V.Matačiūnaitei nepalankios prognozės - tikėti jomis ar ne?

Kitais metais „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Jerevane. Bent jau taip mano lažybininkai, pergalę šių metų konkurse Kopenhagoje drąsiai prognozuojantys atlikėjui iš Armėnijos Aramui Mp3. Bet jam teks rungtis su spalvingais konkurentais.

V.Matačiūnaitei, kaip ir dar keliolikos šalių atstovams, sėkmė "Eurovizijoje" neprognozuojama.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Matačiūnaitei, kaip ir dar keliolikos šalių atstovams, sėkmė "Eurovizijoje" neprognozuojama.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 22, 2014, 4:03 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:11 AM

„Eurovizijos“ gerbėjai šią savaitę turi daug temų diskutuoti. Jau žinomi visi 37 atlikėjai, kurie gegužės 6–10 dienomis varžysis konkurso scenoje Kopenhagoje.

Lietuvai šiame konkurse atstovaus antrajame pusfinalyje dainuosianti Vilija Matačiūnaitė – ji atliks savo kūrybos dainą „Attention“.

„Eurovizijos“ specialistai jau dalijasi prognozėmis – neatsilieka ir lažybų rengėjai. Kai kurių šalių atstovai sulaukia daugiau dėmesio nei dauguma artistų.

Tarptautinės lažybų bendrovės „Bwin" paskelbta prognozė daug ką nustebino. Armėnija nėra buvusi tarp ryškių „Eurovizijos“ favoričių, tačiau šįmet šiai šaliai be užuolankų prognozuojama pergalė.

Artimiausių konkurentų švedų galimybės, lažybininkų nuomone, yra net tris kartus mažesnės, rašo „Lietuvos rytas".

Armėnai pakeitė kursą

Armėnija savo atstovą išsirinko paskutinę 2013-ųjų dieną. Iš pradžių atrodė, kad ši valstybė nusprendė eiti ne kartą kitų jau išbandytu humoro keliu. Šaliai atstovaus populiarus televizijos laidų vedėjas, „stand up“ komikas Aramas Mp3.

29 metų vyras, kurio tikrasis vardas Aramas Sargsianas, turi mediko išsilavinimą, bet jau keletą metų sukasi šou pasaulyje ir yra išleidęs keletą muzikos kūrinių.

Tačiau paaiškėjo, kad juokų vis dėlto nebus – dainininkas Kopenhagoje atliks dramatišką baladę „Not Alone“.

„Daina tikrai įdomi. Šiuo atveju nestebina tos geros prognozės. Anksčiau armėnai parengdavo keistus pasirodymus su kičo elementais – šou su abrikoso kauliuku ar boksininke. Dabar jie keičia toną. Tač daug kas priklausys ir nuo to, kaip ši daina bus pristatyta scenoje.

Šį kartą armėnai siunčia ne komediją, o labiau tragediją“, – svarstė Lietuvos radijo ir televizijos delegacijos atstovas Audrius Giržadas.

Barzdoto transvestito šou

Jau dabar galima nuspėti, kad daugiausia apkalbų „Eurovizijoje“ sukels Austrijos atstovas. Šiai šaliai jau keletą metų prastokai sekasi konkurse, todėl šiemet, atrodo, einama va bank – į „Euroviziją“ siunčiamas barzdotas transvestitas Conchita Wurst.

25 metų vyras, kurio tikrasis vardas – Tomas Neuwirthas, išgarsėjo populiariame austrų TV šou ir jau kartą bandė patekti į „Euroviziją“. Konkurse jis atliks baladę „Rise Like A Phoenix“, kurios klipe nuogas guli rožių žiedlapių vonioje.

„Moteris su barzda – įdomu. Dėmesį tikrai patrauks, tiktai neaišku, koks tas dėmesys bus.

Bus įdomu pažiūrėti, kaip už šią dainą balsuos įvairios šalys. Manau, užsimerkus ir atsimerkus bus visai skirtingas įspūdis apie dainą.

Taktika nėra nauja – „Euroviziją“ yra laimėjęs Izraelio transseksualas Dana International.

Tiesa, tą kartą dalis žiūrovų gal nė nepastebėjo, kad scenoje – moterimi tapęs vyras. Šįsyk austrai nusprendė padaryti taip, kad visi suprastų – scenoje šis tas neįprasta.

Viena vertus, tai sutampa su konkurso rengėjų šįmet akcentuojama įvairių pakraipų lygybės tema – per „Euroviziją“ Kopenhagos savivaldybė net kviečia nemokamai dalyvauti masinėse įvairios orientacijos porų tuoktuvėse.

Kita vertus, manau, šis pasirodymas labiau bus ne lygybės temos propagavimas, o tiesiog šou sprendimas tikintis sulaukti dėmesio“, – sakė A.Giržadas.

Žais laimėtojų korta

Iš dalyvių minios išsiskiria ir Rusija. Į „Euroviziją“ šalis siunčia septyniolikmetes dvynes Mariją ir Anastasiją Tolmačiovas.

Kai joms buvo devyneri, mergaitės laimėjo 2006-ųjų vaikų „Euroviziją“. Dabar jos užaugo ir nori išbandyti jėgas suaugusiųjų konkurse.

Pasak A.Giržado, toks atrankos į konkursą nerengusių rusų sprendimas racionalus.

„Šiame konkurse juk svarbu išsiskirti, atkreipti į save dėmesį. Štai jums ir priežastis – vaikų konkurso laimėtojos, sugrįžtančios į „Eurovizijos“ renginį, yra gera tema žiniasklaidai.

Daina „Shine“, kurią jos atliks, gal ir nėra tokia, kokios aš klausyčiausi namie. Bet strategija jau aiški. Dar nėra profesionalaus klipo – tikriausiai nespėjo sukurti.

Vietoj to sumontuotos nuotraukos, kuriose rodomas visas seserų kelias nuo mažens iki dabarties: pergalė vaikų „Eurovizijoje“, dalyvavimas svečių teisėmis suaugusiųjų „Eurovizijoje“ 2009-aisiais. Bus naudojamas „buvusių laimėtojų, kurios gali laimėti vėl“ ginklas“, – neabejojo A.Giržadas.

Lietuvei pergalės nežada

Lietuva atsidūrė prognozių lentelės dugne – su Baltarusija, Latvija, Portugalija. Tačiau Lietuvos delegacijos vadovas mano, jog į tai nereikėtų kreipti dėmesio.

„Šios prognozės – tiesiog žaidimas. Tos šalys, kurios garsiausiai apie save šaukia, reklamuojasi, toms ir žadama pergalė.

Bet aklai pasitikėti pranašystėmis neverta. Mūsų galimybės tokios pat kaip ir visų kitų 36 šalių“, – sakė A.Giržadas.

Lietuvos, Armėnijos, Austrijos ir Rusijos "eurovizinės" dainos - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.