E.Sašenko ir J.Milius jaučiasi lyg Valentino pora

Subtilios Evelinos Sašenko intonacijos ir stiprus Jeronimo Miliaus vokalas, švelni meilės lyrika greta širdį draskančių roko baladžių – tai šiandien išgirs Kauno, rytoj – Vilniaus klausytojai.

Dainininkai E.Sašenko ir J.Milius jau trečius metus per Valentino dieną būna kartu, tiesa, tik koncerto scenoje.
Dainininkai E.Sašenko ir J.Milius jau trečius metus per Valentino dieną būna kartu, tiesa, tik koncerto scenoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Eleonora Bačytė

Feb 13, 2014, 2:21 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:07 AM

Valentino dienos proga Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas Gintaro Rinkevičiaus ir Ričardo Šumilos, su solistais J.Miliumi ir E.Sašenko parengė programą iš Barbros Streisand, Sarah Brightman, Bryano Adamso, grupių „Queen“, „Scorpions“ repertuaro.

Ar klausantis tokių kūrinių įmanoma neužsikrėsti romantika ir neįsimylėti? To pasiteiravome J.Miliaus ir E.Sašenkos, į sceną kilsiančių drauge ir dainuosiančių apie meilę.

– Kaip manote, ar svarbu švęsti Valentino dieną?

E.Sašenko: Tai išskirtinė diena, kai galime prisiminti mylimus žmones. Kartais taip nutinka, kad sukdamiesi darbuose skiriame jiems ne tiek dėmesio, kiek norėtume. Taigi ši diena mums visiems primena, jog reikia pabūti su brangiausiais.

J.Milius: Nežinau, ar Valentino dieną reikia švęsti. Manau, kad artimiausiam žmogui meilę galima rodyti kasdien. Bet vasario 14-oji yra lyg priminimas: jei šiemet dar nepavyko pradžiuginti mylimojo ar mylimosios, šią dieną galima parodyti išskirtinį dėmesį.

– Esate skirtingų muzikos stilių atlikėjai. Kaip pavyksta pasiekti dermę dainuojant duetu? Ar nesistengiate pakeisti vienas kito įprastos stilistikos?

E.Sašenko: Mes taikomės vienas prie kito. Su Jeronimu esame Valentino pora – jau trečius metus Valentino dieną švęsime kartu. Scenoje, žinoma! (Juokiasi.)

Daug dainuojame kartu, esame pripratę vienas prie kito ir stengiamės prisiderinti: kartais aš būnu rokerė, o Jeronimas – romantikas. Kartais vienas kitą pamokome, paskatiname ar pristabdome.

J.Milius: Kad duetas iš tiesų suskambėtų, kaip ir spektaklyje, visada svarbu galvoti apie partnerį: kaip perduoti muzikinę liniją, kada pakelti įtampą, o kada vėl grįžti į pradinę būseną, kaip jausti, kada partneris siunčia tau emociją. Tai komandinis darbas.

Su Evelina smagu dirbti, nes ji puikiai jaučia partnerį.

– Vasario viduryje aplinkui viskas skęsta širdelėse ir rožių žiedlapiuose. Kaip išlaikyti pusiausvyrą ir nenuvalkioti meilės tematikos?

E.Sašenko: Svarbiausia viską daryti nuoširdžiai, kliautis savo vidumi ir nesistengti kam nors ko nors įrodinėti.

J.Milius: Svarbu individualumas. Juk nebūtina pasiduoti masinei psichozei ir elgtis standartiškai tik dėl to, kad taip daro aplinkiniai. Kiekvieno antroji pusė yra kuo nors išskirtinė. Man atrodo, kad į visa tai reikia pažiūrėti kūrybiškai.

– Dainų meilės tema gausu jūsų abiejų repertuare, jas atliekate ir kituose koncertuose. Ar vasario 14 d. koncerte jos suskambės kaip nors kitaip?

E.Sašenko: Tikra tiesa. Kartais dainos apie meilę netinka kitomis progomis, tačiau vis tiek būna įtrauktos į programą. Per šį koncertą viskas pasikeičia. Nežinau, ar dėl to, kad klausytojai ateina išskirtinai nusiteikę ir spinduliuoja meile, ar tą dieną tvyro tokia nuotaika, bet ir mes, atlikėjai, jaučiamės kitaip – būname kupini šiltų jausmų.

J.Milius: Šios dainos bet kokiu atveju skambės kitaip, nes atliksime jas su simfoniniu orkestru. O prie nuotaikos kūrimo prisideda patys žiūrovai.

– Ką jūs patartumėte vienišoms sieloms, rymančioms prie lango ir laukiančioms, kol aplankys meilė?

J.Milius: Išeiti iš namų ir nesėdėti prie kompiuterio. Sėdint ir nieko nedarant niekas nepasikeis. Svarbu būti tarp žmonių, bendrauti. Susipažinti ir pažinti žmogų nėra taip paprasta.

E.Sašenko: Vasario 14-osios vakarą ateiti į Vilniaus Kongresų rūmus, o Valentino dienos išvakarėse – į Kauno filharmoniją! Tokioms sieloms koncerte dovanosime meilės ir jos tikrai nesijaus vienišos.

Meilė moteriai ir tėvynei

Vasario mėnesį švenčiame dvi šventes – Lietuvos valstybės atkūrimo ir visų mylinčių bei įsimylėjusių dieną. Kai kurie koncertų rengėjai mėgina sujungti šias dvi progas.

Kaune, kino teatre „Romuva“, vasario 15 d. 18 val. skambės dainos apie meilę moteriai ir tėvynei. Liudo Mikalausko ir Egidijaus Bavikino parengtoje programoje „Pasivaikščiojimas su D.Dolskiu ir A.Šabaniausku“ prisimenamas sentimentalusis tarpukaris, šmaikštūs to meto nutikimai, vyraus teatrališka atmosfera. Akompanuos pučiamųjų sekstetas „Brass Bravo“.

Tarpukario Lietuvoje pamėgtos ir šiandien gerai žinomos melodijos, atliekamos L.Mikalausko, E.Bavikino ir „Brass Bravo“, papildys Vasario 16-osios minėjimą Šiauliuose. Ch.Frenkelio viloje vasario 16 d. 17 val. bus prisimintas Lietuvos tarybos 1918 m. vasario 16-ąją paskelbtas Lietuvos Nepriklausomybės Aktas ir jo signatarai, tarp kurių buvo ir keturi Šiaulių berniukų gimnazijos auklėtiniai: teisininkas, kultūrologas Mykolas Biržiška, teisininkas, diplomatas Jonas Vileišis, kunigas, visuomenės veikėjas Alfonsas Petrulis, inžinierius Steponas Kairys.

Vasario 15 d. 19 val. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje „Žuvėdros“ šokių kolektyvas, Donato Katkaus vadovaujamas Vilniaus Šv.Kristoforo kamerinis orkestras, violončelininkų grupė iš Latvijos „Melo M“ ir būrys Lietuvos popdainininkų surengs beveik trijų valandų koncertą. „Visi žodžiai, visa muzika, visos gaidos ir visa širdis bus skirta dviem progoms – Lietuvos valstybės ir Valentino dienoms paminėti“, – teigė koncerto rengėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.