Vilniuje „Eurovizijos“ laimėtoja Ruslana dėkojo Lietuvai

2004-aisiais „Euroviziją“ laimėjusi ugninga ukrainietė Ruslana šeštadienio popietę atskrido į Vilnių.

Ruslana Vilniaus senamiestyje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ruslana Vilniaus senamiestyje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-23 17:37, atnaujinta 2018-02-09 17:01

Reisiniu lėktuvu iš Kijevo atskridusi atlikėja rankose laikė Ukrainos vėliavą ir dėkojo Lietuvai už Ukrainos palaikymą.

Sekmadienį Ukraina minės Nepriklausomybės dieną. Būtent dėl to viena populiariausių šios šalies atlikėjų Ruslana  atvyko į Lietuvą.

Šiais laikais Ruslana geriau žinoma kaip pilietinė aktyvistė, dalyvavusi Maidano įvykiuose ir palaikanti europietišką šalies kursą.

Dėl savo veiklos ir įsitikinimu, teigia Ukrainos žiniasklaida, Ruslana Lyžyčko įtraukta į neoficialų menininkų, kuriems draudžiama rengti pasirodymus ir viešai pristatyti savo darbus Rusijoje, sąrašą.

Ne kartą Lietuvoje viešėjusi Ruslana šeštadienį į Vilnių atvyko dėl ypatingo reikalo. Ji dalyvaus prieš pat vidurnaktį Katedros aikštėje prasidėsiančiame koncerte, kurio tikslas – parodyti lietuvių solidarumą su Ukraina.

„Kviečiu visus ateiti. Renginio pradžia – vėlų šeštadienio vakarą, prieš pat vidurnaktį. Skambės Ukrainos himnas, tada trumpą koncertą surengs Ruslana ir keletas Lietuvos atlikėjų.

Kviečiame žiūrovus ateiti su švieselėmis, žiebtuvėliais, žvakėmis, nedideliais prožektoriais. Taip simboliškai prisidėsime prie solidarumo su Ukraina laužo“, – renginio idėją nupasakojo Lietuvos radijo ir televizijos (LRT), kartu su Ruslana rengiančios šią akciją, generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Koncertą tiesiogiai transliuos LRT televizijos kanalas. Tikimasi, kad jį parodys ir viena Ukrainos televizijų.

Ukraina šiais metais negali Nepriklausomybės dienos švęsti taip, kaip norėtų – nuotaiką temdo karo veiksmai šalies Rytuose ir patiriami sunkumai.

Todėl Ruslana kreipėsi į pasaulį ir paragino savaitgalį solidarizuotis su Ukraina užkuriant laužus.

„Tokios akcijos vyks Niujorke, Toronte, kituose pasaulio didmiesčiuose. Lietuviai kviečiami ir sekmadienį, kai bus minima Ukrainos nepriklausomybės diena, užkurti kieme laužą arba lange uždegti žvakelę“, – sakė A.Siaurusevičius.

Dainininkė pati susisiekė su LRT vadovu ir papasakojo savo idėją. Koncertas, kuriame jau sutiko groti grupės „Skylė“, „Biplan“, „G & G Sindikatas“, buvo surengtas vos per keletą dienų.

19 val. LRT iš Katedros aikštės transliavo kitą renginį – Lietuvos, Latvijos ir Estijos atlikėjų koncertą, skirtą Baltijos kelio metinėms.

Jame vieną kūrinį taip pat atliko Ruslana, sykiu pakvietusi į naktinį koncertą.

„Tai bus simboliška. Nuo Baltijos kelio pereisime prie Ukrainos kelio į laisvę, kurį tai šaliai dar teks nueiti“, – sakė A.Siaurusevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.