Visą parą Kaune dainavusi grupė „Belkanto“ pasiekė tris rekordus

24 valandas trukęs koncertas-maratonas, 360 jame įvairiomis kalbomis atliktų skirtingų dainų ir daugiausia vieno atlikėjo sudainuotų dainų iš atminties. Šių trijų Lietuvos rekordų, palaikant publikai, Kauno klube „Pramogų oazė“ ketvirtadienį pasiekė muzikos grupė „Belkanto“.  Vakar 17 valandą nuotaikingai prasidėjęs renginys tokiu pat metu ir ne mažiau triukšmingai baigėsi šiandien.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 1, 2014, 6:01 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:26 AM

Įspūdingų rekordų pasiekę kauniečių grupės „Belkanto“ nariai – vokalistas ir gitaristas Donatas Augys, klavišininkas, dainininkas Giedrius Venckūnas bei saksofono virtuozas Dalius Pelekevičius scenoje griežtai laikėsi lietuviškus rekordus fiksuojančios agentūros „Factum“ nurodymų.

Vyrai kas valandą darė vos penkių minučių pertrauką, kurios metu turėjo spėti atlikti gamtinius reikalus, pavalgyti, atsigerti, pailsinti balsus, rankas ir kojas.

Pasiekę iškart tris rekordus kauniečiai muzikantai sulaukė daugybės sveikinimų, jų veiduose matėsi nuovargis, tačiau jie tvirtai laikėsi, šypsojosi ir visiems dėkojo ž palaikymą. Su publika jie taures kėlė ne tik už savo sėkmę, bet ir už gegužės 1-ąją gimusį grupės lyderį D.Augį. Vokalistas šventė 34-ąjį gimtadienį.

Paklausti, kaip sugalvojo siekti tokių rekordų, grupės „Belkanto“ vyrai tvirtino, jog jiems labai patinka ne tik groti ir dainuoti, bet ir mesti iššūkius. Muzikantai moka daugybę dainų įvairiomis kalbomis, turi 8 metus sceninės patirties.

Vestuvėse, privačiuose vakarėliuose, restoranuose ir klubuose dažniausiai koncertuojančiai grupei iki šiol ilgiausiai buvo tekę dainuoti trylika valandų. Tačiau tarp pasirodymų būdavo skiriama daugiau laiko poilsiui, nei atlikėjai jo turėjo siekdami rekordų.

Siekdami rekordų vyrai atliko 360 skirtingų dainų. Jie dainavo praeityje ir šiuo metu populiarias grupių „16Hz“, „Vairas“, „Rondo“, „Hiperbolė“, „Dinamika“, „MC International", dainininkų Gyčio Paškevičiaus, Egidijaus Dragūno–Selo, Ryčio Cicino, Marijaus Mikutavičiaus, Žilvino Žvagulio ir kitų atlikėjų kūrinius.

Grupės „Belkanto“ repertuare taip pat netrūko dainų anglų, ispanų, rusų, portugalų, prancūzų kalbomis.

Nuo pat vaikystės dainuojantis pagrindinis grupės vokalistas D.Augys rekordinio koncerto metu labiausiai baiminosi ne fizinio nuovargio ir miego stygiaus, o tai, kad galėjo užkimti balsas. Vyras džiaugiasi, kad taip nenutiko.

Visą parą scenoje praleidę atlikėjai jokių ypatingų būdų balsams atgaivinti nesigriebė.

„Geriausia atgaiva balso stygoms buvo šiltas vanduo. Nors per trumpas pertraukas gėrėme ir šiek tiek kavos ir arbatos. Pernelyg didelis jų kiekis galėjo pakenkti balsui“, – kalbėjo D.Augys.

Palaikyti grupės „Belkanto“ vyrų susirinko ne tik jų gerbėjai, bet ir artimieji. Į koncertą taip pat įsijungė daugybė kitų žinomų dainininkų, šokėjų, iliuzionistų, humoristų.

Klube pasirodė dainininkai Egidijus Sipavičius, Mindaugas Mickevičius – Mino, Viktorija, Vasha, grupės „16Hz“ ir „16Hz Tribute“, „Viva Dance“ grupės šokėjos, mentalistas Nicholas Kinas, humoristai Raimondas Šilanskas ir Aleksandras Karpavičius. Renginį vedė keturi vedėjai: G.Juodeika, Dainius Polivanas, Karolis Ugintas ir Tomas Ratautas.

Dainininkai kartu su „Belkanto“ vyrais traukė dainas, šokėjai pagyvino jų pasirodymą. Kai scenoje pasirodydavo humoristai ir iliuzionistai, D.Augys, G.Venckūnas ir D.Pelekevičius grojo ir dainavo kiek tyliau nei įprastai.

Visą rekordinį koncertą tiesiogiai buvo galima stebėti internetu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.