Lietuvei nepavyko sužibėti „Slavianskij bazar“ scenoje

Jauna lietuvių dainininkė Mildai Martinkėnaitė nenuvertė kalnų tarptautiniame vokalistų konkurse Savaitgalį Baltarusijoje vykusiame festivalyje lietuvė liko netoli lentelės dugno.

M.Martinkėnaitės pasirodymas konkurse prastą įspūdį paliko ir D.Montvydui.
M.Martinkėnaitės pasirodymas konkurse prastą įspūdį paliko ir D.Montvydui.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 14, 2014, 8:29 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:55 PM

Vitebske jau 23 metus rengiamą konkursą yra pamėgę Lietuvos atlikėjai. Jėgas jame yra išbandę Deivis, Rūta Ščiogolevaitė, Jeronimas Milius, Sasha Songas, Julija Jegorova ir kiti žinomi šalies popmuzikos artistai. Geriausiai pasisekę yra Donatui Montvydui - 2008-aisiais jis tapo konkurso laimėtoju.

Šįmet Lietuvos garbę ginti buvo pakviesta M.Martinkėnaite - 21-erių dainininkė, mūsų šalyje bene geriausiai žinoma kaip TV šou „Lietuvos balsas“ pirmojo sezono dalyvė.

Dainininkei pavyko patekti tarp 15 konkurso finalininkų - čia ji rungėsi su varžovais iš Baltarusijos, Rusijos, Izraelio, Bulgarijos, Kubos, Serbijos ir kitų šalių.

Išsiskirti iš jų Mildai vis dėlto nepavyko. Pirmąją finalo dieną jos pasirodymas buvo įvertintas 72 balais - lietuvė liko priešpaskutinė, pralenkdama tik Estijos dainininką.

Antrąją finalo dieną Milda pelnė 80 balų - jai pavyko pralenkti keturis konkursantus, tačiau to nepakako, kad užimtų geresnę vietą ir patektų tarp prizininkų.

Abi dienas daugiausia balų surinko atlikėjas iš Meksikos Rodrigo de la Cadena. Jis ir pelnė konkurso Didįjį prizą - 20 tūkst. JAV dolerių.

„Mergaitė turi gabumų, tačiau įstatyta ne į tas vėžes. Be to, prastai pasirinko kūrinius. Pavyzdžiui, „Foje“ dainą „Meilės nebus per daug“, kuri jai visai netiko. Manau, tai ne jos, o jai padedančių žmonių, pedagogų problema.

Komisijai pasirodė, kad ji rėkia, o ne dainuoja. Sakau tai atvirai. Taip, ji geras, nuoširdus žmogus, jautriai reaguoja į komentarus, bet pasirodymas šiame konkurse nebuvo geras.

Ji vos įveikė pusfinalio barjerą - tikėjausi, kad finale pasirodys geriau, bet net ir sirgdamas už Lietuvą negalėjau jos aukščiau kilstelėti“, -- sakė „Slavianskij bazar“ komisijoje dirbęs D.Montvydas.

Meksikiečio pergalė jo nenustebino. Pasak dainininko, prie jos prisidėjo ne tik geras balsas, bet ir protingas muzikos pasirinkimas.

„Jis sudainavo „Besame Mucho“ ir „Kalinka“. Gudru. Kai visa salė ploja stovėdama, komisija negali skirti prastų balų, nes tiesiog bus nušvilpta“, - pripažino D.Montvydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.