Išgarsėjęs aklas muzikantas R.Midonas: „Nėra nieko neįmanomo”

Balandžio 14 dieną „Tamsta worldwide“ renginių ciklas gyvos muzikos klube „Tamsta“ Vilniuje pristato gitaros virtuozą iš Niujorko - Raulį Midoną. Pasak „New York Times“, šis atlikėjas gitarą paverčia ištisu orkestru, o savo balsą – choru. Iš Naujosios Meksikos kilęs Raulis vaikystėje dažnai girdėdavo, kad būdamas aklas jis nieko nepasieks, kad daugelis dalykų jam yra tiesiog neįmanomi. Tačiau jam pavyko paneigti šiuos stereotipus, tapti žinomu muzikantu ir bendradarbiauti su tokiais scenos meistrais kaip Stevie Wonderis, Herbie Hancockas, Snoop Doggas, Queen Latifah ir kiti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-10 13:24, atnaujinta 2018-02-14 18:22

- Kada atradote savo talentą muzikai?

- Pirmieji mano atsiminimai, susiję su muzika, yra dar nuo tada, kai man buvo ketveri. Tad muzikuoju tiek, kiek atsimenu save.

- Kokia jūsų karjeros pradžia?

- Kaip ir dauguma muzikantų, aš pradėjau nuo grojimo baruose ir klubuose, bet mano tikroji karjera prasidėjo apsigyvenus Niujorke. Čia atsivėrė platesnės galimybės ir nauji keliai.

- Papasakokite daugiau apie save, koks jūs kaip asmenybė, koks kaip muzikantas?

- Kai aš ne scenoje, esu ramus ir šiek tiek kuklus, net nežinau kodėl. Man patinka skaityti, dažnai būnu užsidaręs ir viską laikau savyje. O svarbiausias dalykas man, kaip muzikantui, yra tai, kad aš esu smalsus, daug kuo domiuosi ir visada ieškau naujų skambesių.

- Kokie didžiausi jūsų pasiekimai?

- Mano didžiausias pasiekimas yra atrasti savo kaip muzikanto išskirtinumus. Manau, man pavyko tapti unikaliu dėl balso ir gitaros valdymo stiliaus, kuris skiriasi nuo kitų.

- Kas jus įkvepia?

- Muzikoje - daugelis artistų, nuo Charlie Parkerio iki Stevie Wonder’io ir J.S.Bacho. Mane taip pat žavi žmonijos gebėjimas neįmanoma paversti įmanoma. Įkvepia žmonės, kurie sugeba kažką padaryti ten, kur atrodo, nėra jokių šansų net pirštą pajudinti. Mūsų galimybės yra neribotos – ieškoti ir atrasti yra didžiausia motyvacija viskam.

- Ką norite pasakyti savo dainomis, kokias emocijas perduoti žmonėms?

- Stengiuosi, kad mano muzika nuneštų už tikrovės ribų. Tikiuosi, kad mano koncerto metu ar besiklausant įrašų publika pajaučia transcendentinio džiaugsmo minutes.

- Yra daug muzikantų, grupių, žinomų dėl savo įspūdingų pasirodymų, įvaizdžio, istorijų. Kaip manote, dėl ko publika myli jus?

- Tikiuosi, kad žiūrovai, atėję į mano koncertą, pajunta, jog viską darau nuoširdžiai ir perteikiu su tikromis emocijomos.

- Labai laukiame jūsų pasirodymo “Tamstoje”, ko galime tikėtis?

- Pristatysiu keletą naujų dainų iš mano būsimo albumo, bei grosiu senesnes, mano gerbėjų mylimas dainas.

R.Midono pasirodymas garsiojo Davido Lettermano TV šou:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.