„Tamstoje“ - gilaus, jausmingo hauso atlikėjai „Tortured soul“

Kovo 10 d. „Tamsta“ gyvos muzikos klubas laukia neeilinio koncerto – gyvos hauso muzikos atlikėjai „Tortured soul“ grįžta į Lietuvą ir žada išjudinti šokių aikštelę savo pasirodymu.

„Tortured soul“ kovo 10 dieną koncertuos klube "Tamsta".
„Tortured soul“ kovo 10 dieną koncertuos klube "Tamsta".
Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Bačelytė

Mar 6, 2014, 11:56 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:13 PM

Portale lrytas.lt - trumpas interviu su „Tortured soul“ nariais Christianu Urichu, Ethanu White'u ir Jordanu Scanella.

– Apibūdinkite keliais žodžiais – kas yra „Tortured soul“?

Christianas: „Tortured Soul“ – tai daina, įkvėpta gilaus, jausmingo hauso muzikos stiliaus ir atliekama gyvai.

– Kokios jūsų grupės šaknys?

Christianas: Nuo pat mažens mane supo muzika ir teatras. Abu tėvai buvo profesionalūs Brodvėjaus aktoriai ir dainininkai, dirbo televizijoje. Tad norėjau aš to ar ne, privalėjau groti įvairiais instrumentais ir dainuoti. Džiaugiuosi, kad man tai patiko. Universitete mokiausi kompozicijos, ten pradėjau kurti dainas. Pabaigęs mokslus, pradėjau koncertuoti skirtinguose Amerikos miestuose ir visame pasaulyje su savo pirmąja grupe „Cooly's HotBox“, vėliau su „Topaz“, o paskutinius daugiau nei dvylika metų – su „Tortured soul“.

Ethanas: Aš užaugau besiklausydamas, kaip mama groja pianinu. Kai man buvo septyneri, įstojau į pianino klasę muzikos mokykloje. Būdamas paauglys, mečiau klasikinio grojimo pamokas ir pradėjau groti džiazą, koncertavau su įvairiomis grupėmis savo gimtajame Naujajame Džersyje. Nors Niujorke studijavau džiazą, visą laiką grojau įvairių stilių muziką.

Jordanas: Aš pradėjau savo karjerą kaip pianistas, tačiau gana greitai tapau bosinės gitaros gerbėjas. Nuo to laiko visą savo laiką paskyriau elektrinės bosinės gitaros grojimo subtilybėms.

– Jūs visi trys – labai skirtingi. Kas jus vienija?

Christianas: Taip, mūsų asmenybės skirtingos, bet mes visi kartu dedikavom daugiau nei 12 savo gyvenimo metų gyvos šokių muzikos performansams.

– Grojate soulą, džiazą, ritmenbliuzą. Save vadinate labiau didžėjais ar muzikantais?

Ethanas: Mes tikrai ne didžėjai, mes – muzikantai. Bet labai mėgstame didžėjų kultūrą, tad kuriame muziką, kuri puikiai tinka tiek jų grojimui klubuose, tiek gyviems atlikimams festivaliuose. Tuo mes ir unikalūs.

– Kas jūs pastūmėjo gyvos hauso muzikos atlikimui ir kokie atlikėjai įtakojo tokį stilių?

Christianas: Troškimas grojant pajusti artumą su publika. O atlikėjai – Stevie'as Wonderis, „Earth, Wind & Fire“, Donny Edward Hathaway, Michaelas Jacksonas bei daugybė kitų.

– Jūs garsėjate savo itin energingais pasirodymais – ar išjudinti šokių aikštelę yra jūsų pagrindinis tikslas?

Ethanas: Taip, būtent! Bet mes taip pat norime, kad mūsų gerbėjai išgirstų savo mylimas dainas ir dainuotų kartu su mumis – tai viena iš mūsų šou dalių. O tuos, kurie į mūsų koncertą ateina pirmą kartą, įtraukiame taip, kad jie norėtų sugr7žti.

– Išduokite paslaptį, kaip sužavėti minią?

Disciplina, pagarba ir drąsa. Disciplina – mes daug repetuojame,kad galėtume pasirodyti nepriekaištingai, ieškome geriausių sukurtų dainų variantų. Pagarba – savo koncertuose atiduodame 100% savęs, nes gerbiame atėjusiųjų laiką. Drąsa – nebijome būti nesuprasti, grojame iš sirdies ir stengiamės, kad žmonės pajustų mūsų užsidegimą.

– Jūsų įvaizdis – kostiumai, skrybėlės, kaklaryšiai – suteikia jums romantiškumo...

Ethanas: Tai labai patinka moterims! (juokiasi)...Į mūsų koncertus susirenka begalė nuostabių gražiosios lyties atstovių, tad mes neišlendame iš kostiumų ir kaklaryšių. Kaip sakoma JAV – „netaisyk to, kas nesugadinta“… (juokiasi).

– Keiptauno džiazo festivalis, Detroito elektroninės muzikos festivalis, Monrealio Tarptautinis džiazo festivalis, „Big Chill“ festivalis Anglijoje, kt. – jūsų pasirodymų sąrašas vis didėja. Jūsų muzika skamba „Gap“, „American eagles“, „Outfitters“ parduotuvėse, TV serialuose „Pilna troba“, „Pelkė“, kanadietiškoje „Ir tu gali šokti“ laidoje. Kokie tolimesni planai?

Christianas: 2013 metais išleidome keletą singlų, o 2014 išeis pilnas naujas albumas. Jį pristatysime įvairiuose festivaliuose ir vakarėliuose – visur, kur tik mus kvies (juokiasi).

– Kur koncertavote paskutiniu metu?

Ethanas: Pastaraisiais metais surengėme nemažai koncertų JAV, Pietų Afrikoje ir Europoje, buvome net Klaipėdos džiazo festivalyje. Turas vis dar tęsiasi – vyksime į Belgradą, Prahą, Hamburgą, Indonezijoje pasirodysime džiazo festivalyje. Nekantraujame vėl atvykti ir į Lietuvą – kovo 10 d. mūsų laukia „Tamsta“ scena.

– Ko tikėtis iš jūsų pasirodymo Lietuvos gerbėjams?

Ethanas: Trijų puikiai sudėtų vyrukų, skleidžiančių meilę ir fanko muziką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.