Trečiadienį - paskutinė grupių kova dėl „Granatos Live“ scenos

Trečiadienį, birželio 18 d., muzikos festivalis „Granatos Live“ gerbėjus pakvies į trečiąsias ir jau paskutines „Granatinės muzikos kovas“. Šiame ture dalyvauja trys jaunos ir perspektyvios grupės: „MOVO“, „Parklights“ ir „SOLO ansamblis“. Patys festivaliautojai nuspręs, kurios dvi iš jų gros festivalio „NESCAFÉ“ jaunųjų atlikėjų“ scenoje. Muzikinė kova vyks Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje, atpažįstamam ir „PianoMan Outside“ vardu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-17 11:19, atnaujinta 2018-02-12 19:06

Praėjusį trečiadienį daugiausiai gausiai susirinkusių žiūrovų balsų pelnė ir prie pirmosios kovos nugalėtojų – grupių „Pilnatys“ ir „Mood Sellers“ – prisijungė kolektyvas „D‘Mask“ bei Šarūnas Petrutis. Šį trečiadienį dėl vietos festivalio scenoje varžysis lietuviško bliuzroko grupė „MOVO“, netikėtai alternatyvios muzikos kolektyvą „Nervas“ pakeitę indierokeriai „Parklights“ ir linksmasis aktorių kolektyvas „SOLO ansamblis“, kuriam vietą kovoje užleido sunkiojo roko atstovai „The Wrong Note“.

„MOVO“ – tai alternatyvaus bliuzroko kolektyvas iš Vilniaus, savo veiklą pradėjęs 2011 m. Išleidę debiutinį albumą „Mano aš“, jaunieji muzikantai jį pristatė šešiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. 2013 m. prie vokalisto ir boso gitaristo Lino Kubeko, gitaristo Augusto Masevičiaus ir būgnininko Manto Tamulionio prisijungė du nauji nariai. Tai trombono virtuozas Pranas Dapšauskas ir sintezatoriaus meistras Vytautas Valiūnas. Šie grupės sudėties pasikeitimai įkvėpė naujas kūrybines idėjas ir suteikė grupės muzikai šviežių spalvų.

„Parklights“ – tai indie roko grupė, savo kūryboje derinanti gitarų skambesį ir elektroninės muzikos elementus. Nors oficialiai grupė įkurta šiemet, dvejus pastaruosius metus ketveriukė praleido kurdama ir įrašinėdama minialbumą. Pirmasis šio albumo singlas „Trip“ jau pristatytas internete.

Iš kažkur gerai pažįstami Vytautas Leistrumas, Jonas Šarkus, Sergėjus Ivanovas ir Giedrius Kiela susitiko tam, kad pagrotų savo „solo ansamblyje“. Grupės kūryba – ištisas muzikinis eksperimentas: „lo-fi" paliesti elektroniniai garsai, gyvi instrumentai, filosofija ir juokai sukuria muziką, apjungiančią įvairių populiariosios muzikos žanrų savybes. „SOLO ansamblio“ muzika gali būti sunki vertikali kelionė arba lengvas pasivaikščiojimas per skambesius – renkasi kiekvienas klausytojas.

Paskutinės „Granatinės muzikos kovos“ metu žiūrovai balsuos, kurios dvi grupės, jų nuomone, pasirodė geriausiai, jos ir pateks į festivalio „Granatos Live“ sceną. Iš viso per „Granatinės muzikos kovas“ bus atrinktos šešios grupės. Septintoji paaiškės atskiro balsavimo socialiniame tinkle „Facebook“ metu.

Rugpjūčio 1–3 d. Rumšiškių muziejaus teritorijoje vyksiančiame muzikos festivalyje „Granatos Live“ bus įrengtos keturios scenos, kuriose pasirodys daugiau nei 30 atlikėjų ir grupių iš užsienio bei Lietuvos. Festivalyje bus galima išgirsti metų sensacija tituluojamą britų grupę „Bastille“, vieną ryškiausių jaunosios kartos žvaigždžių iš Didžiosios Britanijos Johną Newmaną, Lietuvoje labai populiarų gatvės artistą ir atlikėją pasaulyje – australą Dub FX, bene populiariausią latvių duetą „Instrumenti“, geriausią Lietuvos hiphopo grupę „G&G Sindikatas“, elektroninės muzikos grupes „Golden Parazyth“ ir „Electronic I“, Lietuvos muzikos ateitį „Colours of Bubbles“ ir „Garbanotas Bosistas“ bei dar daugiau atlikėjų ir grupių.

Bilietus į pirmą rugpjūčio savaitgalį Rumšiškėse vyksiantį muzikos festivalį „Granatos Live 2014“ jau galima įsigyti visose BILIETAI LT kasose ir internete.

Paskutinės „Granatinės muzikos kovos" dalyvių dainos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.