„Vilnius Music Week“ - Eminemo ir U2 muzikos leidėjų patirtis

Rugsėjo 4-7 d. sostinėje trečią kartą rengiamas tarptautinis muzikos festivalis „Vilnius Music Week“. Iš kitų festivalių jis pirmiausia išsiskiria tuo, kad muzikantams suteikia ne tik sceną, bet ir neįkainojamą patirtį seminaruose. Juose paskaitas ves festivalio delegatai, dirbę su U2, “Rammstein”, “Ace of Base”, Stingu ir kitais pasaulinio garso vardais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 25, 2014, 4:31 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:11 PM

Seminarai, užsienio muzikos savaitėse paprastai kainuojantys šimtus eurų, „Vilnius Music Week“ programoje vyks nemokamai. Jie bus rengiami modernioje viešbučio „Comfort Hotel LT“ konferencijų salėje.

Pranešimus muzikantams ir jų vadybininkams ypač aktualiomis temomis skaitys delegatai iš Suomijos, Švedijos, Olandijos, Rusijos, Vokietijos, Latvijos, Prancūzijos, Islandijos, Danijos, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos.

Vienas svečių Patrickas Conboy yra žurnalistas iš Airijos, rašantis muzikinėmis temomis. Jis pagrindinį dėmesį skiria muzikos scenoms įvairiose Europos šalyse. Patrickas taip pat prisideda prie muzikos apdovanojimų internetiniame puslapyje „State.ie“. Anksčiau jis buvo vienas iš šio puslapio redaktorių. Praeityje šis žurnalistas darbavosi ir prie „AU“ žurnalo.

Kitas svečias – žymus vokiečių žurnalistas, rašytojas, Berlyno ir regiono kultūros sekretorius, buvęs grupės “Rammstein” leidėjas Timas Renneris. Dirbdamas leidybos kompanijoje „Motor Music“ jis vadovavo tokioms grupėms kaip „Portishead“, „2Pac“, „The Cardigans“. Tapęs vokiečių rokerių „Rammstein“ leidėju T.Renneris pasiekė, kad jų albumas “Sehnsucht” taptų auksiniu JAV.

Prieš 10-metį T.Renneris vadovavo „Universal Music“ Vokietijos padaliniui, tuomet dirbo su tokiomis žvaigždėmis kaip Eminemas, Stingas, U2, „Bon Jovi“, „Rosenstolz“ ir kt. Vėliau jis įkūrė savo leidybos kompaniją, lygiagrečiai ėmė dėstyti, vesti savo autorinę radijo laidą “Radio Renner”. 2014-aisiais T.Renneris tapo Berlyno ir regiono kultūros sekretoriumi.

Vilniaus muzikos savaitėje vokietis turės progos susitikti su žurnalistu, muzikantu, politiku ir vienu žymiausių Jungtinės Karalystės pankroko muzikos ir kultūros aktyvistų Johnu Robbu. Jis yra įkūręs internetinę muzikos ir kultūros svetainę, parašęs nemažai populiarių knygų apie pankroko muziką ir kultūrą. Johnas - grupių “The Membranes” ir “Goldblade” lyderis. Be to, nuolat dalyvauja politiniuose ir kultūriniuose ginčuose parlamente, yra įgyvendinęs daugybę muzikinių projektų, vedė TV ir radijo laidas, visame pasaulyje aktyviai skaito pranešimus muzikos ir kultūros politikos temomis.

Švedijos muzikos rykliams „Vilnius Music Week“ seminaruose atstovausiantis Johnas Cloudas – „Playground Music Scandinavia“ plėtros vadovas – dirba su rašytojais, prodiuseriais, atlikėjais, filmų kompozitoriais. Kompanija J.Cloudą suvedė su tokiomis įžymybėmis kaip „Ace of Base“, „The Rasmus“ ir daugeliu kitų.

Festivalyje taip pat viešės vienos pagrindinių nepriklausomų reklamos agentūrų Rusijoje „Light music“ vadovas Ilja Bortniukas, daugelį metų organizuojantis koncertus, tarp jų - ir pasaulyje gerai žinomų atlikėjų „Franz Ferdinand“, „Massive Attack“, PJ Harvey, „Gogol Bordello“ pasirodymus.

Dar vienas svečias - Europos muzikos rinką kaip savo penkis pirštus pažįstantis Ruudas Berendsas, kompanijos „Eurosonic Noorderslag“ atstovas. Savo karjeroje jis yra dirbęs su tokiomis grupėmis kaip „Nirvana“, „Soul Asylum“, „The Doughboys“, „Motorpsycho“, „The Saints“ ir dešimtimis kitų.

Tai tik kelių įspūdingų biografijų asmenybės, kurias pirmąjį rugsėjo savaitgalį bus galima sutikti Vilniuje. Iš viso į Lietuvos sostinę festivalio „Vilnius Music Week“ kvietimu susirinks apie pusšimtį įtakingų muzikos industrijos ir žiniasklaidos atstovų iš viso pasaulio.

Sugrįžti į muzikos savaitę pageidavo ir joje ankstesniais metais jau viešėjusios legendos: buvęs „Pink Floyd“ grupės vadybininkas Peteris Jenneris ar skandalingas Rusijos opozicinės muzikos vėliavnešys Artemijus Troickis, šiuo metu gyvenantis Estijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.