„Aerosmith“ siela namo išsivežė „Roko naktų“ dalyvių dovanas

Sostinės „Siemens“ areną sudrebinę rokeriai „Aerosmith“ su Stevenu Tyleriu priešaky ilgai išliks lietuvių atmintyje. Netikėtų grupės lyderio pasivaikščiojimų po Vilnių metu pabirusios nuotraukos su gerbėjais užtvindė socialinius tinklus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-23 12:47, atnaujinta 2018-02-13 14:50

Juokauta, kad jeigu kas nors nenusifotografavo su Vilniuje žydėjusiomis sakuromis, bent galėjo įsiamžinti su S.Tyleriu.

Tai padarė ir ekstravagantiškasis šalies rokeris Vitalis Kairiūkštis. Su „Aerosmith“ vokalistu jis ne tik persimetė keliais žodžiais, bet ir padovanojo jam grupės SBS albumą. Gyvai šią grupę S.Tyleris galėtų išgirsti festivalyje „Roko naktys“.

SBS vokalistas V.Kairiūkštis turi visus „Aerosmith“ albumus, prieš koncertą Lietuvoje atliko „namų darbus“ – perklausė mėgiamos grupės dainas. Susitikimo su jų atlikėju V.Kairiūkštis neplanavo, bet išgirdęs, kad žvaigždė gyvena „Kempinski“ viešbutyje, vaikštinėja po senamiestį ir bendrauja su gerbėjais, panūdo susitikti.

„Užsirovėme“ ant jo gatvėje. Labas, ar galima parašą? „Taip“. O nusifotografuoti? „Prašome“. S.Tyleris mielai papozavo. Paskui dar keliais žodžiais persimetėme. Sakau – turiu dovaną, pats esu muzikantas, ir padaviau SBS naujausią kompaktinį diską, kurį kaip tik turėjau mašinoje. S.Tyleris susidomėjęs jį apžiūrėjo, pagyrė viršelį. „Jūs Lietuvoje irgi grojate roką?“ – paklausė. Bandome groti, – atsakiau“, – apie įsimintiną susitikimą su roko legenda pasakojo V.Kairiūkštis.

Naujausiu SBS albumu „Heaven Can Wait“ jis didžiuojasi. „Tai – tarptautinis darbas, samdėmės klavišininkus iš užsienio. Zagrebe gyvenantis italas, pseudonimu Maestro Mystheria, yra trečias geriausias Europos vargonininkas. Kitas muzikantas – vokietis Ferdy Doernbergas - yra dirbęs su daugybe roko monstrų. Iš jų gavau labai daug pamokų, esu labai patenkintas rezultatais, likome apakę nuo jų profesionalumo“, – pasakojo V.Kairiūkštis.

Puikų įspūdį jam paliko ir grupės „Aerosmith“ pasirodymas Vilniuje, kuris sunkiosios muzikos mėgėjui buvo jau trečiasis. „Jei „Nazareth“ yra vieno žmogaus grupė, „Aerosmith“ – pusantro žmogaus. Po to, ką pamačiau, neliko abejonių, kad „Aerosmyth“ be S.Tylerio niekaip neįsivaizduojama. Todėl visos tos kalbos, kad grupė galėtų tęsti veiklą su kitu vokalistu, neturi jokio pagrindo. Viskas važiuoja dėka jo energijos, jo charizmos. Gražus koncertas buvo, technika pažengusi į priekį“, – teigė Vitalis.

Šalies roko garsenybei šiek tiek apmaudu, kad Lietuvoje rokas nustumtas į užribį, nes pirmenybė teikiama komerciniams muzikos žanrams. „Aš visą laiką sakiau, kad rokas Lietuvoje nepelnytai marinamas. Kitaip nei civilizuotam pasaulyje, čia jis neturi sąlygų augti. O juk tikrai yra žmonių, kurie gali groti“, – patikino jis.

Tuo tarpu SBS savo gerbėjams žada naują programą, naują vaizdo klipą ir kitų malonių netikėtumų roko muzikos festivalyje „Roko naktys“, kuris įvyks rugpjūčio 15-16 d. Varėnos Dainų slėnyje.

„Kviečiame savo gerbėjus ir į festivalį, ir arčiau scenos. Bus labai malonu vėl susitikti. Atiduosim visą save, pagrosime geros muzikos iš albumo „Heaven Can Wait“, – žada V.Kairiūkštis. – O kadangi šis albumas buvo gerai sutiktas, entuziazmas dirbti neišblėso – jau pradėjome lipdyti naują albumą. Be to, aš neatsisakau savo „idėjos fiks" – SBS koncerto su simfoniniu orkestru. Atrodo, kad šioje srityje irgi pajudėjo reikalai“.

„Roko naktyse“ taip pat pasirodys „Breed 77“, Blaze'as Bayley, „Thundertale“, „Rebelheart“, „Soul Stealer“, „AC/DC Tribute“, „Katedra“, „Siela“, „Rojaus Tūzai“, „Laimė Pilniga“, „Relicseed“, „Roadkill“ ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.