Nuo transvestito iki komiko: jau žinomi kai kurie „Eurovizijos“ dalyviai

Lietuva vasario viduryje sužinos, kas mūsų šaliai atstovaus „Eurovizijos“ konkurse Kopenhagoje. Jis bus surengtas gegužę, tačiau aštuonios Europos valstybės jau dabar yra nusprendusios, kuriems dainininkams patikės savo viltis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 3, 2014, 7:52 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:40 PM

Armėnija savo atstovą išsirinko paskutinę 2013-ųjų dieną. Atrodo, ši valstybė nusprendė eiti ne kartą kitų jau išbandytu humoro keliu. Šaliai atstovaus populiarus televizijos laidų vedėjas, „stand up“ komikas Aramas Mp3. 29-erių garsenybė turi mediko išsilavinimą, tačiau jau keletą metų sukasi šou pasaulyje ir yra išleidęs keletą muzikinių kūrinių.

Keliomis dienomis anksčiau paaiškėjo Albanijai skiriamo kelialapio į „Euroviziją“ likimas. Nugalėjosi 15 konkurentų, jį pelnė dainininkė Herciana Matmuja. Nuo mažens dainuojanti atlikėja šiuo metu studijuoja klasikinę muziką Romoje. Antrą sykį jėgas atrankoje išbandžiusi moteris pergalę pelnė ritmenbliuzo kūriniu su roko elementais.

Ukrainai atstovaus Marija Jaremčiuk – 20-metė atlikėja, dalyvavusi TV konkurse „Ukrainos balsas“ ir atstovavusi savo šaliai Jūrmaloje vykstančiame konkurse „Naujoji banga“. Makedonijai – 37-erių popžvaigždė Tijana, o Juodkalnijai – ne mažiau populiarus 38-erių atlikėjas Sergejus Četkovičius.

Kaip jau anksčiau rašė lrytas.lt, San Marinas net trečius metus iš eilės savo viltis patikėjo dainininkei Valentinai Monettai – nors du ankstesnius sykius ji „Eurovizijoje“ neįveikė pusfinalio barjero. Austrijai atstovaus bene spalvingiausias iš iki šiol paskelbtų „eurovizininkų“ - barzdotas transvestitas Conchita Wurst.

Olandija „Eurovizijai“ subūrė žvaigždžių duetą „The Common Linnets“ – šaliai atstovaus atskirai populiarumo pasiekę ir tik dėl šio konkurso susibūrę atlikėjai Ilse DeLange ir Waylonas.

Kol kas skelbiama, kad „Eurovizijoje“ šįmet dalyvaus 35 valstybės – jų dar gali pagausėti. Į renginį po pertraukos sugrįš Lenkija ir Portugalija, tačiau iš konkurso pasitraukė Bulgarija, Kroatija, Kipras ir Serbija.

Dauguma šalių savo atstovus išrinks iki vasario pabaigos. Tiesa, nors jau žinomi aštuoni dalyviai, kol kas paviešinti tik dviejų iš jų „euroviziniai“ kūriniai – kitiems atlikėjams dainos dar bus parinktos.

Albanijos kūrinys „Zemerimi i nje nate“ ir Ukrainos „Tick-Tock“ - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.