Muzikos konkurse „Garažas“ triumfavo grupė „Pilnatys“

Trečiadienio vakarą Vilniaus muzikos klube „Tamsta“ baigėsi kelias savaitęs vykęs jaunų muzikos grupių konkursas „Garažas“. Penktą kartą surengtame konkurse triumfavo vilniečių roko grupė „Pilnatys“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 24, 2014, 1:16 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:18 PM

Keliais etapais vykstantis „Garažas“ jau tampa tradicija. Ankstesniais metais šį konkursą yra laimėjusios grupės „Jing'a'ling“, „The Artrace“, „Attitude“ ir DDL PLK.

Konkurso laimėtojus renka žiūrovai ir komisija. Publika šįmet savo simpatijas galėjo skirti trumposiomis žinutėmis, o komisijoje dirbo grupės „Poliarizuoti stiklai“ lyderis Šarūnas Mačiulis, muzikologas Darius Užkuraitis, „Anties“ gitaristas Gintautas Rakauskas, „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas, „Saulės kliošo“ įkūrėjas Laurynas Šarkinas ir kiti lietuviškos scenos autoritetai.

Finale susirungė aštuonios grupės, karštai palaikomos savo gerbėjų. Muzika – įvairiausiam skoniui. Pavyzdžiui, vienas keisčiausių „Garažo“ kolektyvų „Man mama šitą deklamavo“ grojo kanklėmis ir balansavo ant folkloro ribos, trio „The Wrong Note“ kalė kietą pankroko dozę ir darė tai taip pasitikėdami savimi, jog net galėjai pamiršti, kad grupės nariams – nuo 15 iki 16 metų.

Pernai susibūrusio „repo ir ne tik“ projekto „Z On A“ muzika kiek padvelkė amerikiečiais „Red Hot Chili Peppers“, o grupės lyderis Valius Klimavičius nepagailėjo švelniai ironiškų užuominų komisijai: S.Urbonavičių patikino, kad televizijoje šio vakaro dalyviai surengtų geresnį koncertą nei „X Faktoriaus“ žvaigždės.

Panevėžiečiai „o2” klaidžiojo tarp repo ir fanko, glumindami su linksma vokalisto veido išraiška ne itin derančiais tekstais apie ketvirtos stadijos vėžį. Marijampoliečiai „Roadside Break“ atrodė rimtai užsikrėtę septintojo dešimtmečio roko ir bliuzo virusu, o vilniečiai „MeganVegan“ sugrojo porą ramių dainų su vokalu, kuris labiau tiktų rupaus „grunge“ žanro artistams.

„Kadaise rengdavome Blogiausių grupių festivalį, kurio principas buvo panašus. Dabartinis jaunimas mane stebina – jie groja tikrai kur kas geriau“, - džiaugėsi komisijos narys Gintautas Babravičius.

Vakaro pabaigoje „Tamsta“ pasistengė, kad prizų nepritrūktų. Daugiausia publikos simpatijų sulaukė aršieji moksleiviai „The Wrong Note“.

Socialiniuose tinkluose surengtą balsavimą laimėjo grupė iš Klaipėdos „Nervas“ - gyvai hausą ir fanką grojanti grupė, kurią galima drąsiai vadinti neseniai toje pačioje „Tamstoje“ grojusių amerikiečių „Tortured Soul“ sielos broliais ir seserimis. Jie pelnė galimybę nemažu tiražu išleisti savo albumą.

Paskelbus pagrindinius rezultatus paaiškėjo, kad ketvirtoji vieta atiteko grupei „Roadside Break“, trečioji – grupei „Nervas“, antroji – grupei „The Wrong Note“.

Pagrindinį prizą – 3500 litų vertės čekį įsigyti muzikos instrumentams ar aparatūrai – pelnė grupė „Pilnatys“.

Devynių muzikantų kolektyvas save vadina net ne grupe, o psichodeliniu judėjimu. Ir su tuo sunku ginčytis – nes muzika iš tiesų padvelkė Vudstoko festivalio laikais, o vokalistas Marius Meilūnas tiek dainavimo maniera, tiek įvaizdžiu kiek priminė legendinių „The Doors“ lyderį Jimą Morrisoną.

Su trimis pritariančiomis vokalistėmis „Pilnatys“ scenoje per dešimt pasirodymo minučių sugebėjo sukurti tikrą dramą. Muzikos nuotaika kito nuo keliančios šypseną iki tokios, kad paties Mariaus akys nuo įtampos, rodės, iššoks iš akiduobių. Kol kas šią grupę „feisbuke“ seka apie 700 žmonių, bet intensyvias emocijas kuriantys muzikantai tikrai nusipelno daugiau dėmesio.

Artimiausius konkurentus gana didele persvara pralenkusi grupė jau yra žinoma alternatyvios muzikos auditorijai. Neretai Vilniuje koncertuojantys muzikantai yra groję festivaliuose „WTFest“ ir „Vilnius Music Week“, šį savaitgalį muzikuos Šiauliuose, o kitą savaitę savo pasirodymu „šventins“ atidaromą sostinės „indie“ roko barą „Liverpool“.

Grupės „Pilnatys“ pasirodymas „Garažo“ finale:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.