Albumo apžvalga. Vilija „Attention!“

Antrasis Vilijos Matačiūnaitės albumas buvo išleistas kartu su jos pasirodymu „Eurovizijoje“ - siekiant pasinaudoti šio konkurso sutelktu dėmesiu. Dabar atrodo, kad tas laikas nebuvo pats palankiausias – juk publika yra linkusi prie kryžiaus kalti tuos artistus, kurie konkurse nepatenka į finalą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 2, 2014, 6:38 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:16 AM

Be reikalo. Apie „eurovizinį“ kūrinį „Attention“ (čia skamba net du jo variantai) diskutuoti beprasmiška – kiekvienas lietuvis jau susidarė savą tvirtą ir nekintamą nuomonę. Bet ir be šios dainos čia yra ko pasiklausyti.

Nuo ankstesnio Vilijos albumo praėjo bene septyneri metai, tad nieko nuostabaus, kad jie skiriasi it diena ir naktis. Jokių „Spjaudau ir gaudau“ ir užsienio hitų pervirškinimų – vietoj jų čia skamba originali kūryba (daugiausia – anglų kalba), gana efektinga elektroninė popmuzika su „r'n'b“, disko ar net hiphopo elementais.

Didžiausia staigmena – tai, kad bent trys albumo dainos yra kur kas labiau įsimenančios nei „Attention“. Pavyzdžiui, akimirksniu į atmintį įlendanti „Imaginary“ su priedainiu apie pasitikėjimaą savimi. Arba ne tik Lietuvos, bet ir Vokietijos ar Prancūzijos naktinių klubų aikštelėms puikiai pritaikyti „Live Today“ ar „I Need Your Love“.

Kartais, tiesa, šis albumas atrodo kiek chaotiškas – panašu, kad jo dainos rašytos skirtingais laikotarpiais. „Keep It To The Beat“ pasigirsta reperio Medono balsas, „Never Never“ jau repuoja pati Vilija – daina primena kiek „suminkštintą“ grupės „Limp Bizkit“ stilių, baladė „Days“ - lyg nužengusi iš Jurgos Šeduikytės ar garsios britės Florence Welch sąsiuvinio. Žodžiu, Vilija, arba vis dar neapsisprendė, kokiu keliu nori eiti, arba jos galvoje tiesiog telpa per daug skirtingų sumanymų.

Lietuvių noras dainuoti angliškai dažnai vertinamas kaip noras pasimaivyti. Paradoksas, bet vieninteliai du rimti šūviai pro šalį šiame albume – dainos, parašytos ne angliškai. „Leisk ir vėl“ - tikras saldokų banalybių rinkinys, o rusų kalba parašytą dainą „Večnost“ net sunku komentuoti – visiškas elektronikos efektų „perdozavimas“ ir priedainis „amžinybė man nebaisi, aš būsiu pripažinta – kai mirtis mane pasiims“.

Vilijos balsas – nuo švelnaus murkimo iki energingos agresijos – yra vienas įdomesnių Lietuvos popscenoje, o šįkart jį lydi ir visai neprastos muzikinės idėjos. „Eurovizija“ ėjo ir praėjo, o šis albumas tikrai nusipelno būti išgirstas. Net jei ir netobulas, net jei ir su keistu viršeliu, kiek nemokšiškai sukurptu pačios Vilijos – juk taip dar linksmiau.

Įvertinimas – 7 iš 10.

Daina „Imaginary“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.