Grupė „Belkanto“ siekia šalies rekordo – dainas trauks visą parą

Kauno klube „Pramogų oazė“ siekiama naujo Lietuvos rekordo – muzikos grupė „Belkanto“ ketina dainuoti visą parą. Trečiadienį 17 valandą prasidėjęs renginys baigsis tokiu pat metu ketvirtadienį.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 30, 2014, 6:25 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:39 AM

Rekordo siekiantys atlikėjai iš Kauno Donatas Augys ir Giedrius Venckūnas ruošiasi groti bei dainuoti griežtai laikydamiesi rekordus fiksuojančios agentūros „Factum“ nurodymų.

Jie kas valandą darys vos penkių minučių pertrauką, kurios metu turės spėti atlikti gamtinius reikalus, pavalgyti, atsigerti ir pailsinti balsus. Jeigu vyrai be pertraukos dainuos dvi valandas, jie turės teisę atsikvėpti dešimt minučių. Po trijų valandų dainavimo lauks penkiolikos minučių poilsis.

Paklausti, kaip sugalvojo siekti tokio rekordo, vyrai tvirtino, jog jiems labai patinka dainuoti. Be to, jie moka labai daug dainų. Grupę dažniausiai galima išvysti koncertuojančią vestuvininkams, kitų privačių ar viešų renginių dalyviams.

Siekdami rekordo D.Augys ir G.Venckūnas ketina atlikti per pusketvirto šimto dainų. Jie dainuos praeityje ir šiuo metu populiarias „16 Hz“, „Rondo“, „Hiperbolė“, Gyčio Paškevičiaus ir kitų atlikėjų dainas.

Grupės „Belkanto“ repertuare netrūksta kūrinių anglų, ispanų, rusų, portugalų, prancūzų kalbomis.

Kol kas grupei ilgiausiai yra tekę dainuoti trylika valandų. Tačiau tarp pasirodymų būdavo skiriama daugiau laiko poilsiui, nei atlikėjai jo gaus siekdami rekordo.

Pagrindinis grupės vokalistas D.Augys tikino, jog šiandien ir rytoj labiausiai baiminasi ne nuovargio, o tai, kad gali užkimti balsas.

Atlikėjas tvirtino, jog jokių ypatingų būdų balsui atgaivinti nesigriebs.

„Geriausia atgaiva balso stygoms – šiltas vanduo. Kava, arbata ar sultys joms gali pakenkti“, – kalbėjo D.Augys.

Jeigu pavyks pasiekti rekordo, po jo vyrai žada pakelti taures ne tik už sėkmę, bet prieš 34 metus gegužės 1-ąją gimusio D.Augio gimtadienio proga.

Kad renginys, kuriama siekiama rekordo, būtų nuotaikingas, į jį įsijungs ir daugybė kitų žinomų dainininkų, šokėjų, iliuzionistų, humoristų.

„Nesvarbu, bus kiti atlikėjai scenoje ar ne, grupė „Belkanto“ vis tiek dainuos. Dainininkai jiems pritars, šokėjai pagyvins pasirodymą. Kai ateis eilė humoristams ir iliuzionistams, Donatas ir Giedrius gros ir dainuos, kiek tyliau nei įprastai“, – tikino renginio organizatorius verslininkas, aktorius ir laidų vedėjas Gediminas Juodeika.

Klube pasirodys dainininkai Egidijus Sipavičius, Mindaugas Mickevičius – Mino, Viktorija, Vasha, grupės „16Hz“ ir „16Hz Tribute“, „Viva Dance“ šokėjos, mentalistas Nicholas Kin, humoristai Raimondas Šilanskas ir Aleksandras Karpavičius. Renginį ves keturi vedėjai: G.Juodeika, Dainius Polivanas, Karolis Ugintas ir Tomas Ratautas.

„Kadangi siekiame ne renginio vedėjo, o muzikantų ištvermės rekordo, mes galėsime vienas kitą pakeisti ir leisti sau pailsėti“, – sakė G.Juodeika.

Visą koncertą tiesiogiai bus galima stebėti internetu.

***

Lietuvos rekordų knygoje jau yra įtraukta keli su ilgais koncertais susiję pasiekimai.

Ilgiausias iki šiol surengtas koncertas truko 16 val., o įskaitant pertraukėles – 17 val. 20 min.

Jis surengtas koncertuojant Klaipėdos grupei „Studija“ 1997 metais Palangos „Jaunystės“ diskotekų salėje.

Tuomet dainininkai Irena Starošaitė, Steponas Januška, Gytis Paškevičius, Žilvinas Žvagulis kartu su muzikantais sudainavo daugiausia koncerte skirtingų dainų – 219.

Ilgiausias klasikinės muzikos koncertas truko 9 val. 55 min. Tai – labdaros koncertas-maratonas „Didysis muzikų paradas'97“, įvykęs 1997 metais Lietuvos nacionalinės filharmonijos salėje.

Koncerte dalyvavo 126 muzikai. Koncerto metu skambėjo 55 kompozitorių sukurtas 71 kūrinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.