bet ir būsimos kelionės į kosmosą.

S.Brightman koncertai - įspūdingi, teatrališki šou.<br>AP nuotr.
S.Brightman koncertai - įspūdingi, teatrališki šou.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 22, 2013, 6:20 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:42 AM

53-ejų S.Brightman pasauliui žinoma kaip įstabaus balso savininkė, nardanti ir klasikinės, ir popmuzikos vandenyse, rašo „Lietuvos rytas“.

Dainininkės atliekami kūriniai iš miuziklo „Operos fantomas“ (jo moteriškas partijas tuometis sutuoktinis Andrew Lloydas Webberis parašė būtent šiai atlikėjai), duetas su Andrea Bocelli „Time To Say Goodbye“ ir daugybė kitų dainų – puikiai žinomos melomanams.

Vasario 22-ąją jas bus galima išgirsti Kauno „Žalgirio“ arenoje – joje vyks pasaulinių S.Brightman gastrolių „Dreamchaser Tour“ šou.

Pasirodymai – teatrališki

Būtent šou – nes S.Brightman koncertai niekada nebūna paprasti. Prieš dešimt metų pasirodymą Vilniuje lydėjo įspūdingi vaizdo ir apšvietimo efektai, o S.Brightman dainavo, pakibusi ant lynų ir vartydamasi per galvą.

Nuotraukos iš šįmet prasidėjusio jos turo pasirodymų rodo, kad dainininkės ambicijos kurti spektaklį nė kiek nesumažėjo – gigantiškas ekranas, judantys scenos elementai, šokėjai ir nuolat keičiami kostiumai.

Gastrolėse pristatomas šių metų pavasarį išleistas naujausias S.Brightman albumas „Dreamchaser“. Šou kartu su atlikėja kūrė Anthony van Laastas – pripažintas britų televizijos ir Vest Endo miuziklų režisierius bei choreografas.

Dominuojančios šou temos – kosmosas ir gamta. Tai nestebina, turint omenyje pernai pasklidusias žinias apie atlikėjos laukiančią neįprastą kelionę.

Dešimt dienų kosmose

2012-ųjų spalį Maskvoje S.Brightman surengė spaudos konferenciją, kurioje atskleidė – pradeda ruoštis skrydžiui į Tarptautinę kosminę stotį.

2015-aisiais dainininkė ir dar du žmonės turėtų pakilti kosminiu laivu „Sojuz TMA-18M“. Tarptautinėje kosminėje stotyje ji šešiolika kartų per parą apskries mūsų planetą. Iš viso S.Brightman ten ketina praleisti 10 dienų.

Negana to, kosmose ji ketina dainuoti ir įrašyti muzikinį kūrinį. Tai bus pirmas toks atvejis pasaulio istorijoje.Būdama UNESCO Taikos ambasadore, Sarah vykdys simbolinę misiją. Gyvenimas kosmose reikalauja energijos, vandens ir kitų resursų taupymo.

Dainininkės tikslas – paraginti ginti taiką ir pasaulio gamtą. Kitas minimas tikslas – sumažinti atskirtį tarp vyrų ir moterų mokslo srityje. Kartu su „Virgin“ verslo imperijos įkūrėju Richardu Bransonu Sarah yra įsteigusi stipendiją, skiriamą gabioms jaunoms mokslininkėms.

Populiariausias sopranas pasaulyje

Kad S.Brightman taps kosmoso turiste, nieko nestebina. Ši moteris yra turtingiausia klasikinės muzikos atlikėja pasaulyje – jos turtas vertinamas 36 milijonais svarų sterlingų (apie 148 milijonus litų).

Dainininkės albumai parduoti daugiau nei 30 milijonų egzempliorių tiražu – pagal šį rodiklį Sarah yra populiariausias sopranas pasaulyje.

S.Brightman – ir pirmoji atlikėja, du kartus pakviesta dainuoti vasaros olimpinių žaidynių atidarymo ar uždarymo ceremonijose. 1992-aisiais Barselonoje ji dainavo su Jose Carrerasu, o 2008-aisiais Pekine – su Kinijos žvaigžde Liu Huanu. Pastarąjį pasirodymą, teigiama, stebėjo 4 milijardai žiūrovų.

Greta muzikinės veiklos Sarah vysto aktorės karjerą kine ir yra prodiusavimo kompanijos savininkė. Žodžiu, įtakos ir populiarumo jai tikrai nestinga.

Iš miuziklų – į popsceną

Miuziklų scenoje Sarah debiutavo dar 1973-aisiais – būdama trylikos. Po keleto metų ji tapo populiarios šokių grupės „Hot Gossip“ nare ir pradėjo solinę dainininkės karjerą, atlikdama „disco“ stiliaus dainas.

Merginos gyvenimas apsivertė aukštyn kojom, kai 1981-aisiais ji laimėjo atranką į miuziklą „Katės“. Žia žavią atlikėją pastebėjo jo autorius, garsusis kompozitorius A.L.Webberis.

Pora susituokė 1984-aisiais – S.Brightman suvaidino keturiuose A.L.Webberio miuzikluose. Santuoka truko šešerius metus – 1990-aisiais skyrybos įvyko dėl vyro neištikimybės.

Po skyrybų atlikėja karjerą miuzikluose iškeitė į solinių albumų kūrimą ir didžiulius koncertų turus, kurie nuo pat pradžių pasižymėjo teatrališkumu.

Kartu su muzikinio projekto „Gregorian“ prodiuseriu Franku Petersonu, kuris tapo ir jos gyvenimo draugu, Sarah surinko įspūdingą solinį repertuarą – hitai „Captain Nemo“, „Question Of Honour“, „Time To Say Goodbye“ išgarsino jos vardą visame pasaulyje.

Publika iki šiol miniomis plūsta į jos koncertus. Pavyzdžiui, vien į 2008-ųjų gastroles „Harem“, kurių metu Sarah dainavo ir Vilniuje, buvo parduota 800 tūkstančių bilietų už maždaug 153 milijonus litų.

Laukė dešimt metų

„Tai – viena ryškiausių žvaigždžių muzikos pasaulyje, jos honoraras – atitinkamas.

Nuo pat pirmojo vizito, kuris buvo labai sėkmingas, nuolat ieškojome galimybių ją pasikviesti vėl, bet Sarah palyginti nedaug koncertuoja, susitarti nėra paprasta. Dėl šio koncerto kasdien derėjomės pusę metų, o galimybės laukėme visus dešimt“, – sakė S.Brightman koncertą rengiančios agentūros „Medusa Concert“ vadovas Remigijus Knabikas.

Bilietais į koncertą bus pradėta prekiauti jau kitą savaitę.

Ištraukos iš S.Brightman koncerto, kurį pamatys ir Lietuvos publika:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.