Egidijus Dragūnas grįš į baikerių šventę, kurioje prisidirbo

Savaitgalį Kaune riaumos motociklai, tačiau tradicinė baikerių šventė „Bike Show Millennium“ dėmesį labiausiai traukia dėl kitko: pasirodymą surengs prieš trejus metus skandalingai joje pagarsėjusi grupė „Sel“.

Pasirodymą 2011-ųjų baikerių fiestoje E.Dragūnas tikriausiai norėtų pamiršti.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Pasirodymą 2011-ųjų baikerių fiestoje E.Dragūnas tikriausiai norėtų pamiršti.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 13, 2014, 11:30 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:17 PM

2011-aisiais įvykusį incidentą iš atminties norėtų ištrinti ir „Sel“ lyderis Egidijus Dragūnas, ir baikerių šventės rengėjai.

Pasirodymas tada virto skandalu – E.Dragūnas scenoje atrodė apsvaigęs, metė mikrofoną, pareiškė, kad nenori dainuoti, ir švaistėsi keiksmais. Publika pradėjo į sceną mėtyti skardines ir butelius, koncertas buvo nutrauktas, „Sel“ lyderis išgabentas iš renginio vietos.

Šįkart istorija nepasikartos, tiki „Bike Show Millennium“ rengiantis verslininkas Julius Urbaitis ir kviečia publiką vakaro programoje pažiūrėti „Sel“ pasirodymą.

Atlikėjas gailisi išsišokęs

Per 15 metų trunkančią baikerių šventės istoriją E.Dragūno išsišokimas – bene vienintelis rimtas incidentas, bet fiestos rengėjas nenori smerkti „Sel“ lyderio.

„Talentingi žmonės kartais elgiasi nestandartiškai. Manau, jis gailėjosi ir išgyveno. Juk per visą šventės istoriją nebuvo nė vieno tokio atvejo. Manęs jis tada atsiprašė, sakė, kad pats nesuvokia, kaip tai galėjo nutikti. Svarbu, kad jis supranta padaręs klaidą. Klausytojus reikia gerbti, be jų nebūtų ir atlikėjo. Ne kiekvienas moka pripažinti savo klaidas. Neketinu gilintis į geras ar blogas kitų žmonių savybes“, – „Lietuvos rytui“ sakė J.Urbaitis.

Dėl koncerto stiprins apsaugą

„Sel“ pastaruoju metu – neabejotinai populiariausia Lietuvos grupė, grojanti sausakimšose arenose.

Liepą grupė surengs pasirodymą Klaipėdos vasaros estradoje, o gruodį – šou Kauno „Žalgirio“ arenoje, kur ketina pristatyti naują albumą.

„Šiuo metu Egidijus koncertuoja retai. Bet iškart sutiko pasirodyti pas mus. Manau, jis irgi jaučia, kad liko nebaigtų reikalų, juk turi sąžinę. Renginys vyksta 15 metų, bet ką gali žinoti, ar kitais metais bus.

Todėl reikia, kad Egidijus surengtų gerą pasirodymą, tokį, kokį moka ir gali. To ir tikimės“, – sakė J.Urbaitis.

Anot šventės rengėjo, E.Dragūnas baikeriams ir jų bendraminčiams ruošia išskirtinę programą ir yra nusiteikęs atsakingai.

Vakaro koncerte, kuris šeštadienį vyks S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome, bus ir daugiau pramogų – gros jauna grupė „The Other Side“, kolektyvas iš Latvijos „Rock5“, „Thundertale“, diskoteką ves Rimas Šapauskas.

Tačiau daugiausia dėmesio teks E.Dragūnui. Šventės rengėjai pripažįsta: publikos reakcija į jo ankstesnį poelgį gali būti įvairi, todėl renginyje bus daugiau apsaugininkų ir užkulisiuose, ir tarp žiūrovų.

„Nelabai noriu eskaluoti šią temą. Bet žinote, kaip būna: pakanka vieno nepatenkinto ir kiti gali juo pasekti.

Dėl baikerių nebijau – mes tolerantiški. Bet į renginį visokių žmonių gali ateiti.

Kita vertus, jis tada įžeidė ne baikerius. Kaip jis ten nuo scenos sakė – „p...au Lietuvą“. Tad pirmiausia įžeidė save patį. Turbūt išreiškė nepasitenkinimą socialiniais, politiniais procesais, bet padarė tai netinkamai“, – kalbėjo J.Urbaitis.

Gali padaryti pertrauką

„Bike Show Millennium“ šeštadienio popietę tradiciškai pradės Kauno gatvėmis riedėsianti baikerių kolona.

Vėliau veiksmas persikels į aerodromą, kur vyks motociklų sporto varžybos, veiks įvairūs atrakcionai, o vakare bus surengtas koncertas.

Sekmadienį aerodrome vėl netrūks pramogų – senovinių, egzotiškų, perdarytų automobilių paroda, įvairios jų rungtys.

J.Urbaitis užsiminė, kad netolimoje ateityje renginys gali daryti pertrauką – galbūt bus rengiamas ne kasmet.

„Bike Show Millennium“ jau paliko pėdsaką Lietuvos ir Europos motociklizmo istorijoje – kasmet atvyksta daugybė svečių iš užsienio, jie renginiui negaili pagyrų.

Kai ką sumanėme pirmieji Lietuvoje. Pavyzdžiui, būtent pas mus Lietuvos atlikėjai pradėjo kurti užsienio hitų projektus – vėliau tai išplito kitur.

Bet publikos lūkesčiai vis auga, o aš užsiėmęs žmogus. Kasmet sakau, kad šventė gali būti ir paskutinė, nes nežinau, ar pakaks laiko ir energijos“, – sakė J.Urbaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.