Atlikėjos Jazzu komandoje - „Depeche Mode“ prodiuseris

Dainininkės Justės Arlauskaitės-Jazzu kūrybos kelyje – žymi pavardė. Švedijoje debiutinį solinį albumą ruošiančiai lietuvių atlikėjai talkina garsiosios britų grupės „Depeche Mode“ prodiuseris.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 15, 2014, 9:19 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:58 AM

Atlikėja dar prieš dvejus metus pradėjo bendradarbiauti su Švedijos vadybos kompanija „Mr.Radar“, prižiūrinčia ir šios šalies žvaigždžių Loreen bei „Little Dragon“ karjerą. Justė nuolat keliauja į Stokholmą, kur gimsta tarptautinei rinkai skirtos jos dainos, rašo „Lietuvos rytas“.

„Tikėjausi, kad viskas vyks greičiau, bet, kita vertus, nėra kur skubėti. Svarbu, kad albumas būtų įrašytas tobulai - nuo to daug kas priklauso“, - „Lietuvos rytui“ sakė Lietuvoje kartu su prodiuseriu Leonu Somovu didelio populiarumo sulaukusi 25-erių dainininkė.

Ieškodami geriausio varianto, jos vadybininkai išmėgino ne vieną prodiuserį. Dabar paaiškėjo, kad galiausiai buvo pasirinktas Christofferis Bergas - gerai žinomas švedų muzikantas, prodiuseris, didžėjus ir įrašų leidėjas.

Geteborge gyvenantis Christofferis garsėja kaip Švedijos elektroninės muzikos žvaigždžių „Koop“ ir „The Knife“ prodiuseris, tačiau visame muzikos pasaulyje jo vardas nuskambėjo pernai - kai paaiškėjo, kad jį savo skambesio architektu pasirinko žymieji britai „Depeche Mode“.

Šios grupės nariai susižavėjo Ch.Bergo sugebėjimais ir pakvietė jį kurti elektroninius garsus savo albumui „Delta Machine“, pasirodžiusiam pernai kovą. Kartu su prodiuseriu Benu Hilieriu švedas buvo atsakingas už muzikinę albumo viziją - įvairiose studijose su „Depeche Mode“ dirbo daugiau nei 180 dienų.

„Esu labai laiminga. Christofferis - ne tik genialus kūrėjas, bet ir puikus žmogus. Be to, jis dirbo su vienomis mėgstamiausių mano grupių“, - „Lietuvos rytui“ sakė Jazzu.

Antrus metus Švedijoje dainas kurianti lietuvė sakė, kad pirmasis jos solinis albumas skambesiu skirsis nuo to, ką ji Lietuvoje dainuoja su L.Somovu - jame bus mažiau elektroninių garsų.

Albumui dainas ji kūrė su žinomais švedų kompozitoriais - Patriku Berggrenu, Mohu Denebi, Tobiasu Frelinu ir kitais.

Disko pasirodymo data dar nėra nustatyta, tačiau Jazzu vadybininkai „Lietuvos rytui“ sakė, kad tikisi jį išleisti šių metų pabaigoje arba 2015-ųjų pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.