Albumo apžvalga. „Neteisėtai padaryti“ „Skandalas“

Rokas Petrauskas ir Šarūnas Gedvilas - dainuojantys mimai, kelią pradėję skintis prieš metus ir jau spėję nemažai nuveikti. Jie dažnai lyginami su dainuojančių aktorių trijule „Liūdni slibinai“. Sprendžiant pagal šį debiutinį albumą, visai be reikalo.

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 21, 2014, 6:26 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:06 PM

„Liūdni slibinai“ didelę dalį repertuaro sukūrė pagal žinomų poetų tekstus, o „Neteisėtai padaryti“ visas albumo eiles parašė patys. Be to, šis duetas atrodo gerokai labiau netašytas - jei „Liūdnus slibinus“ mėgsta daug vaikų, Šarūno ir Roko albume yra dainų, kurių klausytis mažamečiams tiesiog nerekomenduojama.

Pavyzdžiui, „P. Aktorius“, kurioje be užuolankų pasakojama apie nuotykius pornografinio filmo aikštelėje. Nors ne viskas šioje dainoje taip paprasta - tikriausiai tai tiesiog pašaipa iš kai kurių grupės „cecho brolių“ susireikšminimo.

Tiesą sakant, šiame albume beveik nėra dainų, nuo kurių norėtųsi juoktis - duetas arba spjaudosi ironija, kuri balansuoja ant absurdo ribos („Zuikis“, „Utėlė“), arba kartais suka į lyriką, kuri visai gerai veiktų dainuojamosios poezijos festivaliuose (visai graži baladė „Lietus“). Studentiški eilėraščiai, nors tikrai nepasakysi, kad nuobodūs.

Užtat dėmesio tikrai nusipelno pats muzikos skambesys - albumą prodiusavo žinomas roko atlikėjas, ir tai jaučiasi. Dainoje „Wanda“ duetas atlieka kažką panašaus į regį, dainos „Repas“ pavadinimas tiksliai nusako, kas joje skamba, nemažai kūrinių - trankūs ir artimi rokui. Viskas skamba gražiai iš išbaigtai, išgirsite ne tik styginius ar saksofoną, bet ir vaikų chorą iš Radviliškio. Kai kurie populiariausi Lietuvos atlikėjai savo įrašų kokybei neskiria tiek dėmesio.

Formulė akivaizdžiai veikia - duetas šią vasarą sulaukė kvietimų į ne vieną muzikos festivalį. „Niekada nemokėjau plaukt pasroviui“, - kūrinyje „Galvotas“ dainuoja „Neteisėtai padaryti“. Neplaukia ir čia - tikėtina, kad dainuojantys mimai suras savo nišą.

Įvertinimas - 7 iš 10.

Daina „Wanda“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.