„Sheep Got Waxed“ surengė sienas drebinančią albumo premjerą

Muzika – ne kiekvieno skoniui, tačiau ją pamilusių nepaleidžianti iš glėbio. Tokią grojanti vilniečių trijulė „Sheep Got Waxed“ ketvirtadienio vakarą surengė albumo pristatymo koncertą sostinės „Menų spaustuvėje“. Užsienio festivalių ir kritikų jau palankiai įvertinti muzikantai kompaktinę plokštelę pavadino paprastai – tiesiog „Sheep Got Waxed“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 17, 2014, 9:30 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:18 PM

2010-aisiais susibūrę saksofonistas Simonas Šipavičius, būgnininkas Adas Gecevičius ir gitaristas Paulius Vaškas greitai pradėjo drumsti vandenį džiazo ir alternatyvioje scenoje.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos auklėtiniai 2011-aisiais pelnė publikos simpatijų prizą jaunų grupių konkurse „Garažas“, o po kiek laiko triumfavo ir konkurse „Vilnius Jazz Young Power“.

Džiazo, roko ir avangardo derinys, grojamas šių muzikantų, randa sau vietą netikėtose erdvėse. „Sheep Got Waxed“ ne sykį grojo užsienyje, koncertavo „Cosmo Jazz“ (Prancūzija) ir Braitono (Didžioji Britanija) džiazo festivaliuose, neseniai surengė koncertus Maskvos ir Sankt Peterburgo klubuose, pernai stebino ir Europos diplomatams Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai proga surengto koncerto svečius.

Prieš metus grupė išleido pirmąjį albumą, kuriame skamba muzika iš „No Theatre“ trupės spektaklio „Kovos klubas“, tačiau tikruoju debiutu trio vadina kompaktinę plokštelę, kuri pristatyta šį ketvirtadienį.

Pernai festivalyje „Vilnius Music Week“ viešėjęs žymiausias Rusijos muzikos kritikas Artemijus Troickis prisipažino, kad iš visų girdėtų lietuvių grupių didžiausią įspūdį jam paliko būtent „Sheep Got Waxed“.

„Jie man primena aštuntojo dešimtmečio avangardinį džiazą, kuris man labai patinka“, - sakė kritikas.

Įtikti specialistams – viena, publikai – kita. Grupės veikla rūpintis pradėjęs Alinos Orlovos, Jurgos Šeduikytės, Vido Bareikio ir kitų atlikėjų vadybininkas Lauras Lučiūnas neslėpė, kad į koncertą „Menų spaustuvėje“ nebuvo parduota daug bilietų.

„Tai – normalu. „Sheep Got Waxed“ - specifinė grupė, ji ir nesitaiko konkuruoti su popžvaigždėmis. Tačiau matau nemenką jos perspektyvą užsienyje ir tarp muzikos gurmanų“, - sakė L.Lučiūnas.

Pasiklausyti „Sheep Got Waxed“ užsuko nemažai muzikantų, tarp jų – ištikimi grupės gerbėjai Vidas Bareikis su žmona Jurga Šeduikyte.

„Tai – gal jau trečias šios programos koncertas, kuriame lankausi. Ši grupė man neatsibosta“, - sakė muzikologas Darius Užkuraitis.

Tie, kurie atėjo ir iš anksto žinojo, ko tikėtis, neliko nusivylę. „Sheep Got Waxed“ jiems dovanojo nemažą dozę muzikos - be kompromisų, su netikėtais instrumentų viražais, per kelias sekundes peraugančią nuo švelnių garsų iki tikro muzikinio pragaro. Čia pat kuriamais garso efektais „aprengti“ instrumentai verkė, dūsavo, klykė, riaumojo – buvo akimirkų, kai atrodė, kad šį koncertą būtų verta išgirsti ir ekstremalaus metalo gerbėjams.

„Bandome pasiekti vaizduotės ribas“, - pristatydami savo viziją, yra sakę muzikantai. Koncertą jie pradėjo visiškoje tamsoje, tarsi „išjungdami“ visas publikos jusles, išskyrus klausą.

Šviesa atsirado, tačiau apėmęs svaigulys nedingo. Jam, atrodo, pasidavė ir patys muzikantai, kuriems groti sekėsi lengviau nei tarp muzikinių numerių ištarti rišlų sakinį.

„Yra muzikos, kurios nevalia klausytis tik iš albumo. Nes čia net ne 3D vaizdas, bet 1000D garsas ir tikras gaivališkas muzikavimas“, - muzikinius „Sheep Got Waxed“ žaidimus reziumavo koncerto sužavėta grupės „mmpsuf“ vokalistė Eglė Sirvydytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.