Albumo apžvalga. „Sheep Got Waxed“ „Sheep Got Waxed“

Ši jauna trijulė iš Vilniaus - saksofonininkas Simonas Šipavičius, būgnininkas Adas Gecevičius ir gitaristas Paulius Vaškas. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos auklėtiniai „Sheep Got Waxed" lėtai, bet užtikrintai per keletą metų prasiskynė kelią iki lygmens, kai jų pavadinimas jau yra neblogai žinomas džiazo klausytojams. O gal ir ne tik jiems.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 20, 2014, 2:07 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:52 PM

Pernai žymus Rusijos roko kritikas Artemijus Troickis būtent šiuos muzikantus išskyrė kaip įdomiausią festivalio „Vilnius Music Week“ grupę. Nesunku suprasti, kodėl. Tai, ką groja „nudepiliuotos avys“ (laisvai šios grupės pavadinimą galima versti ir taip), galima vadinti „free“ džiazo, pankroko ir „no wave“ žanrų deriniu. Kitaip tariant, čia būtent tai, ką labai mėgsta snobai, kai dauguma klausytojų tiesiog karpo ausimis.

Kita vertus, „Sheep Got Waxed“ eksperimentai - gana įtraukiantys ir ne tokie radikalūs, kad nepratusį atbaidytų per pirmas porą minučių. „Sheep Exam“ - kone linksmos nuotaikos kūrinys (tik su šokiruojančiais ritmo pokyčiais ir trūkinėjimais), o pagal šuoliuojantį kūrinio „Fingerbang“ ritmą netgi galima šokti.

„Skip It“ - jau visai kas kita, atmosfera - niūri ir gąsdinanti, iš gitaros P.Vaškas išgauna kažką panašaus į pragaro mašinos gargaliavimą, tada pasigirsta pašėlusios filmų kaskados. Tiktų avangardiniams siaubo filmams.

„Daft Flea“ - smagus chaosas, kuriame instrumentų garsai kartais primena kareivių kuopos žygiavimą, „Chill On The Hill“ pasigirsta kažkas panašaus į klyksmą ir paukščių čiulbėjimą, užtat kūrinys „Temute“ beveik galėtų būti graži baladė (jei melodija nebūtų tokia „trenkta“).

Triukšmadariai? Taip, bet gabūs triukšmadariai. Solidesnis darbas už pernai išleistą garso takelį spektakliui „Kovos klubas“ (jį „Sheep Got Waxed“ patys vadina eksperimentu, o ne tikru albumu). Ne tik Lietuvoje, bet ir Maskvoje bei Sankt Peterburge publiką jau nustebinęs trio kol kas dar negalėtų išparduoti visų bilietų į koncertą, kurį rengtų didesnėje salėje. Bet lažintis, kad to tikrai niekada nebus, būtų neprotinga.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Kūrinys „Skip It“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.