Verka Serdiučka – apie „Euroviziją“, Lietuvą ir padėtį Ukrainoje

„Eurovizijos“ dalyvių minioje Kopenhagoje galima pamatyti ir daug kam matytus ryškius akinius bei spindinčią kepurę su žvaigžde. Ukrainos komikas Verka Serdiučka 2007-aisiais užėmė antrąją vietą „Eurovizijoje“. Šįmet jis – vėl šiame konkurse. Tiesa, kaip svečias.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kopenhaga

May 6, 2014, 5:04 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:26 AM

39-erių aktorius Andrijus Danilka ilgam įsiminė „Eurovizijos“ gerbėjams. Pirmadienį surengtoje generalinėje konkurso pirmojo pusfinalio repeticijoje jam teko daug dėmesio. Šou vedėjai paskelbė, kad sidabru spindintys drabužiai yra tiesiausias kelias į pergalę, o ryškiausias šios tiesios įrodymas – būtent komiškasis Verkos Serdiučkos personažas.

Aktorius patenkintas mojavo „Eurovizijos“ gerbėjams, tačiau po to portalui lrytas.lt apie šį konkursą kalbėjo santūriau.

„Atvirai kalbant, pirmasis pusfinalis man pasirodė nuobodokas. Daug kas kartojasi, nėra labai originalių sprendimų“, - prie „Eurovizijos“ arenos pasakojo visur keleto filmavimo komandų sekiojamas artistas.

Dalyvavimas 2007-ųjų „Eurovizijoje“ jam atsirūgo. Kūrinyje „Dancing Lasha Tumbai“ Verka Serdiučka ištarė frazę „Russia Goodbye“ - „sudie, Rusija“. Tada aktorius pasakojo, kad į salę buvo pasiųstas ekstrasensas, kuris visą pasirodymą jį hipnotizavo – kad atlikėjas pamirštų dainos žodžius. Be to, po pasirodymo „Eurovizijoje“ aktoriui užsidarė visos durys į Rusijos televiziją – kurios žiūrovai iki tol jo personažą labai mėgo.

Į Kopenhagą Verka Serdiučka užsuko tik porai dienų – čia nufilmuos trumpą dokumentinį filmą ir keliaus gastroliuoti į Vakarų Europą.

Aktorius linksmai leidžia laiką – pirmadienio vakarą kartu su žurnalistais pasižvalgyti po miestą keliavo bendru autobusu.

„Tai, kas vyksta mūsų šalyje – baisu. Bet prisipažinsiu – nedaug laiko praleidžiu Ukrainoje. Nuolat koncertuojame tai Prancūzijoje, tai Vokietijoje.

Kaip nuotaikos Lietuvoje? Jums gerai, jums nėra ko bijoti. Jūs – NATO nariai“, - atsiduso komikas.

Aktorius prisipažino - „Eurovizijoje“ jį suerzino nuolatiniai klausimai, ar Ukrainai pridera dalyvauti šiame konkurse, kai gimtinėje tokia sudėtinga padėtis.

„Ta mūsų šalies mergaitė Marija Jaremčiuk, kuri šįmet dalyvauja, yra niekuo dėta dėl to, kas dabar vyksta. Niekuo dėtos ir rusų dvynės Tolmačiovos – jos juk dar vaikai.

Mane sekioja kameros ir bando išprovokuoti, kad pasakyčiau ką aštraus. „Eurovizija“ yra „Eurovizija“, nereikia jos painioti su politika.

Ukrainiečiai neturi jokių problemų su rusakalbiais. Mes draugiškai bendraujame. Nuolat tenka kalbėtis su Rusijos dainininkais, aktoriais – jie pasibaisėję tuo, ką Ukrainoje daro jų valdžia. Kitokių nuomonių girdėjau labai nedaug. Na, kvailių visur esama.

Tos kalbos apie sovietinės imperijos atkūrimą – na, tikrai nebus to. Prisipažinsiu, kad pasiilgstu tik vieno aspekto – tautų draugystės, bet kai pabendrauju su kitų buvusių sovietinių šalių gyventojais, matau, kad ta draugiška šiluma niekur nedingo“, - sakė aktorius.

Daugybę klausimų apie padėtį Lietuvoje uždavęs ukrainietis prisipažino, kad jau pasiilgo pasirodymų mūsų šalyje.

Tiesa, jį nustebino žinia apie mūsų šalyje įvykusį kai kurių rusiškų TV kanalų transliacijų sustabdymą.

„Manau, tai – neteisingas kelias. Žmonės nėra kvaili, atsirinks, kur rodomos nesąmonės. Taip tik suteikiama galimybė rėkti apie žodžio laisvės tramdymą“, - svarstė komikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.