Albumo apžvalga. „Without Letters“ „Self-titled“

Apie vilniečius „Without Letters“ jau porą metų kalbama, kaip apie vieną įdomiausių jaunųjų Lietuvos muzikos grupių. Komplimentų skaičius iki šiol buvo atvirkščiai proporcingas paviešintos kūrybos kiekiui - tačiau grupė pagaliau pribrendo pirmajam rimtesniam leidiniui.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 26, 2014, 5:47 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:21 PM

Vis dar kiek neįprasta mūsų šalyje - šis minialbumas išleistas ne kompaktinėje, o vinilo plokštelėje. Savotiška duoklė atgimstančiai madai - bet bėgti pirkti patefono nebūtina, nes visus kūrinius galima nusipirkti ir skaitmeniniu būdu.

Self-titled“ - tai keturi kūriniai ir dviejų iš jų perdirbiniai. Albumą pradedanti trumpa įžanga „ZR0“ iškart atskleidžia „Without Letters“ prigimtį - eksperimentinė gitarų muzika su ryškiu elektronikos prieskoniu (ir jokio vokalo). Antras kūrinys „Inverted Cycles“ atskleidžia daugiau fantazijos - keliolika sekundžių radijo triukšmo, lyg iš akvariumo skambanti gitara, spragsintys elektroniniai efektai, psichodeliškai vingiuojanti melodija.

Ši muzika ne tiems, kuriems reikia lengvos pramogos. Dar labiau tai išryškėja kūrinyje „Arch“ - pradžioje tampomos gitaros stygos net pradeda erzinti, o paskui melodija virta svaigiu muzikiniu narkotiku, parodančiu, kad ta pati gitara gali neblogai imituoti ir paukščių klykimą.

Kūrinyje „Night At Palm Peaks“ instrumentai urzgia ir kaukia - atskleisdami ir labiau grėsmingą „Without Letters“. Du remiksai (vieno jų autorius - šio minialbumo prodiuseris ir buvęs grupės narys Miša Skalskis, žinomas 96wrld slapyvardžiu) rodo, kad pagal šią „priplaukusią“ muziką galima ir šokti, tačiau tai nėra įspūdingiausia albumo dalis.

Esminis žodis čia - fantazija, kuri „Without Letters“ pasaulyje liejasi per kraštus. Dabartinių dvidešimtmečių makaulėse gimė keistas triukšmas, kuriuo susižavėjusių jau dabar netrūksta ne tik Lietuvoje - grupė sulaukia vis daugiau kvietimų koncertuoti užsienyje. Nurašyti tai vien madai ir snobizmui būtų nebūtų teisinga - „Without Letters“ iš tiesų groja nestandartiškai ir įdomiai.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Klipas „Arch“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas