Jauni Lietuvos atlikėjai susirungs „Granatinės muzikos kovose“

Tris trečiadienius iš eilės – birželio 4, 11 ir 18 d. – muzikos festivalis „Granatos Live“ gerbėjus kvies į „Granatinės muzikos kovas“, kurių metu patys festivaliautojai nuspręs, ką nori matyti festivalio „Nescafe“ jaunųjų atlikėjų scenoje. „Muzikos trikovės“ vyks Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje, vilniečiams geriau atpažįstamam „PianoMan Outside“ vardu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-03 11:42, atnaujinta 2018-02-13 05:58

Rytoj pirmajame „Granatinės muzikos kovų“ ture dėl gerbėjų dėmesio kausis jaunieji džiazo atstovai „In albedo“, roko muzikos projektas „Pilnatys“ ir dūdas pučiančių bei būgnus mušančių aštuonetas „Mood Sellers Band“.

Grupę „In albedo“ sudaro trys kūrybingos asmenybės – vokalistė, klavišininkė, kompozitorė ir tekstų autorė Ieva Marija Baranauskaitė, gitaristas Artūras Ševiakovas ir būgnininkas bei perkusininkas Viktoras Krasauskas. Nors grupė oficialiai prisistatė tik pernai, džiazuojantis trio kartu muzikuoja ir kuria nuo 2011-ųjų ir jau spėjo sėkmingai pasirodyti festivaliuose „VOLT“ bei „Vilnius Jazz“.

Grupė „Pilnatys“ – 2013 m. susikūręs roko muzikos projektas, kurį sudaro vokalistas ir gitaristas Marius Meiliūnas, gitaristas Mantas Meškys ir būgnininkas Kristupas Kmitas. Save psichodeliniu judėjimu tituluojanti grupė yra griežtai prieš rutiną ir pilką kasdienybę, o su šiomis blogybėmis kovoja muzika. Judėjimas tiki, kad mūsų laikais nėra geresnės vietos bendrumo, prasmingumo, gyvybės pajautimui nei koncertas. Trijulė derina hipnotizuojančius nakties ir dangaus garsus su pramoniniais betoninių miestų ritmais. Jie nuolat eksperimentuoja, bando senųjų bliuzo, džiazo ir roko elementų pagalba išgauti psichodelinį, mėnulišką skambesį.

„Mood Sellers Band“ – aštuoni jaunuoliai, pučiantys dūdas ir mušantys būgnus, kurie bene visada padaro gerą diskoteką, sugeba užsukti „crazy supermegacool“ nuotaiką. Nesvarbu, kokio stiliaus vakarėlis tai būtų, abejingų jų muzikai nėra. „Kadangi mūsų požiūris į muziką yra universalus, mūsų skleidžiami muzikiniai skambesiai priverčia visų kojas bei rankas kilnotis“ – sako grupės nariai.

Kiekvienos kovos-koncerto metu žiūrovai balsuos, kurios dvi grupės ar atlikėjai, jų nuomone, pasirodė geriausiai. Laimėtojai pateks į festivalio „Granatos Live“ jaunųjų atlikėjų sceną. Iš viso per „Granatinės muzikos kovas“ bus atrinktos šešios grupės. Septintoji paaiškės atskiro balsavimo socialiniame tinkle „Facebook“ metu.

Rugpjūčio 1–3 d. Rumšiškių muziejaus teritorijoje vyksiančiame muzikos festivalyje „Granatos Live“ bus įrengtos keturios scenos, kuriose pasirodys daugiau nei 30 atlikėjų ir grupių iš užsienio bei Lietuvos. Festivalyje bus galima išgirsti metų sensacija tituluojamą britų grupę „Bastille“, vieną ryškiausių jaunosios kartos žvaigždžių iš Didžiosios Britanijos Johną Newmaną, Lietuvoje labai populiarų gatvės artistą ir atlikėją pasaulyje – australą Dub FX, bene populiariausią latvių duetą „Instrumenti“, geriausią Lietuvos hiphopo grupę „G & G Sindikatas“, elektroninės muzikos dievus „Golden Parazyth“ ir „Electronic I“, Lietuvos muzikos ateitį „Colours of Bubbles“ ir „Garbanotas Bosistas“ bei dar daugiau atlikėjų ir grupių.

Bilietus į pirmą rugpjūčio savaitgalį Rumšiškėse vyksiantį muzikos festivalį „Granatos Live 2014“ jau galima įsigyti visose BILIETAI LT kasose ir internete. Pirmosios kovos dalyvių dainos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.